Megcsúszott a férfi a túra során, utána pedig nem nagyon tudott már a lábára állni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy 28 éves nő hívta a rendőröket még január 2-án délután azzal, hogy a 35 éves barátjával a Solymár-Pilisvörösvár közötti útvonalon járták a hegyeket, ám egy megcsúszás után a férfi fájlalni kezdte a lábát. Egy ideig még tudott haladni, de aztán már egy lépést sem tudott megtenni a fájdalom miatt.

A hátukon és karjaikban hoztak le a rendőrök egy túrázót a hegyoldalról – videó

Fotó: részlet a rendőrség videójából

A rendőrök a GPS-koordináták alapján be tudták tájolni, hogy merre is lehet a pár, amit szolgálati járművel nem lehetett megközelíteni, így a rendőrök gyalogosan jutottak el hozzájuk. 

"A férfi továbbra sem tudott lábra állni, ám ez egy pillanatig sem okozott fejtörést az egyenruhásoknak. Egymást váltva cipelték az akkor már zsibbadásra és folyamatosan erős fájdalmakra panaszkodó férfit – valószínűsíthető volt a törés. Az egyik rendőr gondolkodás nélkül hátára kapta az akkor már mozgásképtelenné vált sérültet és úgy menetelt visszafelé a kocsihoz, majd váltótársai „gólya viszi a fiát” megoldást választva vitték tovább.

A közel egy kilométeres út után jobbnak látták mihamarabb orvoshoz juttatni, ezért szolgálati kocsijukkal kórházba vitték"

- áll a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.