December végéig 54-en fagytak meg Magyarországon október eleje óta – közölte a Magyar Szociális Fórum (MSZF), amely előzőleg, november elején 11 áldozatról számolt be. A fagyhalál adatait rendszeresen követő emberjogi fórum szerint az előző évekhez képest kevesebben haltak meg a fővárosban.

Azt írják, az áldozatok többsége fűtetlen lakásokban hűlt ki végzetesen, illetve kórházba szállítása közben, vagy beszállítása után, mert már nem tudtak rajta segíteni.

A fagyhalál kevesebb áldozatot szedett a fővárosban az előző évekhez képest.

Az MSZF a hajléktalanokkal való fokozott törődésnek tulajdonítja a fejleményt, de hozzáteszi, hogy a jelenség még mindig tömeges.

A kihűléses elhalálozások területi összetételéről az MSZF azt írta, hogy az elhunytak többsége kis településeken élt, sokan közülük mélyszegénységben.

Korábban a városokból került ki az áldozatok többsége.

Többnyire magányosan élő, idős emberek távoztak el az élők sorából. Ez arra utal, hogy a szociális gondoskodás még mindig sok kívánni valót hagy maga után, nem szólva a megélhetési viszonyokról – jegyezte meg a Magyar Szociális Fórum a fagyhalál alakulásáról kiadott legfrissebb jelentésében.

Forrás: mszfszk.hu24.hu

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mi lesz, ha megjönnek a fagyos idők? Eszembe jutott József Attila egy vers sora, ami egyre inkább jellemző ezekre a kiszolgáltatott, magára hagyott emberekre. "Repedt kályháján macska ül"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Mi lesz, ha megjönnek a fagyos idők? Eszembe jutott József Attila egy vers sora, ami egyre inkább jellemző ezekre a kiszolgáltatott, magára hagyott emberekre. "Repedt kályháján macska ül"!
ómió
Pesten Karigeri "biciklisávjai mindenkit megóvnak"! Ez hogy-hogy lemaradt?
ómió
@Horizont: Ne magadról makogjál, rám hazudva, fajkretén! Vagy agy nélkül nem érted, amit kommentelsz? Vidéken az átlagbér duplájára emelkedése nyilván ide vezet! Vagy ide kell hazudni? Őket sokáig az egyhavi fizu- meg nyugdíjlenyulás óvta meg ettől, de, hát, hol van már annak a "jótékony, efftársi hatása"!
ómió
@csak úgy...: Még mindig a tetves bolsiságod másokra hazudásánál tartasz, fajgyökér!? De legalább a böszmeszart letörölted már a szád széléről?
Clavigo
@ómió: Ne aggódj buzika,!! Egyik sem az " út szélén " fagyott meg.. Egyébként ,kívánom,,hogy " hasonló jókhoz " legyen szerencséd,,egy fűtetlen,villany nélküli lakásban!!! Idióta szopóautómata...!
ómió
@Clavigo: Most meg, "prájdbuzi" létedre engem buzizol, mocsadék? Mindig magadból kell kiindulnod? A "hasonló jókat" meg majd Böszme vezéred - ha kívánod, ha nem - meghozza még neked is,szarosszájú, ha újra hatalmon lenyúlhat egy-két havi fizut meg nyugdíjat!
csak úgy....
@ómió: helyesbítek! te egy elmebajos ,ritka buta komcsi!
Giovanni Alba
Most akkor jöhet a populistának bélyegzett szöveg. A kolostorban az iroda kialakításának költségéből körülbelül hány rászoruló lakhatását lehetett volna biztosítani, főleg akkor, ha elhiszem a kiplakátolt hitvallást, miszerint minden ember számít? Igen, mindenki számít valamire. Az egyik aranyozott WC-re, meg mesés panorámára a szabályellenesen odatoldott erkélyről, a másik meg egy szelet kenyérre, és arra, hogy néha befűthessen, éppen csak annyira, hogy a dér leolvadjon az ablakról.
Akinek meg erről a szomorú adatról is csak a több mint tíz éve leváltott kormányt köpködni jut eszébe, hát az annyit is ér.
Barna halom a fa tövében. Ó, nem csak bűzös, de még beszél is!
csak úgy....
magyarországon nem múlik el úgy egy nap,hogy ne legyen pár öngyilkos vagy halálra fagyott,közben mit csinál a nemzetvezetö elvtárs!? a kínaiknak 800 millióért egyetemet vesz,építgeti az üres sportlétesítményeit és milliárdokat tosz külhoni (kétes) alapítványokba,a horvátoktól kikötöt vesz,külföldi templomokba,kórházakba öli a magyarok pénzét,mint ha otthon minden faßa vóna..
csak úgy....
@Shikari: te is az önkormányzat segítségét élvezed? pedig a szellemi kapacításod szerint,jogosult lennél egy bentlakásos intézményre.
Málna
@Shikari: Még csak nem is erről van szó szerintem. Biztos vagyok benne, hogy ezek az emberek hajléktalanok vagy betegek, esetleg baleset érte őket. Szóval menthetetlenek. Egészséges, épelméjű, józan ember nem fagy halálra.
ómió
@csak úgy...:Leragadtál, bolsi fajgörény, önmagad másrahazudási szindrómájánál? Vedd már be a dilibogyódat!
ómió
@Horizont: Bugyogjál csak, bolsevik latrinatöltelék! Lenin efftársad téged tuti erre "teremtett"! Ja, hogy el ne felejtsem, meg az aljas hazudozásra!
csak úgy....
@Málna: @Shikari: @ómió: a három csodálatos mandarin! :)
csak úgy....
@Málna: & @Shikari: a kettö szellemi hajléktalan,@ómió: efftárs meg hab a tortán! :)
jesz
akik kihűltek, azok nem csak a tüzelőhiánnyal küzdhettek, hanem az élelemhiánnyal is...vagy nem volt erejük elmenni a kisközértbe(sem) vagy nem volt miből..az alultápláltség igenycsak hozuájárul az élniakarás feladásához.

Ilyenkor azt is tudni kellene, hogy volt(van)-e hozzátartozójuk, és ha igen, miért nem segített...biztosan oka van, de az nem mentség.
Giovanni Alba
@Málna: Mondd kicsigyümölcs, te tényleg ennyire érzéketlen, részvétlen, embertelen tapló vagy, vagy csak ez egy felvett póz? Így is, úgy is undorító. Megpróbálkozhatnál egyszer egy családsegítő mellé szegődni, tapasztalatokat gyűjteni, hogy kik is valójában azok, akiket te kimondatlanul is semmirekellő, értéktelen hulladéknak tartasz. Szóval menthetetlenek, nem is kell foglalkozni velük, nem érdekes, hogyan, milyen kálvária után kerültek ebbe a helyzetbe. Fensőbbségesen ítélkezel, figyelmen kívül hagyva, hogy emberekről, emberi sorsokról beszélsz. Segítsen az az önkormányzat, amelyiktől a járványhelyzet indokával éppen forrásokat vonnak el a gazdaságvédelmi alapba, honnan jut mindenre pénz, főleg az egyházaknak, és a sportnak, illetve a focinak. Ja, el ne felejtsem határon túl rekedt nemzettestvéreink gazdaságának nyújtott segítségünket. Hogy nekik ne adjunk? Igen, ameddig a magyarországi magyar emberek olyan helyzetbe kerülhetnek, hogy fűtetlen házukban kihűlnek, addig ne játsszuk a jóságos nagybácsit al és felvidéken, Ukrajnában és Romániában. Aki idős korára kistelepülésen (falun) él, magára maradva, az már semmit nem ér? Azt mondod, hajléktalan. A cikk azt írja, fűtetlen házban. Gyalázatos a hozzáállásod, ráadásul még csak nem is érted, mi a bajom ezzel.
Szánalmas vagy.
csipetke
...de a puccos stadionokban működik a gyepfűtés,és amit az önkormányzatoktól eloroztak,abból adtak a külhoniaknak 6 miliárdot,mert itthon minden rendben van,és nincs hova költeni a lóvét.Azért ömlesztettek a sportba is most 140 milliárdot,hogy az a sok pénz össze ne penészedjen. Röhej,amit orbán művel ebben az országban.
csak úgy....
@Shikari: ki itt a libsi,te húgyagyú? a neoliberalista kedvencetek a karmelitákban, az bizony libsi a javából csak nektek nem esik le a garas. :)
Sámannus
Az az igazság, hogy ez a hülye hajléktalan, és az ellenzék nem tudja, hogy a sok adócsökkentés valóságos Isten áldása ezeknek a zembereknek, mert kiváló fűtőértéke van. Minden adófajta csökkentése soxorosával emeli a családok fűtési energiáját. Adó csökkentsésel fűt rogán és mészáros, és adó csökkentéssel fűthet a hajléktalan is. Nyilván ez protekciós beavatkozás, mert senki sem fűti az utcát adócsökkentésből, ezért a városok nem kapnak az adókból.Pont jó is, ha átérezzük milyen eredményesek voltunk Brüsszelben, amikor a kupiban unga-bungáztunk az adócsökkentéstől meztelenre kellett vetkőzni mindenkinek, merd dög meleg volt mindenkinek.
Igen sok változata van még mivel lehet fűteni. Például a stadionok is fűtenek. olyan jól fűtenek hogy még tahó pénzt is ott égetik, amit adócsökkentéssel takarítanak meg. Az összes stadintot adócsökkentés fűti, ezért sem fagynak meg ott a zemberek. Mongya is a pohos még több stadionot ezeret!
csak úgy....
@Shikari: ezek csak üres és buta frázisok! mire intézkednek az önkormányzatok,addigra az udvarban a hóember is halálra fagyott.
persze neked a meleget,közvetlen a fidesz biztosítja,mivel melózni nem jársz évek óta ..
Giovanni Alba
@csak úgy...: Ne hülyéskedj már, szájer mint családlátogató, kései Mikulás? Kéményen be, ereszen ki? (Hol az eresz, eresszen ki valaki, eresszetek már).
Megnevettettél, köszönöm.
Namely
@Horizont: "Ha majd a bőség kosarából
Mindenki egyaránt vehet,
Ha majd a jognak asztalánál
Mind egyaránt foglal helyet,
Ha majd a szellem napvilága
Ragyog minden ház ablakán:
Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán!"

Igen, persze, jól hangzik, de mivel az emberek nem egyenértékűek, így a legnagyobb jóindulat mellett sem lehet minden embert egyenlősíteni.

Ennek tudjuk mi a vége: igazságtalanság, tespedés, lógás, ingyenélők hadának kikényszerített eltartása a szorgalmas többség által.

Azonban ha akarsz, akkor a saját, adózott jövedelmedből támogathatod őket, és a házadba már befogadott hajléktalanok mellé elszállásolhatsz még amennyit csak akarsz.

Egyenlőség vs valóság:
www.youtube.com/watch?v=hAEdgPRpvkU
csak úgy....
@Namely: ezt a baromságot honnan szeded: "Igen, persze, jól hangzik, de mivel az emberek nem egyenértékűek, így a legnagyobb jóindulat mellett sem lehet minden embert egyenlősíteni. "
minden ember egyenlö adottságokkal jött a világra, arról nem ök tehetnek,hogy eggyesek kedvüket lelik mások lealacsonyításában!
pld. hozzád képest az analfabéta bantu néger egy értelmes figura.
gina
@ómió: Te agyhalott idióta, remélem te vagy a következő a sorban,
gina
@ómió: Te szar panelproli, menj a Demokrata oldalra te sötét patkány.. a putridba ahonnan jössz
csak úgy....
@Shikari: "Veled ellentétben nekem vannak ismereteim és tudásom! Nem panelproli vagyok! :-) " tibim,téged akár gps. nek is használhat ,aki buzeráns bárt keresgél..
Málna
@Giovanni Alba: Te már megint a saját, piszkos fantáziádra reagálsz, nem rám. Egy pillanatig sem ítélkeztem, csupán tényszerűen leírtam, kikről van szó. Máskor, ha velem akarsz beszélgetni, akkor arra reflektálj, amit én írok. Jó?
Málna
@Horizont: 14:50 Első kézből, egy párszáz lakosú, isten háta mögötti kis falu polgármesterétől tudom, hogy minden ősszel osztják a tüzifát. Nagyjából annyit, ami egy átlagos télre elég a rászorulóknak. De fröcsögj csak tovább nyugodtan...
Málna
@Horizont: És tényleg fröcsögsz tovább...:-) Undorító, mocskos szájú vénasszony vagy.
Giovanni Alba
@Málna: piroska, te nem azt írtad le, kikről van szó, mert nem hajléktalan az, akinek van háza, csak nem jut a fűtésre. Azt képzelegted, hogy betegekről, vagy balesetet szenvedettekről van szó. Ez nem tényszerű leírás, ezt nevezhetném esetleg költői szabadságnak is, ha nem sütne a soraid közül a gyűlölet. Hogyan lehet leírni azt, nehéz helyzetben lévő emberekről, hogy menthetetlenek. Tudsz valamit róluk azon kívül, hogy meghaltak kihűlés miatt?
Gondolom az első mondatodat provokációnak szántad, ugyanis minden alapot nélkülöző, ostoba megnyilvánulás.
Nem akarok én veled beszélgetni, tudom, hogy teljesen értelmetlen, mert amint kicsit szorul a hurok, fogy a mondanivaló, jön a személyeskedés, értetlenkedés. Ezt már lemeccseltük párszor.
Most (illetve az előző hozzászólásomban) leírtam a véleményemet arról, amit írtál. A véleményem nem változott.
Málna
@Giovanni Alba: Azt hol olvastad, hogy a SAJÁT házukban hűltek ki? Azt írták, fűtetlen lakásokban hűltek ki, nem azt, hogy a fűtetlen lakásaikban...Ugye, érted, érzed a különbséget?
Hogy mented meg azt az idős embert, aki egyedül él, este elesik, nem tud felkelni a hideg konyhakőről és reggelre kihűl? Vagy aki részegen fekszik le és nem fűt be? Vagy a hajléktalant, aki a meleg szálló helyett választja ezt az életformát? Ha nem menthetetlenek, akkor miért nem tett senki semmit értük?
Máskor előbb kérdezz, utána véleményezz. És kevesebben fantáziálj velem kapcsolatban.
csak úgy....
@Málna: szóval,te egy tüzifából járatos ténsasszony! csak nem te vagy annak a világvégi falunak a pógármester asszonysága? ukrajna óta fölvitte a magyarok istene a jó dolgodat! aztán hány ukrán vételez idejglenesen a fát ,akik papíron ott tengödnek ,közben a magyar nyugdijból ukrajnában dorbézolnak?
Aki Én
@Málna: ,, Még csak nem is erről van szó szerintem. Biztos vagyok benne, hogy ezek az emberek hajléktalanok vagy betegek, esetleg baleset érte őket. Szóval menthetetlenek. Egészséges, épelméjű, józan ember nem fagy halálra."

Te tényleg ennyire beteg? Honnan az infó? Miért kezeled tényként, ami a beteg agyad szüleménye?
De ha így is van, aki ,,beteg", baleset érte", ,,nem egészséges", nem épelméjű", azért nem kár? Ha az fagy meg, akkor nincs tenni való? Akkor nem a kormányzat dolga?
Egyébként józan életű, életüket végigdolgozó idős, egyedül maradt emberek fagynak meg a saját fűtetlen otthonaikban. ÉS itt ne a budai villában egyedül tengődőkre gondolj, nem az az ország.
Olyan buta vagy, hogy az már szégyen. És nem az a baj, hogy buta vagy, hanem az, hogy hozzá akkora a pofád, mint a ház.
ómió
@gina: Már te is a saját tetves idióta bolsiságod másrahazudási kórjában szenvedsz, fajkretén luvnyája!? Mindnyájatokat ezzel "teremtett" Lenin atyátok? A "demokratának" hazudott bolsi gettóból te vicsorogsz, fajpatkány! Még ezt se veszed észre?
Málna
@Aki Én: Giovanni Albának már válaszoltam a hasonló kérdéseire. Nem olvastad vagy nem értetted? Vagy nem is érdekel, csak fröcsögni akartál egy jót, mint mindig? Akkor további szép napot!:-)
Aki Én
@Málna: rettentő sok butaságot és hazugságot hordasz össze. Ráadásul a téveszméidet tényként kezeled, pedig csak megint tájékozatlan vagy.
Foglakoztatott témában kikupáltad már magad?
Málna
@Aki Én: Semmilyen butaságot és hazugságot nem hordtam össze. Tudom értelmezni amit olvasok és használom a józan eszem. Neked is ezt ajánlom.
Aki Én
@Málna: ...megnevettettél.
Foglakoztatott témában kikupáltad már magad?
Málna
@Aki Én: Dehogy nevettettelek meg...Nem hiszem, hogy képes vagy nevetni.
Nem tudom, miről beszélsz. Mi az a "foglakoztatott téma"?
Aki Én
@Málna: tegnap azalatt a téma alatt hazudoztál.
Málna
@Aki Én: Tegnapelőtt. Mit hazudoztam? Hogy mikori a cikk vagy hogy az öreghez lassan tolmács kell?
És miért terelsz?:-)
Giovanni Alba
@Málna: Figyelj piroska. Én nem fantáziálok veled kapcsolatban, nem akarok rémálmokat. Megírtam a véleményem részvétlen, embertelen hozzászólásodról, részemről ennyi. A véleményem továbbra sem változott. Van, volt szegényeket, elesetteket segítő támogató szervezet. Amikor a kormány megvonta a támogatásukat, éppen te mondtad, hogy de hiszen nem vont el tőlük semmit, egyszerűen nem adta oda. És akkor ezt te rendjénvalónak tartottad..
Ami tény, október eleje óta 54 ember hűlt ki (az újságíró slendrián megfogalmazásában megfagyott). Te sem, én sem tudunk részleteket, te mondtál látatlanban ítéletet.
Ez az, ami szerintem felháborító, és ez az, ami szerinted természetes reakció.
Málna
@Giovanni Alba: De, fantáziálsz velem kapcsolatban, mert olyan gondolatokat tulajdonítasz nekem, amik nem léteznek.
A részletek teljesen egyértelműek. Ha egy idős ember pénzhiány miatt fagyna halálra a saját lakásában, másnap már az ellenzéki média ettől lenne hangos. De valahogy nem hallani ilyen híreket...Vagy te tudsz rá példát?
Az általad említett szervezeteknek pedig nem a teljes támogatását, csak a kiegészítő támogatását szüntette meg a kormány. Iványiékkal például lejárt a szerződés, és nem hosszabbították meg azt. Ennyi történt.
Giovanni Alba
@Málna: Nem, nem fantáziálok veled kapcsolatban, már a gondolata is szörnyű, egyszerűen válaszoltam a beírásodra.
Milyen ellenzéki média? A KESMA alá rendezett megyei napilapokra gondolsz? Mert az jut el gyakorlatilag mindenhova.
Málna
@Giovanni Alba: Te nem csak válaszoltál a beírásomra, hanem ecsetelted, hogy én mit gondolok és mit érzek ezzel kapcsolatban. Semmi alapod nem volt erre.
Bármelyik ellenzéki médiára gondolok. Akár erre is itt. Nem feltétel, hogy mindenhova eljusson. Egyik megírná, azonnal átvenné a többi is. Erre mérget vehetsz.
Aki Én
@Málna: Miről terelek lúzer? Te futamodsz meg folyton, mert nincsenek érveid, csak a beteg agyad szüleménye.
Szerinted miért kerülnek téged az ismerőseid? Miért kell itt töltened egyedül komplett forró nyári hétvégéket, te mellőzött lúzer?
Tudom, szeretnéd ha ez nem is lenne téma. De mindent megmagyarázna, ha figyelnél a jelekre. Itt is mindenki megvet, mert buta propagandista vagy, egy nagypofájú szarkeverő.
Ha kimondom, ha nem.
Giovanni Alba
@Málna: Nem veszek mérget, viszont továbbra is tartom, megírtam a beírásodról a véleményemet. Ez nem változott.
A véleményemet a beírásodra alapoztam. Ne hisztizz, gondolkodj.
Málna
@Aki Én: A témáról terelsz.
Nagyon sok bántást kaptál életedben, ugye?
Málna
@Giovanni Alba: Hisztizek? Na ezt mégis mire alapozod? Vagy már megint csak fantáziálsz?:-)
Aki Én
@Málna: ...mondtam már ezerszer, nagyon rossz emberismerő vagy. orbánt is ez okból imádod.
Soha senki nem bántott, csak a magadfajta eszelősök próbálkoznak, meg az irigyek, de az lepereg, azokat egy pillanat alatt lealázom.
Giovanni Alba
@Málna: Hát nem hisztizel piroska? Nálad ez az alaphang? Eddig (eleinte) mintha visszafogottabb lettél volna.Higgadj le, vegyél egy nagy levegőt, lassan fújd ki, nagyon lassan ... vagy tudod mit? Hagyd a csudába, ne fújd ki. Nekem jobb lesz, érted meg nem kár. Tetszik ez a teféle hozzáállás? Majd azt mondom, a te hibád, nem kértél segítséget, pedig levegőd az volt hozzá.
Málna
@Giovanni Alba: Nem, nem hisztizek. És még mindig nem árultad el, hogy ezt miből gondolod. Nyilván magad sem tudod. Ez a levegővétel pedig...ez fájdalmasan erőltetett volt. Te sem tudod időben abbahagyni.
Málna
@Aki Én: Soha senki nem bántott? Ekkora kamut...:-)
Namely
@Horizont: Ahhoz gondolkodni kellene, így neked nem is ajánlom :D
Namely
@csak úgy...: "minden ember egyenlö adottságokkal jött a világra,"
Tehát minden embernek egyenlő az intelligenciaszintje? :D Ugyanolyan magasak? Ugyanolyan színű a szemük, a hajuk? :DDDDDDDDDD Ugyanolyan szorgalmasak, szépek, és egészségesek. Ezt a marhaságot te tényleg komolyan gondolod, vagy csak úgy írsz valamit? :D
Nos, akkor javasolnám, hogy csukd be a mesekönyvedet, és nyisd ki a biológiát. Genetika részét ajánlom. :D Semmi baj, soha nem késő elkezdeni (mindig sejtettem, hogy a libsik igen hamar abbahagyták az iskolát!!!).

" arról nem ök tehetnek,hogy eggyesek kedvüket lelik mások lealacsonyításában!"
Tehát a lealacsonyítás miatt lesz valaki csöves a blahán, narkós, vagy lesz pl 80 az IQ-ja? :DDDDDDD
"pld. hozzád képest az analfabéta bantu néger egy értelmes figura. "
Ez most akkor nem "lealacsonyítás"? :D
Giovanni Alba
@Málna: De, hisztizel. Tegnap 19:01, de ez csak egy kiragadott példa. Itt viszont nem a hisztid a téma, hanem az, hogy nem érted, miért felháborító érzéketlen, embertelen hozzászólásod.
Málna
@Giovanni Alba: Az nem hiszti volt, csak helyre tettelek. És nem volt semmi embertelenség a hozzászólásomban. Csak te nem értetted. A gáz az, hogy azután sem, hogy elmagyaráztam. Mondom, hogy a saját képzelgéseidre reagálsz. Figyelj oda egy kicsit másokra is.
Giovanni Alba
@Málna: Piroska, nem tettél te helyre senkit, nem magyaráztál meg semmit, és igeni, embertelen volt a hozzászólásod. Te azt mondod, én képzelgek, én azt mondom, hisztizel. Részemről lezárva.
Málna
@Giovanni Alba: Hát ha hülyén akarsz meghalni, én nem tehetek semmit ellene. De legalább megpróbáltam.
Giovanni Alba
@Málna: Kicsi gyümölcs, mi az amit te megpróbáltál? Tettél egy felháborítóan közönyös megjegyzést, aztán még fokoztad némi rosszindulattal, ennek ellenére csak kötöd az ebet a karóhoz. Nem kicsit vagy buta. Ne oszd az észt, ha magadnak is kevés.
Aki Én
@Málna: ...olvasva írásaidat nem fér kétség ahhoz, hogy neked súlyos önértékelési gondjaid vannak :(
Annyira elégedetlen vagy magaddal -gondolom a környezeted is-, hogy az már egy laikusak is feltűnik.
Ha nem dicsér senki, ha nincs pozitív visszajelzés, akkor majd te megoldod magadnak.
És innentől kezdve érthető is, hogy sosem a témához szólsz, vagy cáfolod, vagy igazolod bármivel, mert ahhoz tájékozatlan és ostoba vagy,csak kötözködsz, úgy próbálsz felülkerekedni, hogy másokat próbálsz lenyomni. Ez persze csak a te véleményed szerint sikerül, mert ebben sem figyelsz a külvilágra.
Jozefina
"December végéig 54-en fagytak meg Magyarországon október eleje óta "
Erről szól a hír!!! Siralmas, hogy sok idióta mindig félreviszi, eltereli a lényegről a figyelmet!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.