Az M5-ös autópálya egyik pihenőhelyén kapták el a kamiont, amiben a félszáznál több határsértő utazott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Pest megyei rendőrök – a Nemzeti Nyomozó Iroda székesfehérvári egységének információi alapján – szerdán kora hajnalban (0 óra 20 perc körül) megállították egy magyar kamiont az M5-ös autópálya inárcsi pihenőhelyénél. 

55 menekült lapult a magyar kamion pótkocsijában – fotók

Fotó, címlapkép: police.hu/PMRFK

A kamiont egy 52 éves magyar férfi vezette, a raktérben viszont 55 illegális határátlépő utazott vele, akik szír állampolgároknak vallották magukat, ám ezt semmilyen dokumentummal nem tudták igazolni – a rendőrök az egész bandát sofőröstül elfogták.

55 menekült lapult a magyar kamion pótkocsijában – fotók

Fotó: police.hu/PMRFK

"A sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz"

- áll a rendőrségi közleményben, amelyből az is kiderült, hogy az embercsempészés bűntett

"alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható."

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Minap olvastam, hogy 200 ezer migráns tartózkodik hazánkban, igaz nem szírek, de romámok, ukránok, oroszok, kínaiak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
És miért nem normál határforgalomban, papírokkal "menekültek"? Mert nem volt mi elől?!
nezelodo
Szerencsére a mi apáinknak, testvéreinknek, ismerőseinknek 1956-ban nem rótták fel a határon, hogy nincs papírjuk, és nem firtatták nagyon, hogy mi elől menekültek, csak betartották a nemzetközi egyezményeket. Igy kerülhettek befogadó táborokba, és gondoskodtak róluk amíg nem készültek el az iratok, és nem folyt le a kötelező eljárás. Nem lehetett könnyű, de enni , és fedelet a fejük fölé biztosítottak.
tudode
Azt írta az újság, hogy
.
----- Az állam 121 milliárd forintot fizetett ki bevándorlóknak
.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/letelepedesi-kotveny-lejarat-120-milliard-forintot-fizetett-ki-az-allam-akk-allampapir-migracio-bevandorlas.720049.html
.
""""Lejárt egy újabb letelepedési kötvénysorozat. Az állampapírt öt éve bocsátották ki, 335,85 millió euró volt a sorozatban. Az állam most a 2 százalékos kamaton felül a csaknem 15 százalékos árfolyamveszteséget is kifizetheti a befektetőknek."""
--------------------------------------------
.
Ezek szerint a veszélyhelyzetben a kötvényesekre is vonatkozik a körletelhagyási parancs.
.
Aki ki tud igazodni azon, hogy "migráncsot egyet se", az Nobel díjat érdemel!
kissé felnőttem
és ha egy kanyi köze sincs a vezetőnek mindehhez akkor,? főleg ha a rakodás ugye 77 variációs és a blomba ki hol milyen sorszám milyen blombafogó számmal , ólom plomba stb akkor??? meg ha csak pótkocsit cseréltek ? összetettebb lesz kissé úgy hiszem mert ma ki ekkora marha? bocs .
nezelodo
@kissé felnőttem: Ha netán bérelhető gonosztevő, mint egykor volt a libsi barát muszlim a Kaya Ibrahim...
kissé felnőttem
@Jozefina: na ők pld idehivott csalogatott vendégmunkások uj divat jó pénz a nekik munkásszállást épittetőknek is aztán szavazni is ott lesznek ja itt inkább még 5 kg krumpi se köll

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.