A rendhagyó újévi koncert és évértékelő nem éppen jó ötlet járvány idején.

A Magyar Hang kérdésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy nemcsak szabálysértési eljárást, de közigazgatási hatósági eljárást is indítottak a Bicske fideszes polgármestere, Bálint Istvánné által rendezett újévi koncert és évértékelő beszéd miatt, amelyet január 2-án tartottak meg a járványügyi intézkedések dacára. (És amelyről a 444 számolt be részletesen január 3-án.)

A rendőrség a lappal azt is közölte, hogy az eseményen rendőri intézkedés nem történt, sőt, nem is volt tudomásuk a rendezvényről, amely rengeteg embert vonzott.

Eljárást indított a rendőrség a fideszes bicskei polgármester rendezvénye miatt

Fotó, címlapkép: részlet a YouTube-videóból

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a járvány miatt jelenleg az országban nem lehet rendezvényeket szervezni, beleértve a kulturális eseményeket is.

Így hirdette szilveszter napján a polgármester a rendezvényt a politikusi Facebook-oldalán:

A lap szerint két magánszemély is feljelentést tett a rendezvény kapcsán a hét elején "gyülekezési joggal való visszaélés" miatt, ám a Magyar Hang szerint mivel ezek a feljelentések hétfőn éjjel, illetve kedd napközben lettek megküldve a rendőröknek, ezért vélelmezhetően a hatóság hivatalból indított eljárást a rendezvény szervezői ellen.

A Magyar Hang szerint nem kaptak azon hétfői kérdésükre választ a rendőrségtől, hogy mivel a kormány rendelete szerint január 3-ig tilos volt a közterületi alkoholfogyasztás, viszont a bicskei január 2-ai rendezvényen ingyenes forralt bort is osztottak a résztvevőknek, ezt vizsgálja-e a hatóság. 

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nem lesz itt semmi gond. A végére úgyis kiderül a frankó, a Mi Rendőrségünk kinyomozza, hogy nem volt semmi szabálytalanság.
Hiszen a polgármester ""asszonyság"" a mi kutyánk kölyke. Fideszes!?!?! Nem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@namihami: Nyugi ! A mi kutyánk kölyke "asszonyságon" elverik a port. Már csak azért is, mert ez is a látványpékég része.
Giovanni Alba
Nem volt tudomása a rendezvényről a rendőrségnek? A felhívás a polgármester facebook oldalán jelent meg. Nincsen Bicskén olyan rendőr, akit érdekelne, hogy a polgármester oldalán milyen hírek és információk jelennek meg? A szabadnapos rendőr is rendőr, ha szabályszegést, törvénysértést tapasztal, vagy tudomást szerez róla, akkor intézkednie kell. Mint a minap a Kálvin téren a három testőr. Látták, hogy bűncselekmény van folyamatban, intézkedtek, és elkapták a fickót, aki a bankautomata előtt akarta kirabolni az éppen pénzt felvevő nőt.
Valamikor régen, még az "átkosban" mindenütt volt körzeti megbízott, helyismerettel, helyi kapcsolatokkal (barátok, rokonok). Egyszerűen nem hiszem el, hogy a rendőrség nem szerzett tudomást egy, az egész városnak szóló felhívásról. Persze amit nem akarok meglátni, azt akkor se látom meg, ha éppen hasra estem benne. Ez a dolog bűzlik.
Tényleg, elért már odáig a kisvasút?
NKF
Ez a hülye picsa polgármester?Remélem a fidesz feláldozza, mint cuschlágot az mszp
vitriol
Mit akadékoskodik a rendőrség? Ők tudhatnák, hogy fideszesekre nem vonatkoznak a szabályok és a tiltások!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.