Példamutató magatartást vár el az egészségügyi dolgozóktól a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke. 

Magyar Orvosok Szakszervezete: fizesse ki az ellátását, aki nem oltatja be magát és intenzívre kerül!
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Daróczy-Gaál Ágnes az InfoRádiónak adott interjújában úgy fogalmazott, az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát. Emellett a lakosság számára részletesebb tájékoztatásra lenne szükség, hogy minél többen kérjék az oltóanyagot, mert egy covidos beteg napi intenzívágyas kezelése az egymillió forintot is elérheti.

Daróczy-Gaál Ágnes szerint

akik dolgoztak covidos betegekkel vagy jelenleg is Covid-osztályon dolgoznak, azok 100 százalékban oltáspártiak, tehát ott semmiféle győzködés vagy ellentétes vélemény nem merül fel,

a többi dolgozó körében sajnos vannak oltásellenesek vagy olyanok, akik tartanak attól, hogy csak egyféle, új technológiájú vakcina van.

Hogy az embereket hogyan lehetne meggyőzni, arra azt válaszolta, akár egy ingyenesen hívható zöld szám, akár más tájékoztató felület is alkalmas lehetne, de bizonytalan abban, hogy kötelezővé lehetne-e tenni a védőoltást, a vakcináció "szankcionálható volna-e". Érdekeltté kell tenni az állampolgárokat abban, hogy beoltassák magukat, megértetni velük, hogy milyen költsége van a kezelésüknek, ha megbetegszenek.

Ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat

- mondta.

Az alelnök szerint ennek az információnak a fényében már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen.

(InfoRádió)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
te meg fizesd ki a képzésedet...nem vagy már tinédzser...gondolom a mi adóforintjainkon tanultál...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
te meg fizesd ki a képzésedet...nem vagy már tinédzser...gondolom a mi adóforintjainkon tanultál...
Nyírfa
Ez egy antidemokratikus, zsaroló, fenyegető attitűd, ami alkalmas arra, hogy még nagyobb bizalmatlanságot keltsen az orvostársadalommal szemben.
Gazella
@Pálinkás Pál: ez jutott nekem is az eszembe.
M!sik ezzel totál eltántotitj!k a népet az oltás beadatását.
Gazella
A kommunikáció egy fos. Ez a vakvarjú meg most rányomja az ellenkezőjét és könnyen megjárják hogy pisán bassza őket a nép.
rokker33
A kurva édes anyádat akkor minek fizetik a már 8000 forintos tb-t? Majd mindenki eldönti, hogy kell e neki a vakcina vagy nem! Ezért nem lehet senkit rákényszeríteni hogy beoltassa magát!
justhpeter
Talán először tisztázzuk azt, hogy miért fizetjük az egészségbiztosítási járulékot, mielőtt riogatnának bennünket. És ha ezt megbeszéltük akkor talán a Magyar Orvosok Szakszervezete vegye át az otások megszervezését ettől a mindenre alkalmatlan egészségügyi vezetéstől. Ha ez megtörtént hozzanak nyilvánosságra egy hihető ütemezést, ha lehet követhető részletezéssel. Ezt követően bizton számíthatnak a ma bizonytalanok támogatására.
Ronin2
Jehova Tanúi tutira nem oltatnak.
A többi szektáról nem tudom,de ha a Hitgyüli is bemondja az unalmast,...hát lesz itt rend.
Amúgymeg Moldova után szabadon..."Ágnes a qrva... d!"
Kezdjétek már oltogatni a parlamenti semmittevőket,meg akik nagyot szakítanak ebből a járványmizériából!
Is.
jesz
@justhpeter: ez a szervezet pont alkalmatlan az oltás megszervezésére...ezek irodakukacok, akiket a dumáért fizetnek...azt jól csinálják, irány a pénztár...

A hatalom valamiért kapkod...vajon miért?
csak úgy....
rábaxarintotok dokik a hálás pénz miatt...,nem ti fogjátok elkölteni erre meg arra,majd dr.orbán arra amire akarja és még hálásak is lehettek neki ha nem lesztek bevarrva ..
GeoCravker
Rendben van!
De! Ha valaki beoltatja magát, akkor bármilyen szövődmény esetén a teljes jövedelemkiesést, tartós károsodás esetén pedig a teljes jövőbeni életvitelét a spiné vezette szakszervezet lesz kedves kifizetni. Ha pedig valaki az oltás dacára megbetegszik, akkor ez a kartársnő fizesse saját sebből a teljes ellátást.
TollerBela
Ez a baj, a differenciálatlan seggnyalási inger leküzdhetetlensége ! Mert azért lássuk be, nem egyformák a nemfizetők ! Vn, aki csak úgy nem fizet, persze, ilyen is van. De van olyan, aki nem tud fizetni, annak segíteni kell, fizesse helyette az állam, vagy az önkormányzat. Vagy a MOSZ (teszem azt). Vagy írják fel a kéméynbe korommal és majd visszakérik tőle. De orvosi segítség nélkül hagyni, vagy azzal a feneketlen nyomorba belelökni - ez nem emberség ! Ez cinikus állatság !
Gazella
Igen ostoba! Egészségügyis tudja, hogy nincs értelme beoltatni magát mivel nincs hatása a vakcinának.
Másik ha jobban megnézik azokat a fotókat ahol beadják a vakcinát bármelyik egészségügyisnek, leri hogy kamu beadás folyik. Az injekciós tűn rajta van a kupak...
Jozefina
Én mindenkivel kifizettetném a korházi kezelést, aki nem olttja be magát és feltételezhető, hogy e miatt lett fertőzött!!!
Peller Anikó
És tessék kifizettetni a kórházi kezelést annak aki cigarettázik és légúti daganatos betegséget kapel. A síelővel aki összetöri magát. Az autóssal aki nekimegy a másiknak. Az alkoholista állattal a kórházi kezelését. A hegymászót aki leesett a hegyről, almafáról.

Egyébként is mindenki fizesse a saját (mega vicus) hülyeségét.

Csak vicceltem.
szegfue
Mégis mi a franc van itt?! Először "jelentkezni" lehetett, aki be akarja oltatni magát, most meg hipp-hopp megzsarolnának? Nekem egyik vakcinához sincs bizalmam... Pl. az influenza, vagy a BCG oltás is kb. 15 év mulva jutott el oda, hogy már be lehessen adni az embereknek, ez a vakcina meg jó, ha 2 éves és még nem igazán tudják a jövőbeni hatását a szervezetre.
Nyírfa
Jó lenne tudni, kikből áll az orvosszakszervezet. Van köztük orvos is, vagy olyan mint az Orbán-Novák duó által vezetett időstanács?
Peller Anikó
@szegfue: jogosaz aggo dalom, de most erre nincs idő.

A Katalin féle oltás egyébként egy mini "szappanbuborékba" csomagolt mRNS ami a vírus egyetlen fehérjéjét kódolja csak és miután összeolvad a szervezet egy sejtjével elkezdi szintetizálni a vírusfehérjét, de csak ezt az egyet. Ez ellen a fehérje ellen aztán a szervezet ellenanyagot készít és ez az immunglobulin harcol az igazi vírusok ellen is ha azok bejutnak a szervezetbe mert szeretnének fertőzni.

Ez a terv. Persze később derül ki, hogy sikerült e okosabbnek lenni nála.
gina
Már ezeket is elérte a diktátori agymosó köd,, ez a szemét csaló banda fizesse meg az ellátást a népnek. van itt mindenre pénz de csak a szemét kormánynak és bandáinak
gina
@Nyírfa: Ez volt a legjobb komment !!! én is erre gondoltam !!!
szegfue
@Peller Anikó: Nem értek ehhez sem...a fiam magyarázta el kb. azt, amit leirtál. Az is a baj, hogy 10 Covidon átesett betegnél csupán 1 embernél mutatták ki, hogy termelt a szervezete ellenanyagot. Tehát van egy "gén manipulátor", amit vakcina formájában beadnak és még mindig az a kérdésem: valóban termelni fog ellenanyagot a szervezetem? És ha igen, akkor nem nő ki mind a 7 fejem, mint a mesebeli sárkányoknak? Na jó, ez utóbbi hülyeség, de azért tartok a mellékhatásaitól.
ómió
Csak "demokratikusan", efftársak! A TB meg, ugye, smafu!?
Nyírfa
@szegfue: Ha Süsü leszel, sárkányként is szeretni fog a Propeller közössége. :)
Csak krokodil, na, az ne legyél!
Aki Én
@ómió: Ez most kinek szól? Mert azt nem mondták, hogy akinek van TB-je, arra nem vonatkozik.
Aki Én
Lehetett tudni, hogy mindent bevetnek az oltás érdekében. Túl nagy biznisz ez ahhoz, hogy mindenki maga döntsön róla.
kereső
@szegfue: Mivel a mRNS alapú vakcina, nem épül be a szervezet DNS-ébe,( sőt, magába a sejtmagba sem) ettől nem kell tartanod, hogy Süsü leszel. (mondjuk én felnőttként is imádtam!!!). Az orosz vakcina állitólag DNS-es , bár igazán kevés információ van róla , ami megjelent a hirekben.
kereső
Az orvosok szakszervezetének nem fenyegetőzni kellene, hanem felvilágositó kampányt folytatni- és elmagyarázni a vakcinálás lényegét- amely nagy mértékben különbözik az eddig ismertetektől, mert nem "lebutitott" virust kap az ember a vakcinával. Én Dr.MG. pécsi orvostól olvastam csak ilyen jellegű magyarázó, felvilágositó szöveget az fb-n. Talán többen is követhetnék a példáját.
szegfue
@Nyírfa: 10:18 Kedves vagy, de szerintem ez elhamarkodott gondolat volt... meg kellene kérdezni kis bogyós gyümölcsöt is!:)
szegfue
@kereső: 10:34 Kösz. a vigasztalást! Egyébként már teljesen "elvesztem", annyi mindent olvastam össze. De az tény: ha a kormány és ez az esetlen operativ csapat egy lebutitott magyarázatot adott/adna a vakcina lényegéről, akkor talán közelebb jutnánk ennek elfogadásához! Hiszen az sem jó, hogy olvasunk, hallunk magyarázatokat a vakcina mellett és ellene, mindenki mást mond és Te a Süsü próbáld eldönteni mi a helyes!
Nyírfa
@szegfue: Mea culpa, de nekem nem számít a véleménye. :)
Peller Anikó
@szegfue: 10:59, bizony az internet egy szemétdomb, tele van pálinkás pálokkal, döglött halakkal és más gazemberekkel. A kormányzat felelőssége lenne, hogy ne hazudjanak, de erről sajnos szó sem lehet, mert hatalmi szempontok írják felül a bármit. Az ostobaság csak másodlagos.
magyar1
Ha az orvosok garanciát vállalnak, (perelhetően) hogy többé nem kapja el valaki a virust oltás után akkor oké!
Ugyanúgy ahogyan pld.a gyermekbénulás elleni oltást stb.
De valahol azt hallottam, hogy ugyanúgy elkaphatjuk csak tünetmentesek leszünk de továbbadhatjuk ugyanúgy.
Ezért kell továbbra is viselni a maszkot.
Az oltás hátrányáról meg még nem tudunk semmit.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Ne kóstolgass nyomorult..mondtam már neked...eszed mint egy marék molylepkének...azt itt okoskodsz???te az egyk legkártékonyabb emberke vagy itt.. mert okosnak próbálod mutatni magad..és a hülyék ezt be is veszik...pedig egy vérprimitív emberke lehetsz!!
Peller Anikó
@Szeparepa2: Egyetértek veled, szinte egyetlen egy alkoholista sem 100%-ban felelős az állapotáért. Hanem úgy kb 99%-ért. A maradék 1%-ba úgy töltötték bele erőszakkal. A szeszt, a cigit, a drogot.

Az RNS szekvencia változása kézenfekvő, de mint ahogy az influenza is változékony (mivel az is nagy tömegben fordul elő) arra is igazítani kell az oltást. De most ezzel a vaccinával nyilván oltani kell a veszélyeztetett csoportokat, amivel kialakulhat egyfajta nyájimmunitás és a terjedés egyre inkább gátlódik ezáltal. Ez egy versenyfutás a vírussal.

A magam részéről aggódok az egyre vadabb változatok miatt, mert erősen hiszem, hogy ez csak egy bevezetés. A tárgyalás csak eztán jön. Az emberiség létszáma nem nőhet 8G fölé.

És ez még -idézlek- virológiailag és pandemológiailag nagyon lájtos.
balos
Mondja már meg valaki,hogy vajon ,miért adnak egy sima fájdalom csillapítóhoz 1 oldalas használati utmutatót?Akkor miért nem közlik összeírás helyett,hogy mit nyomnak belénk?Valahol kurvára elbaszta a fideSS ezt a vírus dolgot!Remélem az ilyen fasz fejek neve hamar lekerül sa kifizetési listáról!
Peller Anikó
@balos: Valószínűleg azért mert a fájdalomcsillapítót már évtizedek óta használják és embermilliókon lett tesztelve. A covidét meg most teszteljük.
ómió
@Aki Én: Kérd meg a javaslattevő idiótákat, részletezzék!
Peller Anikó
mRNA vaccines teach our cells how to make a protein that triggers an immune response inside our bodies. That immune response, which produces antibodies, is what protects us from getting infected if the real virus enters our bodies.

A mRNS vakcinák megtanítják a sejtjeinket olyan (vírus)fehérjék előállítására amelyek immunválaszt okoznak a szervezetünkben. Ez az immunválasz - amely antitesteket termel - véd meg bennünket a fertőzéstől amikor az igazi vírus jut a szervezetünkbe.

www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/different-vaccines/mrna.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.