Anita már több mint négy éve neveli egyedül Marcit, akinek az örökbefogadását korábban több házaspár is visszautasította. Azóta együtt élnek és a családbővítést tervezik, ám mivel ez a modell nem felel meg annak, amit a kormány ideálisnak képzel, a kistestvér érkezése sem lesz olyan egyszerű.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

126 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Elég volt már a buzi hisztivel és a másság elfogadtatásával! Nem fogadom el a másságot, nem család a buzik együttélése!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ne törődjenek vele mit mond a kormány, éljenek a saját akaratuk szerint.
NKF
Tele van a tököm az örökös buzipropagandával!
Shikari
Elég volt már a buzi hisztivel és a másság elfogadtatásával! Nem fogadom el a másságot, nem család a buzik együttélése!
Nessy
Már mindenkinek megártott ez a homofóbia? Mert valaki egyedül nevel egy gyermeket, az miért lenne buzi??? Úgy egyébként a "buzi" szó meleg férfit jelent, a nő leszbikus! Szó van róla, miért van egyedül? Nincs! Úgy mellékesen nem ritka hogy az egyik házastárs a saját neméhez vonzódik. Persze, ebben az esetben nincs akadálya az örökbefogadásnak!
Nessy
@Gazella: Nem tudják, de prejudikálnak!
Giovanni Alba
@Shikari: siki te nagyon hülye. Elolvastad egyáltalán a cikket, vagy csak összekeveredtek a papírjaid? Buzi hiszti és a másság elfogadtatása az, ha egy egyedülálló nő egy örökbe fogadott gyermeket nevel, és szeretne még egyet kivenni az árvaházból?
Csizmás Kond
" Gyerekkorom óta biztos voltam abban, hogy én örökbe fogok fogadni. Soha nem vonzott a terhesség gondolata és a házasság sem, gyereket viszont mindig is szerettem volna. Úgyhogy ez magától értetődő volt."
...ki hogy veszi de ez nem magától értetődő és nem is családi fogalom. Ha valaki nevelni akar nevelhet de az még nem téveszthető össze egy rendes családdal...aki másként érzi az beteg.
kereső
@NKF: Ha nem vagy tisztában a fogalmakkal- az egyedülállóság nem egyenlő a "buzisággal"- akkor a "gugli a barátod"jelszóval tanulj, okosodj.És a buzi= homoszeszuális férfi. Itt meg egy egyedülálló nőről szól a cikk.
Nessy
@Csizmás Kond: Tehát, ha elválnak a szülők, és az anya egyedül neveli a gyereket,az nem család.Azért remélem nem jutunk el a háború előtti korba, amikor az elvált szülők gyerekeit megbélyegezték. Miközben a kedves papa feléjük sem néz, tartásdíjat nem fizet. Aztán, ha megöregszik, beteg lesz, akkor eszébe jut, hogy egyszer volt egy gyermeke, és a törvény értelmében annak "kötelessége" őt gondozni, ápolni, anyagilag támogatni.
Aki Én
@Shikari: Olyan van, hogy elolvasol valamit és megérted, majd arra reagálsz? Ki a faszt érdekel te idióta, hogy te mit fogadsz el? A hazaáruló kormányod az élettársi viszonyban élő, többgyermekes családokat sem fogadja el.
Hogy a buzikkal teli fidesz-kdnp miért harcol ennyit a melegek ellen, azt meg úgy látom nem értetted meg.
Egyébként igaz, hogy 8 éves korodban voltál először férfival? Igaz, hogy azóta sem kellesz a kóbor kutyának sem, és ettől lettél ennyire szellemi toprongy? Sajnállak. Tudok segíteni?
simmering73
Ezek az illiberálisok mind látens homoszexuális? Rögtön beindulnak a buzira, mint a pavlovi kutya.
Shikari
@Aki Én: Kit érdekel, hogy neked mi tetszik?
Shikari
@Giovanni Alba: A magadfajta buzik nem érdekelnek, nyomi!
Giovanni Alba
@Shikari: siki te nagyon hülye, megint mellélőttél buzgalmadban. Jössz itt a vaskalapos kinyilatkoztatásaiddal, és nem veszed észre, ez az egész nem arról szól. Utána meg személyeskedni próbálsz a magad alpári módján. Nem változtál semmit. Új év, régi baromság.
sokanvagyunk
@Shikari: Igazad van... amíg van sajátotok.
Shikari
@Giovanni Alba: Két buzi, vagy egy buzi, aki nem volt apa, vagy anya, az nem család! A buzi még normálisnak is necces, mert magamutogató, erőszakos torzulat és mostanában túl sokat követelőznek!

Te pedig, hogy buzi vagy, nem kétséges, de nem is érdekel!
Csizmás Kond
@Nessy: tehát nem...itt csak örökbefogadottról beszéltem.
...és jó hogy még nem kér szülési fájdalomdíjat...mert neki az gyerekkori álma.
Aki Én
@Csizmás Kond: Aki másképp érzi és beteg, az bizony te vagy. Kinek hiszed magad te elmebeteg félanalfabéta suttyó, hogy meghatározd kinek mi a család fogalma? Meghatározták azt már nálad értelmesebb emberek.

,,A család emberek közössége vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti, házassági vagy örökbefogadási kapcsolat van."
Gazella
@Shikari: egyedülálló heteroszexuális nő, mióta buzi?
sokanvagyunk
@Aki Én: ...például a Fidesz-pártcsalád. :D
Csizmás Kond
@Aki Én: Így Újév hajnalán húzz a büdös anyádba...ennyit veled az idén.
Shikari
@Gazella: "...aki nem volt apa, vagy anya..."
Aki Én
@Csizmás Kond: ...miért van az, hogy ha valaki rávilágít a butaságaidra, akkor rögtön anyázol? Ráadásul ezzel csak engem igazolsz. Még senki nem szart a szádba idén? Ne feledd, még van 358 nap!
Csizmás Kond
@Aki Én: Az azért van balfaszka mert aki az év első beírását valakinek suttyózva balfaszozva kezdi az húzzon a retkes anyukájába...és most már tényleg ennyi.
csak úgy....
@Shikari: "A buzi még normálisnak is necces, mert magamutogató, erőszakos torzulat és mostanában túl sokat követelőznek!"
tibim,ezek szerint akkor te nagyon buzi ! :)
Giovanni Alba
@Shikari: siki te nagyon hülye,tudod ki az a Jean Marais? Róla is ezt mondod, te gyökér?
"A buzi még normálisnak is necces, mert magamutogató, erőszakos torzulat és mostanában túl sokat követelőznek!"
Próbálj már meg felnőni, ne félj, nem fogsz kiesni a rácsos ágyból.
csak úgy....
@Csizmás Kond: szóval te nem csak dilis , még babonás is ...)
Aki Én
@Csizmás Kond: Már abban is hazudsz, ami egy gombnyomással ellenőrizhető?
De neked, suttyó balfasznak mi mást mondhatnék? Nem bókolhatok, ha nincs miért. Olyan buta vagy baszki, hogy arra nincsenek publikus szavak. Tőled is ezt kérdezem, ki bátorít erre?
Anyádat nem ismerem, nem írogat ide olyan baromságokat, mint a bolhás fia. De, hogy te retkes vagy ott Romániában, az nem vitás.
Le kéne állnod a madárinfluenzás koszttal.
Giovanni Alba
@Shikari: A magadfajta buzik nem érdekelnek, nyomi!
Ezt írtad te. Meg ezt is.
Kit érdekel, hogy neked mi tetszik?
Nem kellene neked ide írogatnod, elég egy kockás papír, remek párbeszédeket írhatsz ahogy magaddal vitatkozol. Hogyan is nevezik a skizofréniát? Tudathasadásnak?
Amiket véletlenül mégis sikerül másnak írnod, az meg csak egyszerű kivetítés. Szeded te rendesen a tablettákat?
Shikari
@Giovanni Alba: Nem veszed észre, hogy nem beszélgetek veled? Van itt pár liberálfasiszta buzi, azoknak villogjál a betegségeddel! Engem nem érdekel sem a hülyeséged, sem a hörgésed!
csak úgy....
@Shikari: tibcsi,veled a kutya sem akar beszélgetni,mi csak reagálunk az egetverö ostobaságaidra és közben nagyokat nevetünk!
Giovanni Alba
@Shikari: siki te nagyon hülye, ha megszólítasz és válaszolsz a válaszra, az tulajdonképpen beszélgetés lenne, ha mondandódnak lenne alja és veleje. De nincs.
Két megszólalásodban önmagadnak mondasz ellent, és még van benned annyi merészség, hogy rám vetíted ki mindazt a rosszat, ami ott fortyog benned?
Szeded te rendesen a tablettáidat?
csak úgy....
@Aki Én: valamiböl meg köll venni a majmoknak is a banánt egy munka alapú társadalomban!
Shikari
@Giovanni Alba: Hülyegyerek! Megint itt a rohamod? :-)))))))))))))))))))))
Giovanni Alba
@Shikari: siki te nagyon hülye, lépj hátrébb a tükörtől, vegyél nagy levegőt, higgadj le, és ha már szűnőben a kezed remegése, akkor töröld le a tükörről amit odahánytál. Vagy hagyd úgy, ha nem zavar.
Giovanni Alba
Elfelejtettem megemlíteni a sok fideszes egybitesnek, aki a család meghatározásánál megragadtak az apa, anya, gyermek hármasnál, hogy a definíciójuk szerinti fideszes mintacsalád a Szájer-Handó házaspáré. Vagy Handó-Szájer? A fene se ismeri ki magát ebben a nagy keveredésben. A képek alapján meg Józsinak azért kellett (többek között) a hangsúlyos szakáll, hogy kevesebb legyen a kérdés.
Shikari
@Giovanni Alba: Hihetetlenül ostoba egy libsi buzi picsogó vagy! :-)))))))))
Giovanni Alba
@Shikari: siki te nagyon hülye, ezt most magyarázd meg trágárkodás nélkül.
Érveket tudsz felhozni? Mindenki tudott mindent, takargatták több mint 30 évig, ez az asszonyság vele élt (papíron) egy háztartásban, házaspár (papír szerint), az apa férfi(?), az anya nő, és van a gyerek, akit most nem emlegetünk.
Mi itt a picsogás? Ki itt a libsi? A buzi az nem kérdés.
Shikari
@Giovanni Alba: Picsogsz buzika? Tegyed! Kit érdekel? :-)))))))))))))))
Nessy
@Giovanni Alba: A tények közlése az picsogás, vinnyogás, meg az ördög tudja még mi! Nincs kedvem a fidesz féle "kultúrszótárt" tanulmányozni. Az már az a szint, ami alá értelmes ember nem megy!
csak úgy....
@Giovanni Alba: érdekes jószág ez a @Shikari: tibi,az elöbb még nem is akart veled beszélgetni,bezzeg a büvös szóra "buzi" rögtön kidugja a nóziját a buzibárból..
csak úgy....
@Nessy: és ha kötelezövé teszik és ahhoz kötik a nyögdijakat? ;)
nekik már (innen) csak egy ugrás a sugár..
bencemacska
@Giovanni Alba: ma, 15:52
Emlékszel még arra, amikor robbantás történt a választási kampányban Szájer lakása közelében? Sz. J. akkor azt mondta: "azt a lakást csak a feleségem és a lányom használja" /Akkor még nem Brüsszelben élt ő sem! /
A libsi viszont ő maga volt - szerintem még most is, - a vezírrel együtt. A buzi meg bizonyítást nyert!
A picsogást nem ismerem, mert nem szőrös a talpam!!!
bencemacska
@csak úgy...: ma, 16:34
Te már hallottál valamit? Változik ismét a "sziklaszilárd"?
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Jani, te szórod a bitteket, holott azt sem tudod mi az. A család pedig, amúgy aki abba nőtt fel tudja hogy apa anya és gyerek, sőt ha nincs cserek akkor nem lehet családnak nevezni mert a gyerek az vagyis az utód aki összeköti a két felet...szóval nagyon sokan mint én is akik leragadtunk ennél a meghatározásnál azok mind családban nőtünk fel...
...ja és szájer...az aki a család fogalmát összekutyulja a családtagok szexuális szokásaival az ismét bithiányos nemgondolod ?
csak úgy....
@bencemacska: a magyar "sziklaszilárd" olyan mint az idöjárás,változékony.
csak úgy....
@Csizmás Kond: te egy förmedvényesen butus cicka,de szereted a buzikat mert nincs napod nélkülük..
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...csak félig igaz...nincs napom nélkületek...de az nem azt jelenti hogy szeretlek.
csak úgy....
@Csizmás Kond: szeretem,mikor a buzeránsok másokra mutogatnak!
a szájer józsi is így tette,míg le nem bukott! :)
Nessy
@Csizmás Kond: Nem hallottál még a meddőségről? Úgy férfiaknál, mint nőknél előfordul. Viszont a nagyszülők, ha idősek és nem együtt laknak a fiatalokkal,már nem számítanak családtagnak. Olyan is van, amikor genetikai problémák, egészségügyi problémák miatt nem lehet gyereke egy házaspárnak, de szeretik egymást és ennek dacára nem a válást választják. Néha ilyen meggondolatlan hozzászólással embereket bántotok meg. Vagy ahol csak egy gyermeket adott a sors, az ma nem is számít. Igaz, volt, amikor egy gyermek családi pótlékot sem kapott. Kapott viszont megjegyzést, hogy miért csak egy gyereke van. Úgy látszik, nincs új a nap alatt!
csak úgy....
@Nessy: cirmink egy keresztény katolikus konzervatív (üres) konzervdoboz.
Shikari
Ma 124 éve született Szálasi Ferenc! Emlékezzünk meg róla itt a libsi elvtársai körében!
Nessy
@Shikari: Milyen szerencse, hogy te nyilvántartod! Mert egyébként a kutya sem tudta, nem is érdekel senkit!
Csizmás Kond
@Nessy: De igen, viszont a helyzet változatlan. A család nem örök, tehát ahhoz hogy tovább szaporodjon külön kell váljon, és alakítson egy másik családot.
...és most nem azt akarom mondani, hogy egy árva gyereket nem szabad felnevelni másnak, csupán a tény a megnevezésre nem mindegy. Ma sokan meggondolatlanul vagy számítva olyan fogalmakat fogadnak el vagy akarnak elfogadtatni ami helytelen.
A gyereknevelés legyen a család vagy bármi minden egyes formájának megvannak a maga törvényei és formája, nem kell azt sem túlragozni sem kiforgatni mert abból nem a gyereknek lesz jobb hanem annak aki meg akarja változtatni.
Az hogy valakiknek nem lesz gyerek de örökbe fogad az csak formailag család, ugyanis ha egyformára vennénk akkor az lenne hátrányba aki megszüli...szóval nem sértés csak helyreigazítás...és nem kell túlzásokba esni.
Nessy
@Csizmás Kond: Feltételezem, nem találkoztál még gyermekre vágyó nővel vagy házaspárral, akiknek ez a boldogság nem adatik meg.
Csizmás Kond
@csak úgy...: Te itt csak lefetyelsz mindenkinek de még egy értelmes félmondatot sem tudtál mergfogalmazni a családdal kapcsolatban...próbálkoz vazzzeee...it az okosságaidra nem kíváncsi senki...amúgy nálad ez sehol nem megy csak a megugatás...amúgy még kutyának sem jó az aki ha kell ha nem ugat...
csak úgy....
@Shikari: mi inkább rólad emlékezünk és a csavaros eszedröl ,aki fogta magát a buta buksidban és bánatában becsavarodott!
Csizmás Kond
@Nessy: ...itt erről sincs szó...aki a saját boldogságáért nevel gyereket az önző és nem jól nevel. ...Te nagyon összetéveszted a dolgokat.
Horizont
@Shikari: Nem tudom kiktől kaptál ennyi lájkot, de talán el kellett volna olvasnod a cikket neked is és lájkolóidnak is.
Ez a nő heterosezxuális, a párjával több lombikprogramon is túl volt, mert nem sikerült teherbe esni. Mire ennek a végére értek tönkre is ment a kapcsolatuk és egyedül vágott bele az örökbefogadásba. Tudod milyen kisgyereket fogadott örökbe? Aki senkinek sem kellett, mert a drága "édesanyukája " megfelelt a kritériumnak anya=nő. Marci, aki gondozatlan alkohol- és drogfüggő terhesség után jött a világra oxigényhiányosan, a születése után vérátömlesztésen is átesett. Négy éve vannak együtt mára utolérte kortársait, jó tanuló, sportol. Ha intézetben marad sehol se lenne. remélem ennyit legalább tudsz? Szeretne neki az anyukája egy kistestvért. De nagy az ő bűne, egyedülálló.
Na ennek fényében írogass eddig is tudtam, hogy egy bunkó tahó vagy, de most túltettél mindenen. Nem írom, hogy szégyelld magad, mert te ilyet nem ismersz úgyse.
Giovanni Alba
@Shikari: siki te nagyon hülye, már megint egy kérdés, amire nem tudod a választ?
Horizont
@Csizmás Kond: 12:56
Milyen jó is lenne ha elolvasnád a cikket is! Ezzel szoktál dicsekedni, aztán lám, lám mégse!

"Ez az elképzelés akkor változott meg, amikor egy komoly párkapcsolatban úgy döntöttek a párjával, saját gyereket szeretnének. A megannyi sikertelen próbálkozás és kudarc után orvoshoz fordultak, aki a lombikprogramot javasolta. Az ötödik sikertelen próbálkozás után aztán egy immunológiai vizsgálat kimutatta, hogy Anitának csak akkor lehetne saját gyereke, ha kilenc hónapon keresztül minden nap kapná az injekciókat.
Akkor ezt a dolgot elengedtük, az én egészségem is kezdett már egy kicsit rámenni a hormonkezelésekre és a kúrákra. Menet közben többször szóba került az örökbefogadás gondolata, de a kapcsolatunkat a sikertelen próbálkozások annyira megviselték, hogy végül szétváltak az útjaink."
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmim! beléd kár az értelmes szó is,mert rád az nem hat ami nem az orbán kegyelmes uratok seggiböl pattant ! ti , fideszhívök, gyakorlatilag gondolkodás képtelenek lettetek és itt sincs más dolgotok,mint védeni a védhetetlent.
csak úgy....
@Horizont: "Nem tudom kiktől kaptál ennyi lájkot, de" :) én tudom! ennek a kölöknek van vagy 15 nickje és saját magát szokta "jutalmazni" a szorgalma miatt !
Csizmás Kond
@Horizont: Neked is leírom...nem azzal van baj hogy gyereket nevel hanem annak megnevezésével. Az örökbe fogadott gyereket akarja úgy elfogadtatni mintha ő szülte volna...és az nem helyes...szép és példamutató de akkor sem az az igazság és helytelen. Ha valaki gyereket akar nevelni neveljen de ne azért hogy neki abból anyagi előnye származzon mert az már csúnya dolog...itt pedig ha szerinted nem is olvastam el arról van szó.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..-ide akartam én is kilyukadni...kár velem foglalkozni ezért megkérlek ne is foglalkozz...szépen kérlek.
Horizont
@Csizmás Kond: Reménytelen vagy. Mindig bízok benne hátha normálisan állsz egy témához, de reménytelen vagy. Akik pénzért vesznek magukhoz gyereket ott se mindenki, azok a főállású nevelőszülők. Ők fizetést kapnak de csak nevelőszülők bármikor elvihetik tőlük örökbe.
Áruld már el ennél az anyukánál hol láttál utalást vagy bármit az anyagi előnyre. A családi pótlékra gondolsz? Mert az örökbefogadásnál az övé mintha ő szülte volna csak annyit kap ami másnak is jár aki szül. A nevelőszülő kap pénzt. Te kevered a szezont a fazonnal. És ez az anyuka egy lemaradott gyereket fogadott örökbe aki nem kellett senkinek. Érted? Ja és aki jó szívvel szeretetből fogad örökbe az bizony sajátjaként szereti neveli. Mi ezzel a te nagy bajod??
A cikket nem olvastad el.
csak úgy....
@Csizmás Kond: te ,mint egy gombolyagba keveredett bedilizett szószátyár macska ! nyögd ki pár szóban a problémád,talán akkor nem beszélsz magadnak is ellent..
Nessy
@Horizont: Hogy is mondták a Krétakör c, darabban? A gyermek az anyaszívűeké.
Ha jól értem kandúr Bandit, akkor az az anya, aki megszüli a gyermeket, majd lemond róla? Aki meg "csak örökbe fogadja", szeretettel felneveli, taníttatja, elindítja az élet útján, az nem méltó az "anya" megszólításra? Vagy az az "apa", aki egyszer szánt egy félórát az egész témára, majd eltűnt a balfenéken, és nem az aki örökbefogadóként felneveli? Érdekes hozzáállás.
csak úgy....
@Csizmás Kond: azért azt megengeded,hogy néha pár szóval reagáljak a baromságaidra? ."szépen kérlek. " :)
Csizmás Kond
@Horizont: ...ami meg a cikk valóságát jelenti abban sem hiszek...egyszer egyedülálló majd házas majd ismét apuka nélkül ...a gyerekkori álom meg a mai valóság...nem szeretem amikor a lelki problémákat kavarják a valósággal. Nevelhet gyereket ahányat akar, örökbe is fogadhat ahányat megengedhet a lehetősége viszont neki mégsem az kell hanem csak vacakol...
...és nincs bajom sőt ebből nem is lesz csak EZ A VÉLEMÉNYEM.
Horizont
@Csizmás Kond: Te nem olvastad el a cikket !!! És összevissza hadoválsz.
Az ember egyedülállónak indul és jó esetben házas lesz aztán rossz esetben újra egyedülálló lesz. Ezt nem érted meg??? Na ne má...Mit vacakol??? Most jött a törvény, hogy már nem fogadhat örökbe. Esetleg Novák Kató egyedi elbírálása esetén. Ha eljut odáig.
Ehhez a témához abszolút nem konyítasz, de hozzáírsz baromságokat, mert buzik. Ja...
Horizont
@Nessy: Már nagyon zavaros voltak a beírásai.
Csizmás Kond
@Horizont: azért nem fogadhat örökbe mert egyedülálló, és mivel az örökbefogadott gyereknek ép család kell ez nála nincs biztosítva...még hogy én vacakolok ?...és ki a buzi ?
tudode
Sajnálatos módon nem csak örökbefogadott csonka családnál fordul elő az, hogy problémás gyermek nevelését az apuka nem vállalja, kiszáll a buliból, és csonka családban nő fel egy sérült gyermek úgy, hogy anyukának keményen dolgoznia kell annak érdekében, hogy fenntartsák magukat, fizetni tudja a szakembereken át a magántanítóig.
.
Amelyért az anyuka büntetése az, hogy a sérült gyermek nevelése közben főállást, mellékállást fogadott, amely miatt öregségére nem jogosult az idős korurak ápolási díjára!
.
Ebből az a tanulság, hogy mindent át kell élni!
.
De minden gyermeknek jár akár csonka családban, mint egy nevelőotthonban felnőni.
.
Ez az egy férfi, egy nő gondolata is csak annak a fejéből pattanhat ki, aki még a saját családjában sem képes harmóniát sugározni!
Nessy
@Horizont: Az egész törvény őrültség, bár van benne rendszer! Mint az Alaptörvény 9. módosításában is. Ha egy síremléket ilyen "szilárd gránitból" faragnának, a sírköves a glóriáját ráfizetné a kártérítésre!
Horizont
@Csizmás Kond: Ép család?? Viccelsz? Szerinted hány gyerek él nem ép családban?
Ahol valamelyik szülője iszik, ver, félrelép. Igazad van mennyivel jobb lehet szegény kisgyereknek így felnőnie.
csak úgy....
@Csizmás Kond: nálad a cikkek valóságában vetett bizalmad is érdekes!
van akikben vakon,van akikben nem is kételkedsz,akiknek szórol-szóra hiszel,mert az egy fideszes üzenet amit te kétségbe sem mersz vonni..
te egy hüséges kutya,ill. macska.
Csizmás Kond
@Horizont: Na itt álljunk meg...az hogy ma senkit nem érdekel az ép családi fogalom azt nem a gyerekkel kéne megetetni sőt az aki gyerekvállalás után problémázik azt büntetném. A lényege nem az hogy hányan basznak a családra vagy gyerekre vagy mindkettőre hanem az hogy a törvény ne a divatot űzze hanem a gyerek érdekeit tartsa szem előtt.
...és iszik verekedik...ezek nem érvek hanem buta kibújók...aki ehhez hasonlítja vagy ennek alapján ítél az beteg...
...
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmim,meg köll böcsülettel mondanom,hogy néked és társaidnak rettenetesen cselédes a gondolkodásotok!
Málna
Mitől ne lennének család? Kapja a családi pótlékot, a családi adókedvezményt. Akkor mi a gond?
Az örökbefogadási kérelme pedig még el sem lett utasítva. Hiába, na, a siránkozó emberek országa vagyunk...
Horizont
@Csizmás Kond: "ma senkit nem érdekel az ép családi fogalom"
Te honnan szedsz ilyen faszságokat???
bencemacska
@NKF: Először olvasd el cikket, azután mondd el a véleményedet! Különbem ...
csak úgy....
@Horizont: honnan-honnan,-hát béteszik neki a szájába míg ö tátott szájjal hallgatja öket..
Csizmás Kond
@Horizont: Te írtad hogy ma ...bocsi kérdezted hogy hány gyerek él ma ép családban de azt én úgy értettem hogy nemsok...tehát nálad is ez a divat ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: lassan jobban terelsz mint a @Málna: nevezetü puli...
Horizont
@Csizmás Kond: Nme tudom nálatok odaát Romániában hogy van! Sajnos itt nálunk elég sok kisgyerek él nem ép családban de nem "buzi" szülőkkel ahogy te képzeled. A nem "ép" család sokrétű. Mondom hogy lila fogalmad sincs a témáról van egy saját nyomvonalad és azon nyomakodsz. Bravó. Idegesítő vagy.
Horizont
@Málna: "Hiába, na, a siránkozó emberek országa vagyunk..."
Meg a hülye picsáké akik gondolkozásra képtelen barmok ...
Égeted itt magad állandóan. Szegény gyereked -ha van - nagyon sajnálom.
Nem lehet könnyű egy ilyen lelketlen, szívtelen, seggnyaló anyával.
Dr plágium
@Shikari: Olvastad a cikket? Szerintem nem, de azért hisztizel.
Dr plágium
@Nessy: Szó van róla miért van egyedül. Volt élettársa, akartak is saját gyermeket de nem jött össze. A sikertelen mesterséges megtermékenyítések procedúrája alatt tönkre ment a kapcsolatuk.
Dr plágium
@Csizmás Kond: Teljesen hülye vagy. Milyen anyagi előnye származik az örökbe fogadó szülőnek abból hogy felnevel egy el dobott gyermeket?
Csizmás Kond
@Horizont: Szerintem az ilyen romániás dumákba nagyon beleéled magad. Aki ilyennel operál az szerepel, föltétlen igaznak hiszi magát és amikor nincs kiút akkor kikezdi a másikat...
Ha csak ezzel tudsz tolatni nem érdekel a duma...ez cigánykodás azokat meg végképp leszarom.
...és hogy ma divat a szakadt család...legtöbb nem is volt család csak néhány hónapos éves együttlét. ...éltek hitetlenül és basztak kegyetlenül, amikor meg előbujt a gyerek akkor pá aranyom...na az ilyen felelőtlenségnek kell véget vetni, és nem minden gyerekkori álmot törvényesíteni.
Shikari
@Csizmás Kond: Nem kell ezt túllihegni! Egymással szaporodni képes, tartósan együtt élő, utódokat nevelő egyedek összessége a család! A többi mind valamilyen életközösségi forma. A buzik együttléte attól is durvább, hogy ezek képtelenek egymással szaporodni, így a család minimális kritériumait sem képesek mutatni!
Csizmás Kond
@Nessy: ...krétakör...
...elsőre azt hittem nem érted amit írtam, de rájöttem te csak a megszokott és beleszokott ellenzéki propagandát fújod.
...és ha hiszed ha nem az az anya aki szül. Aki elhagyja a gyerekét azt büntetni kéne akár apa akár anya. Az aki nevelni akar az pedig ne politizáljon hanem próbáljon törvényes úton eljárni, mert ahogy itt elpicsogjátok az egészet egy az egyben pártoljátok a felelőtlen gyerekgyártást, hogy a gyerekből árút csinálhassatok...és eljutunk oda hogy egyesek gyereket csinálnak a mások meg turkálnak köztük hogy kinek melyik kell...na ez a szégyen
Csizmás Kond
@Shikari: Azért megbotránkoztató hogy épp nők azok akik a félcsaládi állapotot helyeslik és közbe sírnak hogy a gyereket fel kell nevelni.
Shikari
@Csizmás Kond: Undorító, hogy épp ezek a nők helyeslik a gyerekek buzi nevelését és a buzi minta átadását a kicsiknek! Miért nem pártolják azt, hogy ezeket a gyerekeket lumpen, drogos, rablógyilkosok neveljék, hiszen ha jó az ösztönük, akkor ezen túl fognak lépni?
Ilyen alapon lehetne az utcasarkon ingyen drogot is osztogatni, hiszen az egyén úgyis eldönti majd, ha elég érett!
Csizmás Kond
@Shikari: Szerintem a liberális fröccs elvette az eszüket, az egészből csak azt értik meg mint a loreál reklámban, hogy ők megérdemlik nekik az jár és szabad...nekik csak az a fontos hogy valaki ha akar kapjon egy gyereket és az hordozza a hóna alatt mindenhová mert nincs mit csináljon vele és sírja bele a világba hogy nem úgy veszik mint egy normális család...nekik a saját jog fontosabb mint másé.
Nessy
@Csizmás Kond: Azt miből szűrted le, hogy pártolnám a "felelőtlen gyerekgyártást"?
Shikari
@Csizmás Kond: Ezek a szerencsétlen betegek többlet jogokat követelnek. Miért adna ezeknek a társadalom ugyan olyan jogosítványokat, mint a normálisoknak? Ezek szemben a természettel fajtalankodva szeretnék a betegségüket követendőnek elfogadtatni!
A buziság nem természetes, mert akkor így szaporodna az emberiség. Ez egy evolúciós zsákutca!
Nessy
@Shikari: @Csizmás Kond: Ha kibuziztátok magatokat, lenne egy halk kérdésem. Miért lett kizáró ok az élettársi kapcsolat az örökbefogadásnál? De ha van saját csemete, néha nem egy, akiket becsülettel felnevelnek, akkor miért kell őket megbélyegezni a közbeszédben?
Málna
@Horizont: Te fröcsögve fekszel, fröcsögve kelsz. Szegény anyukád hogy viseli ezt?
Csizmás Kond
@Nessy: ...mert aki mindenáron gyereket akar nevelni szülés nélkül annak hogy lesz hanem ...persze vannak árvák is de itt mégis mindenki a drogos részeges szüléket emlegeti vagyis a felelőtlenséget.
És hogy lezárhassuk a vitánkat, nem vagyok ellene és soha nem is voltam ellene gogy valaki más gyerekét nevelje viszont azt amikor sajtó utján, blogírások tömkelegén keresztül akarja kiharcolni ott nincs valami rendben és az olyant nem pártolom. Törvényesen ősidők óta lehet örökbefogadni és neveltek is becsületes jóravaló embereket úgy viszont az előírásokat be kell tartani és nem az ösztönöket fújni.
Shikari
@Nessy: Csizmás válaszolt neked! Nincs mit hozzá tennem!
Csizmás Kond
@Nessy: élettári kapcsolat...
Az egy olyan időszak amit csak a hormonok hoznak létre és amikor annak hatása elmulik ki ki a maga utjára lépik. Az nem biztosíték csak pillanatnyi helyzet. Az aki nem képes vagy nem akar még házasságot sem törvényesen megélni az hogy akarhat gyereket törvénytelen kapcsolatban nevelni...és itt nem azt kell venni amit a sors alkotott a törvényesből hanem aki maga akar törvénytelent alkotni.
Nessy
@Csizmás Kond: Na, ez nagyon értelmes okfejtés.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Itt van a bibi eltemetve cicus. Szerinted az élettársi kapcsolat törvénytelen kapcsolat, az ebből a kapcsolatból született gyermek is törvénytelen gyermek (aka zabigyerek). Éppen csak az nem jutott el az agyadig, hogy a világ már régen meghaladta ezt az avitt, ódon, dohos elképzelést. A bejegyzett élettársi kapcsolat -kapaszkodj meg- törvényes kapcsolat. Az álszent papok beszélnek a házasság szentségéről, és nem zavarja őket, ha az asszonyságot a hites ura néha erélyesen rendre utasítja, a lényeg, ne maradjanak látható helyen kék.zöld foltok. A katolikusok a válást is ellenzik, bármennyi érv is szól mellette. A családon belüli erőszak bocsánatos bűn, a pénz számolva, az asszony verve jó, igaz? A gyerek meg tisztelje szüleit, és ne pofázzon vissza, mert jönnek a sallerek, kokik, nyaklevesek, és ha nincsen kéznél a nadrágszíj, akkor még ott a bakancs. Neked a skatulya lényeg, rajta a címke, ezek összeházasodtak, gyermekük született, tehát ez A család, minden más törvénytelen, fertő.
Szeretnélek emlékeztetni, ez már a 21. század, és nem a 12.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Szerintem az. Élettársi kapcsolatot bárkivel bármivel lehet létesíteni...akár a vibrátorral is. Az ebből a kapcsolatból született gyermek úgy törvénytelen, hogy a szülei felületes kapcsolata megfosztotta bizonyos jogoktól.
A bejegyzett élettársi kap csak rendőrségi nyilvántattásnak felel meg, és törvényes mert mint mondtam azt bárkivel bármivel be lehet jegyeztetni. A foltok is emberi viselkedés jelei a papokban is van álszent és rendes ez nem érv semmire. Minden erőszak bűn csak vannak erőszaktevők akik pénz vagy befolyás által el tudják érni, hogy a bírák és ügyvédek ne alkalmazzanak szigorú büntetést. A tiszteletet nem a szabad pofázás határozza meg és nam ie a szemlesütés hanem a szülő gyerek viszony és magatartás.
...de látom te nagyon benne vagy a nadrágszíj meg bakancsos regulázásban...rossz lehetett de azért nem a törvény a hibás hanem az aki azokat tette.
...és 21 század...szerintem te nem fogsz odaérni, sőt ha így haladsz még a 12-nél is visszább kötsz ki.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: cicus, nagyon el vagy tévedve. Te hirdeted itt elmaradott, vaskalapos, szemellenzős nézeteidet. Megmaradtál egyféle család meghatározásnál, ebből nem engedsz, hiába ment el a világ melletted.
Eddig kimondva, kimondatlanul amellett ágáltál, hogy csak a megszentelt frigy az elfogadható kapcsolat, csak az a házasság, és csak az a család, amire te rábólintasz. Meg kell mondjam, tévedsz. Nem én csúsztam vissza a középkorba, hanem te.
Az embereket felnőtt, értelmes állampolgárnak tekintő társadalom nem kukucskál be a hálószobába, és nem akarja rákényszeríteni avittas dogmáit, hanem rábízza az egyénekre, hogyan akarnak élni, természetesen mások jogait és érdekeit tiszteletben tartva. A házasságtörés manapság már nem bűncselekmény, határozottan ellenjavallt a vétkesek megkövezése. Jössz itt a mantrával, hogy a család az apa, az anya (nálad kizárólag a szülőanya) és a gyerek, gyerekek. Kifelejted a sorból azokat, akik úgy kötnek házasságot, hogy mindkét fél magával hozza az előző házasságából származó gyerekeit. Akkor az már nem család? A gyerekre rá kell írni melyik honnan származik? A férj gyerekei nem nevezhetik anyának a feleséget? A feleség gyerekei nem szólíthatják apának a férjet? Nem mondhatja a házaspár, hogy ők a mi gyerekeink, mert jössz te, kivont karddal, és szigorúan elkülöníted őket?
Gondolkodnod kéne néha az ilyen kategorikus kijelentések előtt. A feleségem magával hozta a kisfiát a házasságba. Együtt neveltük. Annak a fiúnak én vagyok az apa, te meg elmész a picsába. Csonka család mi?
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Én ilyen vagyok és soha nem is fogom pártolni a kakukkfiókás megoldást.
...és amit leírtam az nem kényszer hanem maga a valóság, minden más csak imitáció...de van aki a hamisat kedveli mert nincst tehetsége, akarta a valódira...és az ilyen embert nevezik jellemtelennek...
A te életed a te bajod, és ha csak azért hadoválsz össze vissza hogy a fogadott gyerekedet igazold akkor azt becsülettel kéne tedd ne picsázással mert azzal nem az én pofám bőre ég hanem a tied...és gondolom a fogadott fiadat is a magad picsázó képmására neveled...mert annak az a rendje.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Na figyelj ide csupasz seggű, ennek ellenére nagypofájú cicmarek! Az én fiamat te ne merészeld kakukkfiókának nevezni, mert ez még tőled is otromba pofátlanság. Hogy kisegítselek, a kakukk más fészkébe rakja a tojásait, de én nem vagyok madár, én ember vagyok, a feleségem is ember, a fiam is ember, és nem hagyom, hogy olyan csekélyértelműek mint te, másodosztályúnak tekintsék. Nem hadoválok, az én életem úgy szép, és úgy teljes ahogyan élünk, és ha megfeszülsz is, igenis teljes család vagyunk. Úgyhogy kússz vissza a barlangba ahonnan előmerészkedtél, és inkább kussolj, ha csak ilyen begyepesedett, vaskalapos nézeteket hangoztatsz. És igen. Égjen is a bőr a pofádon mindazok miatt, akiket itt gőgös fensőbbséggel sértegettél.
Nessy
Na, szegény Szent Család! Ők nem is család, hiszen Jézus születésekor Mária csak "jegyese" Józsefnek, ahogy az evangélium írja. Mint ahogy József nem az apa.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Jani, azt veszel magadra amit akarsz, sőt az sem érdekel ha olyan dolgokat akarsz magadra venni amihez semmi közöd, de azért ne kapkodj mert a kapzsiság szégyen. Azt is figyelmedbe ajánlom hogy bár érted a magyar nyelvet azért nem ártana néha odafigyelni az értelmekre mert azzal ahogy látszik nagyon hadilábon állsz. Fújod a magadét és süketelsz, elképzelsz dolgokat és próbálod rámkenni...nem úgy és nem azt mondtam csak te nem érted...mert ...valamiért.
Mint mondtam a te életed a tied, engem nem érdekel hogy azt hogy éled meg és nem is kértelek hogy ide kiteregesd. Azt viszont elmondom, hogy bár neked úgy jó ahogy van az még nem azt jelenti hogy az úgy a valódi...elvettél egy nőt gyerekkel ..jól tetted...neveled és szereted, dicsőség neked, viszont ha megjelenne az édesapja mit mondanál, hogy azt te nemzetted ?...élj boldogul de tanulj meg értelmezni és ha valamit nem értesz előbb kérdez és csak azután ugribugri.
...és hogy még jobban felingereljelek...az hogy család nem érted...de gondolom tudod mi a karácsonyfa, na vannak műanyagból gyártottak is és azt is sokan, nagyon sokan karácsonyfának nevezik...holott az nem is fa...tehát értelem Jani értelem ...az nagyon fontos még neked is bár te amint látom fel sem fogod.
Málna
@Giovanni Alba: ..."Fújod a magadét és süketelsz, elképzelsz dolgokat és próbálod rámkenni...nem úgy és nem azt mondtam csak te nem érted...mert ...valamiért."...Látod, Csizmás is ugyanazt mondja, amit én. Nem figyelsz a másikra, a saját fantáziáddal vitatkozol, amit te gondolsz arról, hogy a másik mit gondolhat. De az nem a valóság.
Horizont
@Málna: Annyit röhögök rajtatok!
Ha újraszületnél se érnél fel @Giovanni Alba: -hoz hiába fikázod. Banya.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Nem baj cicus, hogy nem érted amit írok, a lényeg, te hajtogatod a magadét, az érvek leperegnek rólad, csak fújod, fújod a dalt, süketen minden értelmes szóra.
Arra válaszoljál akkor egyértelműen és világosan, köntörfalazás nélkül, szerinted a Szájer-Handó házaspár a gyermekükkel család a te fogalmaid szerint, vagy nem.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...ezt már leírtam...csak nem figyelsz...és még te mondod hogy értetlenkedek.
Azt viszont nem tudom hogy hivatalosan házasok-e ha igen akkor mind család rendben van, de mint emberi viselkedés amit elművelt az gyalázatos.
...és hogy mondjam hogy megértsd a családot nem az azt alkotó emberek viselkedése határozza meg, hanem az egyezslgük törvényesítése. Szerintem fel sem fogod hogy valamikor a templomba elmondott eskünek nagyobb hatalma volt mint ma a eskitőjegyző előtt aláírt papírnak...annak megszegése szintén az ember léhasága nemtörődöm magatartását jellemzi.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Azt mondod, a család attól lesz család, hogy a pap áldását adta rá? Ezt a legnagyobb komolysággal vagy képes leírni a 21. században?
Arra kértelek, írd le egyértelműen, hogy a Szájer-Handó házaspár és leányuk szerinted belefér-e a család fogalmába.
Igen, vagy nem?
Kb. 0.1 másodperc alatt adta ki a gugli a te kérdésedre a választ, igen, hivatalosan házasok.
1983-ban kötött házasságot Handó Tünde későbbi alkotmánybíróval, az Országos Bírósági Hivatal első elnökével. 1987-ben leányuk született.
Azt már nem kerestem ki, hogy templomban, pap előtt is kimondták-e az igent. Szerintem ez nem releváns, de szerinted meg ez a mindent eldöntő mozzanat. Tényleg, mi van ha kiderül, hogy csak az anyakönyvvezető előtt írtak alá egy papírt? Meghatározásod szerint ez már bűn és fertő, meg buzipropaganda is. Vagy az mégsem?
Tehát mégegyszer, a Szájer-Handó házaspár és leányuk, megfelel szigorú erkölcseid alapján a "család" kritériumának? Vagy pedig szembesülnünk kell azzal a hihetetlen ténnyel, hogy a fidesz egyik alapítója, a (most éppen) nemzeti és keresztény kormánypárt domináns alakja törvénytelen, házasságnak nem nevezhető kapcsolatban adott életet egy gyermeknek, aki így, az előzőekből következően szintén törvénytelen?
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...ó baszki...nem tudsz olvasni vagy mi...keress egy hangoskönyvgenerátort és másold be a szöveget az felolvassa.
...és házas...ha érted mit jelent írd le, mert szerintem fogalmad sincs.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Ne dumálj félre. Ők megfelelnek a te családról alkotott fogalmadnak, vagy sem? Nem nehéz, igen, vagy nem.
Málna
@Horizont: Túl gyakran mondogatod, hogy röhögsz. Engem nem versz át.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Igen, vagy nem? Az ezt már leírtam, nem tudsz olvasni, olvasni tudsz, értelmezni nem. Ezek nem válaszok a kérdésemre. felelj, nem lehet nehéz. Igen, vagy nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.