Ahogy azt korábban mi is megírtuk, valaki kirakott egy fél hordónyi gőzölgő, tömény sósavat a Haller utcában egy ház elé december 31-én este. Minderről Facebook-oldalán számolt be még szombaton Ferencváros polgármestere. Azóta további fejlemények vannak az ügyben: Baranyi Krisztina friss bejegyzése szerint ugyanis szorul a hurok a savazó körül, mivel előkerült egy biztonsági kamerás felvétel az esetről, így tudják, hogy néz ki az illető, milyen autóval érkezett és pontosan mikor rakta ki a savas kannát. A Telex cikke szerint középkorú férfiről van szó, aki egy régebbi típusú Volvóval parkolt le a Haller utcában szilveszter este.

2020. december 31-én 19 óra 46 perckor, azaz a kijárási tilalom előtt 14 perccel egy régebbi Volvót vezető középkorú férfi megérkezett a IX. kerület Haller utca 52-es számhoz, majd kitett egy fél hordónyi gőzölgő, tömény sósavat az utcára. A térfigyelő kamera felvételén látszik, hogy a férfi elsétál a hordótól, majd néhány lépés után visszamegy, a veszélyes hulladékot közelebb húzza az utcai szemeteshez, majd mint aki jól végezte dolgát, lazán továbbhalad – írta meg a Telex.

A kerület polgármestere szerint Ferencváros feljelentést tett az ügyben, a veszélyes anyagot pedig elszállíttatták egy erre szakosodott céggel, „de az önkormányzat nem azért van ám, hogy te spórolni tudj pár tízezer forintot azzal, hogy csak úgy kihajítod valahol a szemetedet” – írta Baranyi Krisztina a Facebookon még szombaton.

Baranyi vasárnap újabb részletet osztott meg az üggyel kapcsolatban: kiderült, hogy „ilyen zárókupakkal gyártott vegyszeres hordót nem használnak az országban”, így azt le sem tudták zárni az elszállításkor megfelelő zárókupak hiányában.

Baranyi új posztjához mellékelte a sósavas ballon fotóját, mondván:

A képen látható hordó több okból is érdekes, az egyik a rajta látható úgynevezett TAG, amelyet a graffitisek monogramként használnak, a másik pedig az, hogy a szakemberek szerint ilyen zárókupakkal gyártott vegyszeres hordót nem használnak az országban. Olyannyira nem, hogy le sem tudták zárni az ártalmatlanításra elszállított ballont, mert nem találtak rá megfelelő zárókupakot

Hozzátette:

Tudjuk már a hordót szállító autó márkáját, azt, hogy szilveszter este rakták ki az utcára, van kamerakép az elkövetőről is – bár nem túl jó minőségű. Ha tudtok segíteni a hordó két jellegzetességével kapcsolatban, talán meglesz a törvénysértő is.

Tegnap írtam a tömény sósavval töltött hordóról, amit lezáratlanul egyszerűen kitettek egy autóból egy ház elé a...

Közzétette: Baranyi Krisztina – 2021. január 3., vasárnap

Több kommentelő szerint is régi típusú, évtizedekkel ezelőtt használt ballonról van szó – teszi hozzá a 444.

Forrás: telex.hu, 444

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.