Ha most vasárnap tartanának népszavazást az uniós tagságról, akkor 67 százalék a belépésre voksolna, 24 százalék ellene.

Magyarország már inkább nem jogállam – így látja a magyarok 54 százaléka a Publicus Intézet felmérése szerint. A Népszava által megrendelt felmérésből az is kiderült, hogy a lakosság negyede szerint a kormány az EU-ból való kilépést készíti elő.

Az azonban nem derül ki, hogy az, aki így véli, az támogatja vagy ellenzi ezt a vélt törekvést: az EU-tagságot ugyanis épp 24 százalék ellenzi, 67 százalék támogatja.

A magyarok többsége szerint nincs jogállam hazánkban

Meglepő, hogy a jogállami mechanizmust, a Fideszre szavazók 25 százaléka is támogatja, noha a kormány ellenzi, mert az EU azt összekötné az EU-s forrásokhoz való hozzáféréssel. A kormány szerint ez csak újabb politikai fegyver lenne Brüsszel kezében a migránsok befogadását ellenző országokkal szemben. A fidesz szavazóinak negyede – és az összes megkérdezett 63 százaléka – szerint azonban a jogállami mechanizmus révén a hazai intézmények is jobban működnének.

Ezekkel szemben ugyanis már bizalmatlanok a polgárok: a kétharmad körüli többség szerint politikai befolyás alatt áll a közmédia, nem függetlenek a bíróságok – beleértve az Alkotmánybíróságot –, elfogult az ügyészség, és a közbeszerzéseket sem a legjobb ajánlattal nyerik.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

(nepszava.hu)

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Valamit nem árt észbe tartani ! A Fidesz sorozatosan 2/3 -al nyer!Tény ,én is sok mindent
utálok a Fideszbe,föleg a kereszténydemokratákot mert nem keresztények és nem
demokraták.A másik az ellenzéknek teljesen mindegy csak nyikorogjanak valamit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Ez a kis magyar valóság!!! Mo nem fog kilépni az EU-ból, de orbán és a csürhélye kiléphet és mehet a távolkeletre, de nagyon távolira!!!
Yoda69
@Jozefina: Sajnos ez nem ilyen egyszerű. A jelen alkootmanyunk szerint, amit az ereszteny szajjer tákolt össze, orbán egyszemelyben dönthet az EUbol váló kilepesrol. Persze ezt most meg nem fogja meglepni, mert ő is tisztában van az aranyokkal. Azonban ha nem zavarjuk el 22ben, akkor az azt követő 4 évben orbán ki fogja vezetni hazánkat az uniobol.
Többek között ezért is kell elmenni szavazni és jól seggbe rúgni, mint tették azt az amcsik trumplival.
dr. prédikátor
Magyarországon 2010 óta nincs jogállamiság amióta o1g uralkodik !!!és addig nem is lesz amig ez a hazaáruló nemzetvesztő magyargyilkos el nem takarodik!!!
nezelodo
Nahát, már megvádolják a hívek a felmérést, hogy amolyan Nemzeti Konzultációs kérdésekkel hozták ki ezt a "hamis" eredményt?
Pálinkás Pál
@Shikari: most jellemezted a századvég-et, meg a többi nyalóka kutatót..
kissé felnőttem
legalább jól látjátok akkor? még inkább heccelődtök? mit várhatunk ? ja Trampli is hadban áll a hatalmáért és?nyugtában a napot a vége a sitt lesz
tothjani
Persze hogy Jogállam van,... joga van mindenkinek azt csinálni amit a vezér parancsol hiszen:
A fasiszták úgy vélték, hogy a sors/Isten a vezérre ruházta a nemzet egészének képviseletét, ezért joga és kötelessége a nép nevében bármit megtenni, hogy megvalósítsa a “szent célt”, a vélt “igazság” valóra váltását, a világ átformálását saját, és ezen keresztül az ég/Isten akaratának tetszően.
“A nép egyéni és kollektív vágyai a vezér személyében öltöttek testet. (…) Ő tökéletesen megértette a nemzet egészének szándékait, és jobban tudta, mit akar a nép, mint maguk az emberek.” (Federico Finchelstein, argentin történész)
ómió
Ne hazudjunk! Az efftársak többsége hazudja így!
Béla333
Nincs jogállam, de az elmúlt 30 évben soha nem is volt!
Aki Én
@ómió: ...megjöttél, te selejt bolsi hazudós? A többség rühelli a hazug bolsi fajtádat.
ómió
@Aki Én: Megint itt vagy, tetüfi!? Méghozzá a tetves bolsiságodat állandóan a másikra hazudni igyekvő nyavalyáddal együtt?! De legalább a mai Internacionélé kvótádat ehhez elénekelted már, agyhalottja!? Ki ne hagyd, mert nálatok az csak úgy lehet "hiteles"!
Yeromos
@Shikari: Neked annyi jön vissza a felmérésből, mert ezt akarod beleérteni. Neked inézetecske mivel nem az elvtársaid pénzelik és nem ők rendelték a felmérést, mert ügye a századvég és a hasonló közvéleménykutatók akiket a komcsi elvtársaid pénzelnek azok hitelessek.
Aki Én
@ómió: @Shikari: Látom még nem szakítottatok. Még mindig az öreg ómió van hátul?
Peller Anikó
"Azok a politikusok és véleményvezérek a bűnösök, akik a közösségi médián ezerrel terjesztették a hazugságaikat. És legfőképpen maga az elnök, aki olyan delejes befolyást épített ki a fanatizált rajongótábora körében, amitől még Thomas Mann varázslójának is leesne az álla.

Aki az állam tekintélyét és az elnöki hatalmát évek óta arra használja fel, hogy a saját uralmát bebetonozza és kiiktassa azokat a fékeket és ellensúlyokat, amelyek korlátok közé szorítják. És közben társadalmi kisebbségek ellen kelt gyűlöletet és folyamatos mesterséges konfliktusok generálásával tartja megosztva a társadalmat."

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/amikor-az-embereknek-%C3%A9jjel-nappal-hazudnak-annak-sz%C3%B6rny%C5%B1-%C3%A1ra-van/ar-BB1cxrwY?ocid=msedgdhp
NKF
Valamit nem árt észbe tartani ! A Fidesz sorozatosan 2/3 -al nyer!Tény ,én is sok mindent
utálok a Fideszbe,föleg a kereszténydemokratákot mert nem keresztények és nem
demokraták.A másik az ellenzéknek teljesen mindegy csak nyikorogjanak valamit.
Csizmás Kond
Ha nem volna jogállam ilyen marhaságok nem jelenhetnének meg a médiában...de van és minden akárki olyan marhaságot írhat amilyent akar.
Pipás
@Csizmás Kond: Ha neked ez e jogállamiság legfontosabb jellemzője, akkor hülyébb vagy, mint gondoltam.
Eladott Ország
"A jogállamiság nem egy elvont, meghatározhatatlan, ködös fogalom. Magyarországon a jogállamiság abban a pillanatban szűnt meglétezni, amikor az első visszamenőleges hatályú törvényt elfogadták. Jogállamban ilyesmi nem lehetséges. Ahogy nem lehetséges az sem, hogy Semjén Zsolt (vagy bárki más) éjjel benyújt egy törvényjavaslatot, amit a tisztán Fidesz-uralta parlament megszavaz, Orbán hű katonája, Áder János aláír és a fideszesekkel feltöltött Alkotmánybíróság megvéd. Hiába van meg minden eleme látszólag a jogállamiságnak, ha a jogalkotók és a jogalkalmazók, a teljes állami apparátus, minden egyetlen ember akarata és elvárásai szerint működik. Magyarország nem jogállam, hanem diktatúra. Akkor is az, ha ezt sokan nem szeretik sem hallani, sem kimondani. Csupán látszat minden, néhány bíróság és bíró dacol Orbán akaratával, ez ad némi reményt. Semmi más. A parlamenti többség fideszes. A köztársasági elnök, az ombudsman, a legfőbb ügyész, az Állami Számvevőszék tagjai, az Alkotmánybíróság tagjai, az összes miniszter és államtitkár, a rendőrség, a katonaság vezetői, kivétel nélkül minden fontos hivatalos szerv vezetője Orbán közvetlen környezetéből került ki, az ő embere, az ő parancsait teljesíti. Nem a jog uralma érvényesül az országban, hanem csakis Orbán uralma. Aki ezek után is ráncolja az orrát akkor, amikor valaki diktatúrának nevezi ezt az országot, az éppen annyira nem ért semmiből semmit, amennyire ifj. Lomnici nem ért. Vagy pedig olcsó gazember, aki a saját anyagi érdekei, a politikai ambíciói érdekében aktívan segédkezett és segédkezik most is Orbán Viktor diktatúrájának kiépítésében. Tehát bűnrészes. Nem érdemes finomkodni, hiszen jogállam már régen nincs, de a gondolat szabadságát soha, senki, a legaljasabb diktátor sem tudta sem betiltani, sem elpusztítani. Ez most sem fog sikerülni."
Clavigo
@Shikari: @ómió: Csitora van kretének..!! Nincs belepofázás a felnőttek beszélgetésébe.!! Pippantsátok egymást,,addig kuss van,,oláh szutykok.
Csizmás Kond
@Pipás: ...és mi a biztosíték arra hogy helyesen tudsz gondolkodni ,...az hogy te így látsz az lehet félszegség is.
A jog egy mindenholmás fogalom, Minden államban az a jog amit a saját törvényei meghatároznak, és nem az amit egy másik állam asaját törvényei szerint elképzel. Ebben a megfogalmazásban a magyar törvények szerint pl amerika nem jogállam és egyetlen királyság sem...és még lehetne folytatni de úgysem értenéd.
justhpeter
Az, hogy Magyarországon nincs jogállam, az tény.
ómió
@Clavigo: Mi van, bolsiék kis agybetege, felébredtél!? Elmúlt a szedálásod hatása? Kérjél újat magadnak!
ómió
@Aki Én: Látom, agyad se nőtt még! Tetü bolsi maradtál! Az aljadékából!
ómió
@Shikari: Ezen ne múljék, de sajnos a tetve semmiből nem tanul. Agy nélkül illúzió is számukra!
Aki Én
@Csizmás Kond: ,,Ha nem volna jogállam ilyen marhaságok nem jelenhetnének meg a médiában...de van és minden akárki olyan marhaságot írhat amilyent akar."
Tehát jogállamiság van, mert te bármekkora faszságot idehozhatsz Romániából?
Tele vagy érvekkel :)
@ómió: itt vagy még, te korcs csicska? Nem húznád magad karóba, te balfasz?
ómió
@Aki Én: Bolsiék nagy agybetege, megint felébredtél?! Inkább kérd az újra-szedálásodat!
ómió
@Bástya Béla Elvtárs: Azt az efftársak "igény szerint" hazudják!
Aki Én
@ómió: ...te hálátlan bolsi csicska. Már csak én állok szóba veled, mert a postás is kúszva kerül ki. Erre olyan hálátlan vagy, mint minden bolsi. Te, bolsi imádó bolsi, te.
silber13
@Shikari: Gondolod, " Századvég " különb Azoknak csak Mammon az istenük.
simmering73
Csak ez a két illiberális csatornapatkány bandázik itt? A többi csütörtököt mondott?
Jozefina
A legnagyobb baj, hogy az EU (Merkel segítségével) még konszolidálja is ezt az állapotot. Semmiféleképp nem lett volna szabd engedni a magyar és lengyel zsarolásnak!!!
Eladott Ország
@Bástya Béla Elvtárs: ma, 12:44 ◘ Nem válaszolt semmit, mert citromot nyalt.
tudode
Ahhoz, hogy az ország szőröstől, bőröstől átverősó áldozata annak, aki hazájában az azt, a hogyot is olvassa, saját szemével kellene látnia azt, hogy az Olasz Testvérek párjának PAPÍR NÉLKÜL egy órán adja elő azt, hogy őt bármit megtehet, mert nem köti koalíciós kényszer, úgy játszhat a bennszülöttekkel mint a marionett bábukkal az általa létrehozott ÚJ ÁLLAMÁVAL, azaz befejezhette életművét, befejezhette a saját fantazmagorájának megfelelő diktatúráját:
.
---- Jobboldali Olasz Testvérek párttalálkozója, Róma, 2019.09.21.
www.youtube.com/watch?v=cqa63Y-1mAg&t=73s
---------------------------------------
.
Találó Simicska Lajos, és Berhard Levi megállapítása, mégpedig az, átver mindenkit, és a legfelháborítóbb gazember
.
Sorjában:
.
------Simicska Lajos: Orbán Viktor hazaáruló és átveri az embereket
magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/simicska-lajos-orban-viktor-hazaarulo-es-atveri-az-embereket-3871941/
------------------------------------
.
Berhard Henry Levi két óra után megállípította, hogy
.
--- Bernard-Henri Levy: Orbán a legfelháborítóbb gazember
hvg.hu/itthon/20190411_BernardHenri_Levy_Orban_a_legfelhaboritobb_gazember
--------------------------------
.
Ez van, csak nem az igazi! Jól megszivatja/ta az országot a korba nem illő fantazmagóriájával!
Gazella
@simmering73: persze! Hisz shyzarkari =dubrincs, durbincs,gyurjahurka, vergocske, kandurhulye.
Omio =malna, stb
Namely
"A Népszava által megrendelt felmérésből"
:D
Köszönjük szépen, viszont látásra!
Nessy
@Namely: A pénzt küldjék! Ellenőröket nem fogadunk! Plusz pénzt is küldjenek óriás plakátokra, amelyeken az uniót pocskondiázzuk!
Dr.Orbán Viktor s.k.
Így gondolod az uniós tagság lényegét??
Peller Anikó
@Eladott Ország: 11:41, Amikor a választások második fordulóját eltörölték, az egy nagyon nagyon aljas mérföldkő volt. Ettől kezdve már csak a kamupártok ezreit kellett kistafírungozni.

Néhány politikust lefizetni, majd pár kiló krumpli és a végén jöhet a számítógépes szavazatösszerakás.
Namely
@Nessy: :)
Ugyan nem értem, hogy mi köze van ezeknek a kommentemhez, de azért válaszolok. :)
Azt értem, hogy a pénzt, amit küldenek, nem arra adják, hogy azt a politikai elit ellopja. De akkor miért nem indult akkor eljárás, amikor kb 2016-ig a nyugati cégek lophatták el a többségét? Amikor rájuk írták ki a tendereket mindenhol? Az miért nem volt probléma? Amikor lapátolták ki a pénzt a holland, német, francia, osztrák cégek az EU megrendeléseiből, stb.
Mert az EU kizárólag a pénzről szól, nem pedig a magasztos elvekről.
Miért nem rakják ki Magyarországot? Mert ez nekik még így is megéri, hiszen az ő mérlegük ennek ellenére bőven pozitív még nálunk is, és eléggé megszedték magukat a gazdáik (német lobbik) a déliek szerencsétlen magatartásából.
Uniós tagság: szerinted miről szól? Szerinted az EU magasztos kirakatcéljai (felzárkózás, jólét a polgároknak) megvalósultak? Nemcsak itt, hanem bárhol az Unióban. Jelenleg az Unió gazdaságai nemhogy nem közelítenek, hanem távolodnak egymástól, a dél egyre jobban szakad le, főként a közös valuta (nyugati bankok érdeke!!!), valamint a gazdaságszerkezet miatt. Vagy a kelet? Van eredmény? Bármilyen? Még az átlagdolgozó német polgár is szegényedik el, miközben a lobbik egyre jobban kaszálnak.
Miért nincs?
Mert ezeket a pénzeket nem fejlesztésre adják, hanem arra, hogy a nyugati adófizetők pénzét a lobbi zsebébe játsszák át. Vagy gondold át, hogy szerinted miért adnának pénzt? A jövőbeli konkurenciának?
Ennyire nem ismeritek a történelmet?
Ez az EU nem más, mint egy magasztos elvek mögé bújtatott spekuláció, amely aláássa mindazt, ami európaivá tesz minket, plusz a kapitalizmust, a szabad versenyt és az egyéni szabadságot.
Lepényleső
...miért,talán hazánk? Már régen gebinbe,lehessen minden magánosított közvagyont fydes zsebekbe?
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk!
ómió
@Aki Én:Látom, már totál maga alá gyűrte fajkreténségedet önnön tetves bolsiságod másrahazudási szoindrómája! Így a hónapok múltával ez nálad egyre súlyosabb! De azért az aktuális Böszme-éltetésen, Internacionálé-éneklésen legalább túl vagy már? Nehogy ennek elmúlasztása a demenciád egy új ágát nyissa meg, fajgörény! Az már a non-stop szedálásodat jelentené!
Aki Én
@Namely: 17:55 Ezeket a kérdéseket feltehetnéd a kétharmados kormánynak. Amit írtál az nem menti a kormányt, sőt, egyértelmű a felelőssége.
Aki Én
@ómió: ...nehéz elképzelni, hogy te mitől lettél ekkora balfasz. Sokszor bántottak életedben? Családon belüli erőszak áldozata vagy? Nem mered felvállalni másságod, ez frusztrál? A bátyád az apád? A munkásőrség megszűnésébe bolondultál bele? Télen kilóg a lábad az ólból?
Hogy lehet valaki ennyire egysíkú, ostoba, bolsi fajankó?
Namely
@Aki Én: Akkor nem értetted meg, amit írtam. Egyszerűbben (most tőzsde van, így nem értek rá): amit a Fidesz tesz az EUs pénzekkel, az általános az egész Unióban, csak senki nem veszi észre addig, ameddig a nyugati cégek lophatják el a döntő részét.
Tehát az EUs rendszer maga, ami reformokra szorulna, de az kb lehetetlen.
Az EU halálra van ítélve, mint a Szovjetunió, mert megreformálhatatlan, kapitalizmusellenes, versenyellenes, és az átlagpolgárt, amelyik a fejlődés motorja lenne, ellehetetleníti, halálra adóztatja.
Ha Orbán holnaptól nem adna semmit a holdudvarának, akkor azt ismét a nyugati cégek lopnák el (mint 2004-kb 2016 között).
Jó munkát neked is. :)
Aki Én
@Namely: Ez színtiszta baromság. Senki nem lop olyan sokat, olyan leplezetlenül, mint orbánék. Egész elképesztő dolgokról árulkodik, hogy vagytok, akik ezt nem akarjátok látni. Ez a baj, ez életveszélyes.
Egész elképesztő és szánalmas, ahogy beskatulyázzátok azokat, akik kritizálni merik a ge-cit. Eszméletlen ostobaságról és tehetetlen értetetlenségről árulkodik.
Peller Anikó
@Namely: Baromságokat írsz.

1. A nyugati cégek nem lopták el a pénzt !! A támogatásokat azért kapták, hogy hozzák ide ebbe a teleszart országba a nyugati kultúrát, akarommondani nyugati típusu ipart, kereskedelmet. Tehát hazudsz.

2. Ha orbán nem a holdudvarának adná a lopott pénzt akkor azonnal megbukna. Ennek semmi de se semmi köze ahhoz, hogy a nyugati cégek lopnak e egyáltalán vagy inkább fogalmad sincs róla mekkora hülyeségeket írkálsz össze.
ómió
@Aki Én: Fennakadt a tű a bolsevik vegyeslemezeden (hazugság+aljasság), bolsi fajgyökér?! Vagy csaupán más nem bír dőlni belőled, mint degeneró bolsi tetvességed másrahazudása? Az ápolóid mit szólnak hozzá?
Aki Én
@ómió: mi mást mondhatnék rólad, ebben benne van a lényeg, minden, ami te vagy.
...nehéz elképzelni, hogy te mitől lettél ekkora balfasz. Sokszor bántottak életedben? Családon belüli erőszak áldozata vagy? Nem mered felvállalni másságod, ez frusztrál? A bátyád az apád? A munkásőrség megszűnésébe bolondultál bele? Télen kilóg a lábad az ólból?
Hogy lehet valaki ennyire egysíkú, ostoba, bolsi fajankó?
Nessy
@Aki Én: Reménytelen eset egy bigott hívőt a tényekről meggyőzni! Párszor neki futottam én is, de rájöttem, hogy a "pácienst, ha nem ön és közveszélyes, hagyjuk meg a saját világában" milyen bölcs tanács volt Benedek professzortól. Meggyőzni nem lehet, viszont megspórolja az ember a modortalan, egysíkú válaszokat.
ómió
@Aki Én: Még mindig gyötör a degeneró bolsi tetvességed másrahazudási szindrómája, bolsiék elmebetege!? Ne kínlódj már! Kérd a soron kívüli szedálásodat!
Aki Én
@sgl: ...komplett ténytagadó. Laposföld hívő.
gina
Ez a fidesz és elmebeteg vezetőjük OV patkányok állama. sem több , sem kevesebb !!
gina
@ómió: Te elmebeteg patkány, nincs itt szavad, nem veszed észre te alja csúszómászó...
Yoda69
@Aki Én: 11:22-re
Meg a dubrincs, a szopofantom hianyzik a kepbol :)
Jol elvan ez a 3 bolsevik egymással
lemming
Nem a magyarok többsége szerint nincs jogállam a hazánkban, hanem Magyarországon nincs jogállam, amit a magyarok többsége a tényeknek megfelelően jól lát.
kokopelli
...azé mer arra már nem fussa a nagy harcban ?! (:-()
gina
@Shikari: A te agyadat nem kell felmérni mert nincs -- kuss van neked OV seggnyalója
ómió
@gina: Töröld le a Böszmeszart a mocsokbolsi pofádról, efftársnő, és mássz ki a bolsi latrinából! Talán úgy majd nem bűzlesz annyira!
Málna
A magyarok többsége szerint a pirézeket sem kellene beengedni az országba. Na ennyit erről.
vitriol
@Málna: ezek kormánypárti szavazók voltak, azóta a pirézek migráncsok
lettek, a nóta maradt ugyanaz.
Málna
@vitriol: Tökmindegy, kik voltak. A többség hülyeséget beszélt akkor is és most is. Ez lett volna a lényeg.
lemming
@Málna: Tömény kénsavnak, vagy átvitt értelemben maró gúnynak, igaza van.

Pont, hogy nem mindegy, hogy kik a többség!
Valójában egy agresszív kisebbség többségéről beszélsz. Magatokról beszélsz.
És "a többség hülyeséget beszélt akkor is és most is". Ez a lényeg!
Málna
@lemming: Az az agresszív kisebbség többsége a megkérdezettek 59%-a volt akkor, most 54%-a. És nem valószínű, hogy pontosan ugyanarról a többségről van szó.
Namely
@Peller Anikó: "A nyugati cégek nem lopták el a pénzt !! "
Sajnálom, de igen. Anno matematikai programokat írtam még egyetem alatt gyakornokként a mai ellenzéknek Bajnai alatt és sajnos a saját szememmel láttam, mi folyik ott az ellenőrzések címszó alatt.
De tekintsünk el ettől, és arra válaszolj, hogy miért nem indult eljárás a mostani előtt, és miért kezdték el egyszerre mindenhol a fejét követelni?
2016-ban kezdett el lopni? :D
Az a bajotok, hogy, mivel hangyások vagytok, ezért nem látjátok, nem akarjátok látni azt, hogy mi folyik itt. És amikor Orbán esetleg bukni fog, megy majd a hatalmas csodálkozás, hogy hoppá, még mindig van korrupció, még mindig vannak lopások, még mindig nem Ausztria Magyarország.
Pedig csak a bűvésztrükköt kellene átlátni, ahogyan már bocs, de torkosra szopatnak titeket is az egymást váltó politikusok, egymásra mutogatnak, ti pedig bekajáljátok. :D
Namely
@Aki Én: "Ez színtiszta baromság. Senki nem lop olyan sokat, olyan leplezetlenül, mint orbánék."
Látom, már ott tartotok, hogy elismeritek, hogy mindenki lop. Most a következő "érv", hogy ők többet. Kérlek tegyél mellé egy hiteles, transzparens mérőszámot.
"Egész elképesztő dolgokról árulkodik, hogy vagytok, akik ezt nem akarjátok látni. Ez a baj, ez életveszélyes."
Hagyjuk az eposzi jelzőket. :)
"Egész elképesztő és szánalmas, ahogy beskatulyázzátok azokat, akik kritizálni merik a ge-cit. "
Kérlek, idézd tőlem, hogy hol védtem Orbánt. Mert szerintem sehol nem tettem ilyet.
"Eszméletlen ostobaságról és tehetetlen értetetlenségről árulkodik. "
A másik leostobázása nem igazolja a fenti állításaidat, sőt.
Namely
@sgl: "Hogyan lopták el a nyugati cégek?? "
Ahogyan Mészáros csinálja: rájuk írták ki a tendert, volt 3 induló, mind ugyanaz a cég volt, alvállalkozás, monopólium, stb. A trükkök, kb ugyanazok.
Nessy
@Namely: És manapság hány milliárdot ad a kormány, hogy idejöjjenek? Még egy összeszerelő üzemnek is örülnek, mint majom a farkának! Szijjártó rohan avatni!
Aki Én
@Namely: Sok mindent láttál, hallottál, de nem tudod a helyén kezelni.
És igen, mindegyik lop, és nem, nem menti az ostobát, ha leostobázzák.
orbánt azzal ,,véded", hogy felmentéseket keresel, mindenki mást hibáztatsz.
Jozefina
És nem is lesz, amíg a fidesz-kdnp diktatúra van!!??
Namely
@Nessy: Azért adnak rá, mert kettős hatása van ennek gazdaságpolitikai szempontból:
1. Itthon tartja a mérnököket, és ezzel párhuzamosan technológiát hoz.
2. A beszállítók miatt itthoni cégek is tudnak fejlődni, referenciákat gyűjteni.
Sajnos most ennél jobbat nem lehet kitalálni (hazudok, mert lehetnek, hiszen a k+f sokkal jobban is lehetne támogatva, pénzügyi kultúra szintén, de az most nem téma, ahogyan anno Bokros is írta/mondta).

@Aki Én: alapvetően nem keresek felmentést. Olvasd el a kommentjeimet. Amit én teszek, hogy ha valami jól működik, akkor nem mondom, hogy az rossz, csak mert Orbán tette. És nem szavazok azért valakire, mert az nem Orbán.
Aki Én
@Namely: ...csak a helyzet az, hogy te nem vagy képes ezt megítélni. Mármint, hogy valaki jót tesz-e.
Nessy
@Szeparepa2: Az Isten áldjon meg, hagyd abba ezt az értelmetlen ismétlést! Rosszabb vagy már durbincsnál is. Azt az ember egyszer átugorja, és kész.
verőce21
Részlet a főcímben: a ballierális álhírgyárak alkotta párhuzamos "valóságból..."
Nessy
@verőce21: A te párhuzamos univerzumodban van? Boldog ember!
surdilloFUJT
@NKF: Az agyrágóbogár elhalt a fejedben!!!
@verőce21: Az agybaj nagy baj fidessnyalonc!!!
simmering73
@Aki Én: Hétvégén mindig helyet cserélnek.
Aki Én
@verőce21: Az a tény nem zavar össze, hogy a fidesz-média százával veszti a sajtópereket?
Miért vagy ennyire ostoba értetlen? Nem félsz, hogy meglátogat a Kubatov, és leállít?
Nessy
@Szeparepa2: Szakadjon már rád az ég, ezzel a durbincsféle ostoba másolással!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.