Tatabányán 30 százalékkal csökkentik a képviselők fizetését, csaknem 10 százalékos létszámleépítés lesz a városházán, és költségcsökkentő intézkedések is várhatók a város életének számos területén – közölte közösségi oldalán csütörtökön a város ellenzéki polgármestere.

A kormányzati elvonások miatt csökkenti a képviselői fizetéseket Tatabánya ellenzéki polgármestere
Fotó: Facebook/Szücsné Posztovics Ilona

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) elmondta:

a város 16 milliárd forintos költségvetésében 2 milliárd forintos hiányt okoztak a járványhelyzet miatt elmaradt bevételek és a kormányzati elvonások.

A polgármester kiemelte, hogy a tiszteletdíjak 30 százalékos csökkentésével az önkormányzat képviselői és bizottsági tagjai is kiveszik részüket a közös tehervállalásból.

Csökkentik a városüzemeltetést végző T-SZOL Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági pozícióit, valamint a közvetett önkormányzati tulajdonban lévő cégek felügyelőbizottsági tagjainak létszámát. A törvényben előírt feltételeket betartva kettővel kevesebb igazgatósági tagra és kilenccel kevesebb felügyelőbizottsági tagra lesz szükség.

A polgármesteri hivatalban egyes feladatok összevonása után csaknem 10 százalékos létszámleépítés lesz, ezzel idén 60, jövőre 130 millió forint takarítható meg

- ismertette a polgármester.

A városházán megszüntetik a szolgálati időt jutalmazó hűségpénzt, ami 60 millió forinttal csökkenti a kiadásokat. "Ezentúl nem a hűséget, hanem a teljesítményt kívánjuk díjazni" – fogalmazott a polgármester, aki közölte azt is, hogy a jelenlegi kettő helyett februártól a városnak csak egy alpolgármestere lesz.

Szücsné Posztovics Ilona azt mondta, a most bejelentett intézkedéssorozat 300 millió forintos megtakarítást jelent. A racionalizálást a következő időszakban az intézmények, a sport- és civil szervezetek támogatásának áttekintésével, valamint a városüzemeltetés átvilágításával folytatják.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ilyen,és hasonló megszorításokra fognak kényszerülni az önkormányzatok. Lenne itt pénz mindenre,ha a kormány nem sz@rná el felesleges,vagy halasztható dolgokra.A mi befizetett járulékainkból 6 milliárd a külhoniaknál kötött ki, mert orbán így döntött. Sportra több,mint 140 milliárd ment most,mert orbán így döntött.És még mennyi felesleges dologra szórnak el sok-sok milliárdot. Ezek az megszorítások az ellenzéki önkormányzatok,és tulajdonképp az ellenzéki polgármestereket megválasztó emberek ellen szólnak.Vajon azt hiszi orbán,hogy az emberek most jól megszeppennek,és ' 22-ben majd a fideszre szavaznak?Mert akkor óriásit téved
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
bujj be akkor fulladásig a seggébe..Anyám halott te meg korlátolt bun kó vagy provokátor.
voltmárjobbis
@Shikari: Talán nem tudsz olvasni, ezért megismétlem:
@Shikari:16:56 A kormányzati elvonások miatt csökkenti a képviselői fizetéseket Tatabánya ellenzéki polgármestere
A libsi lop van orbán/fidesz? Érted? KORMÁNYZATI ELVONÁS.
A kisbetűket nem ismered, vagy a nagybetűket?
voltmárjobbis
@Shikari:tegnap 08:51 a libsik 10 éve nem lopnak, esélyük sincs, orbánod viszont 10 éve folymatosan lopja a magyar emberek pénzét, pl:
Ömlik a pénz a határon túli magyarokhoz
Az elmúlt évben, az év közbeni átcsoportosítások eredményeként két és félszeresére nőtt a határon túli a határon túli támogatásokat osztogató Bethlen Gábor Alap büdzséje. Egyedi elbírálással, a Miniszterelnökség szakmai javaslatai" alapján 75 milliárdot osztottak ki, a pénz nagy része Erdélybe ment - írja a hvg.hu.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/hataron-tuli-magyarok-tamogatas-bethlen-gabor-alap.686963.html Több tízmilliárd forintnyi szabad tőkét költ el külföldön az Orbán-kormány. Így közpénzből Vietnámban kórházat épít, Mexikóban templomokat újít fel, Kongóban iskolát segít. Sőt, olyan „apróságokra” is kiterjed a figyelme, hogy egymillió forintot adjon „a magyar közösség céljait szolgáló kulturális, családi, egyházi és cserkészprogramokra” Kanadában
magyarhang.org/gazdasag/2019/01/19/kulfoldon-kenytelen-koltekezni-a-kormany/
voltmárjobbis
@Shikari: tegnap 08:51
orbán ezt is a magyarokért teszi?
Orbán falujában havi 9 milliót kap egy albán focista . A játékos egyébként az első csapatba nem is fér be a Puskás Akadémiában. Ez azt jelenti, hogy a légiós havi 9 millióért az NBIII-ban játszik, a második csapatban.
Azt a havi 9 milliót ki lopja el a magyarok elől?
Nyald csak továbbra is, ha nincs eszed, csak a nyelvedre hagyatkozol, egészségedre!
voltmárjobbis
@Shikari: jan 13 08:17 nem a falu kapta baszd meg, hanem az albán focista. Nem tudsz olvasni?!
voltmárjobbis
@Shikari: jan 13 08:57 Te bizonyítsd, hogy orbán orbán nem lop.
"Erdősítésre kapott 215 millió forint uniós támogatást Orbán Viktor veje"
HAHA! Ennyire hülye vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.