Sajtóértesülések szerint korábban Szájer József neve is szóba került lehetséges utódként, de ez az ismert okok miatt már nem jöhet össze. 

A hvg.hu cikke szerint január 31-ei hatállyal lemondott Balog Zoltán egykori emberi erőforrás-miniszter a Fidesz pártalapítványának (Szövetség a Polgári Magyarországért – SZPMA) kuratóriumi elnöki posztjáról, amelyet megalakulása óta, 17 éve vezetett.

Lemondott Balog Zoltán a Fidesz-alapítvány éléről, nem találják az utódját egyelőre

Fotó, címlapkép: Facebook/Balog Zoltán

Balog a cikk szerint a 2018-as választás után fokozatosan távolodott a politikától, főként miután az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) élére Kásler Miklóst nevezte ki Orbán Viktor, aki Balogot arra kérte, hogy energiáit a az alapítványi munkára, a 

„kormány Európában zajló küzdelmeinek szellemi, és jogi hátterének megalapozására”

fordítsa.

Az egykori miniszter 2018 őszén a parlamenti mandátumáról mondott le, később pedig az Orbán Viktor évértékelőit is szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület éléről is távozott. 2019-ben egyébként Orbán a "kiemelten fontos társadalmi ügyek" utazó nagykövetévé nevezte ki Balogot, akinek a feladata többek között a "kormányzat eredményeiinek és céljainak nemzetközi bemutatása" lett.

Balog Zoltán közben visszatért a lelkészi hivatáshoz, és tavaly nyár óta lehetett róla hallani, hogy ő lehet a Dunamelléki Református egyházkerület új püspöke a távozó Bogárdi Szabó István után. Ez így is lett, Balogot szeptemberben jelölték a posztra, november 5-én pedig hivatalosan is püspökké választották. A református egyház nemrég közölte, hogy hivatalát január 25-től tölti be az egykori miniszter, a hvg.hu értesülései szerint ezek után jelentette be a miniszterelnöknek Balog Zoltán a lemondását (a roma felzárkózásügyi miniszterelnöki biztosi posztról is lemondott).

A lap szerint egyelőre nem tudni, hogy ki fogja követni Balogot a Fidesz pártalapítványa élén, elég nagy az ötletelés a színfalak mögött, mivel Orbán Viktor ugyanis "aktív" alapítványi vezetőt keres, aki minden energiáját és idejét a kormányzat ideológiájának bel- és külföldi megalapozására és támogatására fordít. A cikk szerint emiatt nem jöhet szóba az alapítvány elnökeként Gulyás Gergely miniszter és Novák Katalin családügyi miniszter sem.

A hvg.hu úgy értesült, hogy a korábban felmerült két esélyes neve is lekerült a napirendről: Trócsányi László volt igazságügyi miniszter nem vállalta a felkérést, Szájer József pedig a december elején kipattant brüsszeli botránya nyomán nem is mutatna jól az alapítvány élén, de már nem is Fidesz-tag.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ittott
@sgl: a múltja akkor is lehúzza a víz alá
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Szájer a legalkalmasabb utód!...vagy...nem?... nem, mégsem..
Eladott Ország
A magyarországi reformáció örök szégyene marad, hogy egy ekkora szartenger püspök lehetett náluk. Hogy Balog milyen lesz püspöknek, azt nem tudom, de ha abból indulunk ki, hogy milyen volt miniszternek, akkor sok jóra nem érdemes számítani. Balogot püspökké választották – nem túl nagy meglepetésre -, amely hivatalt januártól fogja betölteni. A szavazatok 66,9 százalékát megszerző, volt EMMI miniszter politikai karrierjét hátrahagyva talált rá újra Istenre. Vagyis nyilván nem, de az mindenesetre elmondható, hogy fideszes pályafutása során nem zavarta túlzottan, hogy a kormánypárt színeiben ő is asszisztál az egészségügy és a szociális rendszer szétveréséhez.
solidedge
A Fidesz hazug, sunyi, alattomos, pökhendi emberek jelentkezését várja a poszt betöltéséhez.
Béla333
Balog Ájtatos Senkiházi Zoltán készül a köztársasági elnöki székbe!
A maffia papja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.