Orbán Viktor vasárnap reggeli rádióinterjújában "kisújszállási asszonyságnak" nevezte a Nobel-díj egyik várományosát, Karikó Katalint.

Elárulták, miért nevezte Orbán Viktor "asszonyságnak" a Nobel-díjra is esélyes magyar kutatót

Ellenzéki részről óriási a felháborodás a miniszterelnök alábbi mondatai miatt:

„Kis túlzással, de mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne. Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam.”

Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az RTL Híradó kérdésére megválaszolta, miért használta a miniszterelnök ezt a kifejezést:

"Azért nevezte őt asszonyságnak, mert „uraságnak mégsem nevezheti”

- érkezett a kissé cinikus válasz a Miniszterelnökség háza tájáról.

Barát Erzsébet nyelvész a csatornának azt mondta, az asszonyság lekezelő kifejezés, „idősebb, egyszerű asszony jelentésben működik akkor, amikor a beszélő idegenséget vagy fölényt kíván érzékeltetni”.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
orbán egy tahó...ezen a képen látszik hogy retteg...érzi a vesztét...
nezelodo
Jaj, hogyan gondolják, hogy fölényeskedett, hiszen csak rárepült a magyar sikerre a vakcina kifejlesztése kapcsán és csak a kormány elévülhetetlen érdemeire akart rávilágítani! Ha nem, akkor meg csak a visszamaradt kamaszos szerénységét villantotta meg.
Béla333
A Habony művek mondja neki, hogy adja a parasztot, azt szeretik az emberek.
Ő csak hallgat rájuk. Nem jött be...
nezelodo
@Béla333: Nem tudom, még sehol sem találkoztam azzal, hogy Magyar Cicerónak nevezték volna, de még Kazinczy nyelvének fáradhatatlan ápolásával sem vádolta meg senki.
Béla333
@nezelodo: 20.12
Azt mondod, hogy ez nem felvett póz, hanem otthonról hozott...???
csak úgy....
"Azért nevezte őt asszonyságnak, mert „uraságnak mégsem nevezheti”
beszarás! és ezzel a silány logikával ,több mint 10 éve kormányoznak...
nezelodo
@Béla333: Mondott a mi mini elnökünk már ettől sokkal ütősebb baromságokat is, amit igyekeznek még a világhálóról is eltüntetni. Nagyot lendített az előzmények eltüntetésén a Népszabi archívumának a bedarálása is.
Csibi
@Pálinkás Pál: Te vagy itt a nem tahó!
csak úgy....
karakán Karikó Katalin,éppen az ilyen majmok miatt és elöl lépett le magyarországról 1985 ben ,mint ez a behavazott és társai!
Giovanni Alba
Kissé cinikus válasz? Szerintem meg arcátlanul pimasz, arrogáns poénkodás volt, válasznak nem nevezhető. Mint amikor a parlamentben egy közvetlen kérdésre "Boldog karácsonyt" mondott, és leült vigyorogva, tömjén zsóti áhitatos tekintetének tüzében, a hízelgőkórus tapsa közepette. Ilyen az, amikor a taplóságot bunkósággal próbálják mentegetni.
Sámannus
A hírmásító magyarázkodik. Eddig is tapló bunkó volt és az is marad. Hát persze hogy nem érti. Az ő céljuk az egyetemes rombolás. Volt e amikor ez a tapló szellemi toprongy jót akart valakinek? Na ugye!
csak úgy....
@Giovanni Alba: fideszék a shikarik,málnák,vergödszkék,csizmások,pegerok pártja,akiknek ez a szöveg tetszik,mert ennél többet nem is bírnának földolgozni a szerény kis szervezetükben!
nezelodo
@Giovanni Alba: Na azért amikor megkapta a (Boldog) Karácsonyt mint főpolgármestert, lehervadt az üdvözült vigyor a képéről!
csak úgy....
@nezelodo: föl is vették vele rögvest a harcot,kerül amibe kerül..
Gazella
Intelligenciából-nulla.
1-s. Leülhetsz!
Gazella
Másik amit más országban fejlesztenek illetve fejlesztettek ki az még véletlen se magyar.
nezelodo
@csak úgy...: Igen a főpolgármester megválasztásakor már nem volt olyan fontos a sokat és dicsekedve, kérkedve, és nagyképűen mantrázott elsöprő többség.
Érdekes hogy egy ideje már a vezérünk kerüli a Vonát buktató, szintén unásig, pajzán vigyorral a parlamentben emlegetett szemöldökcsipeszes témát is, ki nem találnám soha, hogy miért!
vitriol
Nem gondolom, hogy havasitól bárki intelligensebb választ várt volna, mert ez a lehetetlen kategória!
csak úgy....
@nezelodo: valóban érdekes! talán kötelezö fölmérés volt a fideszben,hogy ki kit és kit nem szeret, és kiderült,hogy a szájer józsi nincs egyedül..
a fidesz, egy az orbán után bóklászó birkacsorda.
verőce21
@csak úgy...: (21:11) Ahol te vagy a kolompos szamár...!
csak úgy....
@verőce21: isten hozott te szürke marha! aztán hazudozni tudsz e még?
verőce21
@csak úgy...: Annyira nem, mint te, Bunkóságból ötös...! Az Ötöske... :)
csak úgy....
@verőce21: cefetül unom a dedós dolgaidat,van valami mondani valód!?
na látod...
Sámannus
@csak úgy...: Ki küldték strichelni.
verőce21
@csak úgy...: Hasonlóképpen...!
Néha nem érzed magadat Napóleonnak? :)
verőce21
@csak úgy...: (21:31) Kutya kellett volna Anyádnak, nem egy ütődött kölök…!
csak úgy....
@verőce21: én orbán viktornak szoktam érezni magam ,- mikor fölébredek akkor mindíg szégyenkezek!
@verőce21: te nem vagy még magadnak unalmas a butuska ,csak azért is fidesz szövegeiddel? ha te hülye,akkor az mindenkinek kötelezö? ti már jobbak és kártékonyabbak mint a néhai mszmp.
csak úgy....
@verőce21: " Kutya kellett volna Anyádnak..." azért annak örülök,hogy addíg nem mész aludni,míg be nem bizonyítottad,hogy méltó vagy az 1919 vereses és az 1944-45 ös nyilas öseidhez ,akiket úgy adtatok be kádáréknak,hogy azt még most is elhiszik neked a fideszbe...
kokopelli
@Gazella: A hölgy 1985-ben ment ki az USA-ba,ahol tovább tanult! Egyetem után a BioNTech-hez került mint "Vice-
Igazgató".A nagy magyar büszkeségnek nem tudom,hogy mi az alapja akkor,amikor ő az iskoláit a mocskos kapi-
talista USA egyetemén végezte,és ha egy német kutató labor kérte meg,hogy foglalkozzon ott a fontos témával !
A Nobel-akármit vagy együtt,kapják,vagy együtt sem! (;-))
,
Gazella
@kokopelli: Ezt mind tudom. De a dagadék büszkélkedett azzal, hogy a vakcina nem is amerikai hanem magyar..
csak úgy....
azért karakónak marha nagy szerencséje van,mert ha eselleg már a tudományos akadémia tagja lenne,ha hülye fejjel otthon marad,akkor most át lenne szervezve vagy lapátra téve..., focialisztánban minden lehetséges
verőce21
@csak úgy...: (22:03) Ráadásul most akarod vénségedre, neonyilasból zsidóvá képezni ki magad..., még atyai tanácsra?
csak úgy....
@verőce21: gyakorlatilag, te egy szóra sem méltó semmi ember,de mivel kedvelem a fideszes barmocskákat ,-ebböl mit szerettél volna okosat mondani? :)
te nekifutás nélkül,akár butább tudsz lenni mint a málna elvtársnöd vagy a visszafogott ,jól képzett shikari barátunk! :)
csak úgy....
@verőce21: különben fogadni mernék,hogy a szüleid ragaszkodtak hozzá,hogy kijárd a marxista-leninistát...,már csak a diplimlom miatt,na meg a nyomdokaik. :)
Gyurka80
@Szeparepa2: Igen akkor ment ki akik akkor uralkodtak, akik most fennakadtak az asszonyság szón.
csak úgy....
@Gyurka80: igazad van! akkor mikor a kövér ,orbán,áder,deutsch,semjén és a többi mostani fideszes még komcsi volt! jujj a gyurcsány ferkó lemaradt,pedíg ö is egy táborba nyüzsgött valamikor a mostani veres gárdával! :)
Gyurka80
@Szeparepa2: . Az ATV-n juhász és az úttörővezetőnő akik az akkori rendszert működtették beszéltek erről.Nem nézel ATV-t Repa?
csak úgy....
@Gyurka80: tibike,jobb volna ha kevesebbet gondolkodnál,még lebuktatod a fideszes fölsöbbrendüséget! :)
volvós
havasiberci kislány egy pillanatra abbahagyta az orális szobában a cumikázást, kiöblítette a mocskos büdös száját és felolvasta a választ, amit elötte leírt...
csak úgy....
@volvós: @Clavigo: beszarás,hogy tik pasi pennából is tályékozottak !:)
szerezzetek végre a @Gyurka80: ...alias @Shikari:nak egy cuki popsit ,úgy veszem észre,hogy az utóbbi idökben nem igazán dobja föl tibinket a fidesz popesz.. :)
Gazella
@Sámannus: 21:35 nem strichelni, hanem ereszelni ;) :D
gina
Látszik a fidesz intelligencia, kimagyarázni nem kell.. egy putris bunkótól mit várni.. beteg patkány a többi idiótával együtt... viselkedni nem tud, de ezt már láthattuk az Eu ban tett viselkedésein. ez nem államfő hanem egy beteg degenerált unintelligens kipcsák...
kereső
"Elárulták"! Miért, ez titok volt eddig? Ez inkább egy hülye, cinikus "megmagyarázom"-nak tűnik. Azért mert az ország miniszterelnöke egy totális bunkó, aki az eszét is a lábában hordja. (lecsúszott mondanánk). De legyünk megengedőek , bizonyára sok Krúdyt olvasott.Havasi meg felzárkózott a főnöke mellé ezzel a magyarázattal.
csipetke
Valamivel csak ki kell magyarázni a bunkóságot,hát,ez nem sikerült túl jól...
dr. prédikátor
egy bunkó putris tahótol mit lehet várni!!!
namihami
Végtére is, a Mi Viktorunknak minden oka-joga megvan ahhoz, hogy érzékeltethesse egy ilyen ""egyszerű"" asszonysággal a közöttük levő szeellemi, erkölcsi és iskolázottsági különbséget.
Mindössze annak az irányáról feledkezett meg. Ahogy ezt Európa és a világ vezetőinek zömével és az ország népének 70%-ával is teszi. A cselédség nem mer szólni (pénz), a csorda pedig nem is érzékeli. Elég neki az Istenének a ""nagysága"". Ami egyre inkább a ruhaméreteiben nyilvánul meg.
ómió
Az "urasággal", bizony - az LMBTQ "tagság" részéről bizonyosan(!) - semmi baj nem lett volna!
Gyurka80
@Szeparepa2: Azért úttörő és úttörővezető között van különbség! .Kisz tag és kiszvezető között szintúgy wikipédiát nézegesd juhász:1981-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei KISZ-bizottság munkatársa, majd első titkára volt. 1988-1991 között a Politikai Főiskola hallgatója volt
almalibre
A lényeg, hogy minden erölködés ellenére, az asszony(ság), néger, cigány, zsidó, stb. kifelyezések nem nem sértőek, mindaddig, amíg ki nem egészítjük valamely (szemét, koszos, mocskos, büdös…) degradáló jelzővel.
kissé felnőttem
48 órát ültek ezen a magyíarázaton? akkor látszik hogyan lett a hej te nyirfácskából népnyuzó bunkó - cska , nélkül
Málna
Hülye kérdésre hülye válasz jár.
Nyírfa
Mér', mér', mer' nem uraság! Azé'!
Gazella
@almalibre: mai világban nem használják már az asszonyság szócskát.. romák lehet, de nem a mai magyarok.
Gyurka80
@Szeparepa2: Ügynök és ügynök között pedig hatalmas különbségek vannak ,van akinek csak kartonja van és van aki tényleg dolgozott, de azt is nézni kell, hogy kényszerítették vagy egyetértett a rendszerrel.És ne terjessz hülyeséget! Azokat kedveled akik működtették a rendszert, akkor mi a fenének próbáltunk rendszert váltani.Azért hogy más színben ugyanazok osszák az észt? Na ebből nem kérünk!
Csizmás Kond
szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/kariko-katalin-most-azt-mondani-hogy-magyar-esz-volt-benne-talan-nem-tulzas/?fbclid=IwAR1E4DbgWbu6yOgUO1aKk4B1KOUntByKZRpTa5AP0lGPwImOc4rpb2r5Sjw
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: "Tehát nem szeretnék nyilvánosan semmilyen nyilatkozatot tenni asszonyság-ügyben. Bármit mondok is, az lesz belőle, hogy nem a miniszterelnök szavain rágódnak, hanem az enyémen.”
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Jani, én amit beposztolok azt mindig el is olvasom.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: cicus, a cikkhez szóltam hozzá, azt emeltem ki, ami szerintem fontos. Az általad idézett cikk írója, címadója másra fókuszált.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...és miért nekem címezted ?
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Mert te linkelted azt a cikket, amelynek címe a lelkedet simogatja, pedig szerintem ebben a mondatban van a lényeg, nem akar feleslegesen konfrontálódni.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: nézd, nem akarok én veled vitatkozni, de ha nekem írsz, hozzám szólsz akkor azt a saját szavaiddal tedd mert mint mondtam a cikkeket mindig elolvasom és nem kell külön azt nekem tudomásomra hozd...tehát mit akartál tulajdonképpen ?...mert én csak azért posztoltam hogy lássátok a helyzet nem ugyanaz mint amit itt összehadováltok féloldaluságotokban és ellenzékiségetekben, igenis jólesett a tudósasszonynak a telefon és örvend hogy magyarként ekkora világhírű elismerésben részesült.
kokopelli
@Gazella: (tegnap 22:10)
Akkor kettőből kétszer tévedett! (;-)) nem magyar,és nem is csak amerikai! (;-))
Gyurka80
@Szeparepa2: Hát persze 8 millió libsi, aki nem szavazott megkérdezted őket repagyerek?
Gyurka80
@Giovanni Alba: Hülye kérdésre hülye válasz jár!
Gyurka80
@Szeparepa2: Ezt írod:"KISZ-es volt méghozzá elég befolyásos úgy tudom, olyannyira hogy speciális feladatokat is ellátott, besúgott jelentett buzgón a komcsiknak, " És amit megosztasz:" Na de lássuk az igazságot!
Először is lássuk Orbán Viktor Nagy KISZ-es múltját.Azt hiszem ezt a szálat gyorsan el is varrhatjuk: Orbán 15 évesen (első gimnazista korában) volt az osztály KISZ-titkára, fél évig. Ez egy igazi KISZ karrier!
Még egyszer leírom: Fél évig, 15 éves korában és az osztályában. Nem országos vagy megyei vezető volt, akik tényleges hatalom birtokában élet és halál ura volt és aki emberi sorsok felett rendelkezett és részt vett a hatalom valós gyakorlásában. " Most akkor melyik vagy , vagy skizofrén vagy marharépa!
Gyurka80
@Szeparepa2: Előző hozzászólásomban rámutattam a megosztottad és hozzászólásod ellentmondására csak az idóták mondanak saját maguknak ellent :kambodzsaihirlap.blogspot.com/2015/01/orban-kisz-es-multja-kover-partkonyve.html
Clavigo
@Gyurka80: Olyan okos vagy HurkaGyurka... !! Csodálhatlak ??
Gyurka80
@Szeparepa2: Magadról beszélsz repa?
Giovanni Alba
@Gyurka80: Ezt a mélyértelmű bölcsességet mindenkinek leírod külön, külön? De ha már megszólítottál, akkor lássuk. Azt mondod, hogy az RTL Klub híradója hülyeséget kérdezett, amikor megkérdezte, a miniszterek elnöke miért ezt a szerencsétlen kifejezést használta. Utána azt mondod, a miniszterelnök sajtófőnöke hülyeséget mondott válaszként. Még utóbb azt is mondod, rendjén van ez így.
Nekem más a véleményem. Szerintem a sajtófőnök ne beszéljen hülyeséget, főleg ne nagy nyilvánosság előtt. Abban ugye megegyezhetünk, hogy egy TV csatorna nyilvánosságnak számít. Ez a "válasz" amúgy öntelt pimaszságról árulkodik, ebben nem volt kellem és szellem, ez egy sivár suttyó kocsmai beszólása volt. Ez így, egyáltalán nincsen rendben.
Gyurka80
@Giovanni Alba: Az asszonyság nem hülyeség.Aki azt állítja, hogy az és miért ezt mondta hülyeséget kérdez. Hülye kérdésre nem lehet (kell?) jó válasz adni, kapisgálod?Amúgy látod pont az asszonyság mondja ilyen hülyeségen rugóznak, nem érdemes rá reagálni megunják, keresnek más hülyeséget.Tulképpen ezért volt ez a válasz az ami , mert elmúlik keresnek mást.Szomorú, hogy rusnyatimi ezért kap fizetést ezt inkább víruskutatónak kellene adni!
Giovanni Alba
@Gyurka80: Szomorú, hogy neked is csak annyi jutott, hogy egy magyarországi magyar parlamenti képviselőt "rusnyázz" b. zs. után szabadon. Szomorú, hogy nyilván büszke vagy arra, hogy nem tisztelsz egy nőt, egy családanyát. Szomorú, hogy egy taplót mentegetsz, aki egy gyökér alpári beszólását próbálta mentegetni egy felettébb ostoba, és gyerekes beszólással.
A mai értelmezés szerint (magyar nyelv értelmező kéziszótára) az asszonyság lekezelő, felsőbbrendűséget éreztető kifejezés.
Egyszerű lett volna, ha a miniszterelnök sajtósa azt mondja, elnézést kérnek a szerencsétlen kifejezés miatt. Így minden el van rendezve. De nem, ezek az ifjak (mert hogy fiatal demokraták, na ez a hülyeség,rég nem fiatalok és végképp nem demokraták) egy lépést sem mernek hátrálni, azt a gyengeség jelének vennék, inkább körömszakadtáig kitartanak. Ami eddig egy elszólás volt, most már harc lesz. Előmásznak a kő alól mindenféle alakok, akik úgy vélik a vezírt megvédhetni, hogy az ellenzéket gúnyolják és pocskondiázzák. Szóval szófacsaró barátom, térjünk vissza a kiinduláshoz. Ad egy, a miniszterelnök egy szerencsétlen kifejezést használt. Ad kettő, többen ezt szóvá tették, egy híradó stábja konkrétan rá is kérdezett a miniszterelnök sajtósára. Itt álljunk meg egy szóra, miért is mondod, hogy a kérdés hülyeség? Lépjünk tovább. Ad három, a miniszterelnök sajtósa úgy gondolja, hogy egy bon mot megfelel válaszként. Nos, te itt tapsolsz, mert hogy hülye kérdésre hülye válasz. Én nem tapsolok, mert szerintem eleve nem hülyeség rákérdezni a kormányfő szóhasználatára, másrészt a kormányfő sajtósa ne mondjon hülyeségeket. Ennyi, és nem több.
Gyurka80
@Giovanni Alba: Lapozd fel a magyar értelmező szótárt.Tudod ha pl valaki a krumpli helyett burgonyát vagy kolompért mond az nem bunkó ahogy elvtársaid állítják. Magyarország nem csak a nagykörúton belül van ám!Nem veszed észre az 1%-os rusnyatimi kavarja ...Ha szerinted csak a DK demokratikus akkor lelked rajta.
Gazella
@kokopelli: megsúgod milyen német labor??
Török, liszaboni és magyar Amerikában.
kokopelli
@Gazella: Mondjuk a Mainz-i labor,ahol a született török házaspár Ugur Shahir és Öslem Türeci dolgozgat!
Aki Én
@Gyurka80: Szomorúan látom, hogy te ugyan olyan buta vagy, mint tavaly :(
Győzikét is imádta a nép, meg is védték szükség esetén.
Ja, már kommenteket is lopsz?
Giovanni Alba
@Gyurka80: Be lehetne fejezni ezt az óvodás szintű csúfnév használatot.Nem veszed észre, hogy ezzel a kapálózással vered a habot? Ha nem védenéd annyira a nagyvezírt, a dolog magától elcsitult volna. Most viszont kígyót-békát kiabálsz arra, aki kifogással élt. Emlékszel még arra, amikor Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök engedett meg magának egy tréfásnak szánt, de sokakra sértő megjegyzést? Igen, az öregecskedő feleségre gondolok, akit le kell cserélni. Mekkora hisztit csapott a most annyira érzékeny lelkűvé vált fidesz. Pedig ott elhangzott egy bocsánatkérés is.Te rusnyatimizel, én kezdjek el kapafogúgabikázni?
Ha azt mondom, hogy a fidesz már régen nem az, mint aminek indult, nem fiatal és nem demokrata, ezt te úgy olvasod, hogy csak a DK a demokratikus, akkor szellemileg sivárabb vagy, mint először gondoltam. Hacsak bele nem akarsz rángatni egy "kabátlopási ügybe" hogy aztán szabadon tulajdoníts nekem olyasmit, amit nem is mondtam. Ez viszont sunyi és alattomos fondorkodás, hol is láttam én erre példát?
Tényleg, a deklaráltan kormány közeli, kormányhű sajtó hány sajtó helyreigazítási, jó hírnév megsértése miatt indított pert veszített el?
Gyurka80
@Giovanni Alba: Az "öregecskedő feleségek lecserélése" és az " aszonyság " összehasonlítása a magyar nyelv nem ismeretét jelenti.Habozd nyugodtan tovább a témát nélkülem, ha e kettőt egy lapon említed.
Giovanni Alba
@Gyurka80: Az asszonyság a magyar nyelv értelmező szótára szerint gyakran lekezelő, leereszkedő, fensőbbséget mutató kifejezés. Ha nem érted, nem érted, nem az én hibám.
csak úgy....
@Gyurka80: ugye nem bírnak túljárni a zavaros eszeden ezek a kezdök,egyre jobban csinálod tibim! :) @Shikari: te egy zseni !
kokopelli
@Giovanni Alba: Azt sem veszi egy "cigány" tudomásul,hogy a nyugati határt átlépve,talán cca. Bécsig csókolnak
kezet a férfiak! Ausztriától nyugatabbra,sem dívik a kézcsók,mert az olyan régi operett Scheiße!! Nem megy a "M.
álnok" fejébe,hogy a kézcsóknál látható a politikus hölgyeken a zavar! Legalább az a jó a "Corona-vírusban",hogy
szünetel a "nyálazás"! (;-))
Sámannus
Jó vele dicsekedni, mert annyi a Nobel díjas jelölt, hogy ez teljesen hétköznapi megszólítás. Mondják is sokan mifelénk is hová mén asszonyság? Megyek veszek egy kiló Nobel díjat a zöldségesben. Némelyiknek a zorrcsontját is eltörik, főleg ha főtiszt a zsernyákoknál. A zasszonyságnak egyébként is az a dolga, hogy példát mutasson . Neveljen olimpikont és sikeres is legyen, Csinyájjon nekünk gyóccert, és küldjön minket daddy partikra is ám!
Sámannus
Mondták nekem is mostanában is hazajött egy tudós nő és elkezdték hülyének nézni.
Jobban teszi a mi pártfogoltunk, ha menekül ettől a mézes mázos szélhámos köcsög banda elől. El ne kötelezze nekik magát, mert kicsinyájják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.