Az Igen Szolidaritás párt a minimálbér azonnali megduplázását indítványozza, s országgyűlési képviselője, Székely Sándor határozati javaslatot fog benyújtani, amelyben az országgyűlés felhívná a kormányt a minimálbér bruttó 300. 000 forintban való meghatározására – olvasható mai közleményükben. A munkavállalók, a munkaadók és a kormány képviselői a mai napig nem tudtak megállapodni a 2021-es minimálbér összegéről, hoha már bőven 2021-et írunk. A munkáltatók 3 százalékos minimálbér- és garantált bérminimum-emelést ajánlottak, a munkavállalói érdekképviseletek 6,5 százalékos emelést igényeltek. Az inflációt sem követő munkáltatói fizetésemelési ajánlat azt jelenti, hogy nem akarják a munkáltatók emelni a fizetések értékét. Tavalyi 8 százalékkal nőtt, bruttó 161. 000 forintra emelkedett a minimálbér. A jelenlegi vita valójában pitiáner huzakodás 1-2 ezer forinton. A 300. 000 forintos bruttó minimálbér nettó 199. 500 forintos fizetést jelentene azoknál, akik semmilyen...

Forrás: muon.hu
Feltöltő: igenszoli
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Kéretik néha gondolkozni, és figyelembe venni az adott helyzetet! Sok vállalkozás, cég küzd az életbe maradásért, és próbálja megtartani a dolgozóit, vagy legalább is jó részét. A pandémia végét még senki nem látja, csak mond találomra dátumokat, mint a világvégéről szoktak. Miből gazdálkodnák ki a dupla bért? Mert ugyan Matolcsi szerint még az idén itt lesz az "aranykor", de az inkább a kormány és "támogatotti körét" fogja érinteni, ha bejön a jóslata.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.