Döbbenetes üzeneteket kapnak a magyar mentősök – osztotta meg Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Odáig fajult a járványtagadás Magyarországon, hogy a halálát kívánták a magát beoltató mentősnek
Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

A bejegyzésben azt írják, az ország egyik legnagyobb létszámú mentőállomásán szolgálatot teljesítő mentők 30%-a már most túl van az első védőoltáson, a többiek pedig (önkéntes jelentkezés után) megadott időpontokra érkeznek folyamatosan az oltópontokra.

Bár látható, mennyire komoly (akár életveszélyes) panaszokat okozhat a Covid19, még mindig nem sikerült meggyőzni azt a néhány oltásellenes kommentelőt, akik vállalhatatlan stílusban estek a mentőknek a poszt alatt.

Egy fehérvári targoncás például 84 karakteren keresztül gyűlölködött, amiért bajtársaink “pénzért chip-eltetik magukat”, míg egy pécsváradi édesanya mérget remélt a fecskendőbe vakcina helyett. A biztosítékot végül az a karcagi tanár csapta le, aki a képen szereplő bajtársunk halálát kívánta, amiért az beoltatta magát

- olvasható a bejegyzésben.

A mentők azt kérik, hogy csak hiteles forrásból tájékozódjunk a védőoltásról, mert csak együtt sikerülhet legyőzni a vírust.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Szerintem az ilyen kommentelőket azonnal le kellene tiltani!!! Mégis csak abszurd, hogy a mentődolgozókat gyalázzák és kívánják halálukat!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez egy nagy demagóg cikk...szarban lehetnek,mert a többség köp a vakcinájukra...főleg a ma felröppent hírek után...21 nap..hat hét...12 hét...ugyanazon vakcina újraoltása...no most akkor épeszű ember mit higgyen ezek után?
Jozefina
Szerintem az ilyen kommentelőket azonnal le kellene tiltani!!! Mégis csak abszurd, hogy a mentődolgozókat gyalázzák és kívánják halálukat!!!
Nessy
@Jozefina: Nos, én ezeknek a kommentelőknek nem kívánok mást, csak egy alapos vesegörcsöt, és a mentősök majd egyszer talán érjenek ki hozzájuk. Mielőtt bárki ki akad, ebbe nem igazán szoktak belehalni, de nagyon tud fájni.
Tényleg az emberi hülyeség végtelen!
Peller Anikó
@Pali: előszöris te nem vagy épeszű. Másodszor nem a szemétdombon kell gyűjteni az információkat.

Az első oltás után a védettség lassan, hetek alatt alakul ki. Teljes biztonságot nem ad, de a fertőződés és a megbetegedés esélye csökken. A Katalin féle vakcina jónak látszik, remélhetőleg működik és nem lesz valami fertelmes, kártékony mellékhatása.

Ha nincs elég vakcina (mert nincs) akkor számításba vehető a második oltás halasztása azért, hogy több másik embernek is jusson első oltás. Ennek hihetsz.

Hogy a viktorék mit bűvészkednek a vakcinákkal vagy a lélegeztetőgépekkel (meg minden mással) az egy másik lapra tartozik.

Próbáld felmérni, hogy a 0% és a 100% között még egyéb arányok is léteznek.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: látom tudatlanságod ismét teret nyert...arról a vakcináról beszélünk amit a gyártó /Pfzer/ 21 napos újraoltásra ír elő...az angolok már ezt 12 hétre tolnák ki, más nemzetek meg 6 hétre...,érted?,?.../ bár kétlem / azt az oltást aminek van egy szigorú protokollja,...
csak hogy ne hülyén halj meg...index.hu/kulfold/2021/01/07/who_pfizer_biontech/
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Pali látom hosszú volt az 5 bekezdés :) na talán így rövidítve:

Ha nincs elég vakcina (mert nincs) akkor számításba vehető a második oltás halasztása azért, hogy több másik embernek is jusson első oltás.

Így menni fog?
Lepényleső
Nem de a kormánypropaganda vezetett ide,csak annak az is lényege,hogy azt kevesen vegyék észre?
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: melyik részét nem érted annak..hogy a gyártó szerint nem lehet kitolni a második oltást...magyarul hatástalan lesz.../ szerintem amúgy is, de ez legyen az én bajom.../ miért nem inkább egy évre tolják ki? úgy még gazdaságosabb lenne...az ilyen dolgoknak van hatásmechanizmusuk...ennek 21 nap...nem 6 hét...és nem negyedév...világos? ezzel nem fogják megtolni az oltás ügyét
luiz
Egyszerűen csak agyon kell őket lőni .dr görénnyel az élen
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Hol olvastad, hogy ha csak a 22. napon adod be az emlékeztető oltást akkor az hatástalan lesz?

Nem értesz az egészből egy kukkot sem, nyilván. Az első oltás egy kód. A kódot a te szervezeted olvassa és megszintetizálja neked a covid vírus egyetlenegy fehérjéjét. Ez a fehérje idegenként jelenik meg a sejtjeiden és erre immunválsz gerjed, a te immunválaszod. Ehhez idő kell, néhány hét.

A második oltás ugyanaz mint az első, egy emlékeztető oltás, erősítő szerepű abból a célból, hogy biztosabb legyen a hatás. Tökéletes a hírek szerint nem lesz, de ha egyáltalán nem adod be a második oltást, az első oltás is védelmet ad, mondjuk 100 -ból 70 embernek.

Ha másodikat is kapsz (lehet ideálisan 3 hét múlva), talán nem ideálisan később, akkor ez a 70%-os hatékonyság tovább nőhet.

Szó sincs arról, hogy hatástalan lesz ha némileg később kapod a második oltást, bizonyára az lenne az ideális ha a gyártó ajánlását lehetne tartani. De ha nincs elegendő oltóanyag, akkor megkockáztatható lehet az emlékeztető oltás eltolása, amivel több ember kaphatja a 70-80%-os védettséget. Van ebben logika, nem szentírás a 21 nap.
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: a linkedhez:

"a Pfizer gyógyszergyár szeint nincs bizonyíték arra, hogy az általuk közösen kidolgozott, két dózisban beadandó védőoltás nem lesz hatékony, ha később adják be a második adagot."

Nem vizsgálták kifejezetten, ők 3 hetet ajánlanak.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: te nem küldtél hozzá linket...ezt bárki írhatja...szeretném látni a gyógyszergyár véleményét erről...
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: remélem azt is olvastad ..hogy ez egy kisérleti vakcina...a technikát most alkalmazzák először élesben...,hát ne rajtam teszteljék , egy hisztire hivatkozva!!!
ja...és ezt elfelejtetted idetenni a cikkedből!!!
„Nincs arra utaló adatunk, hogy a védelem az első adagot követő 21 napon túl fennmarad” – áll a közös nyilatkozatban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.