A jelenlegi ütemnél gyorsabban kell majd oltanunk, és akkor elképzelhető, hogy nyáron már fellélegezhetünk, de ez nagyon optimista becslés – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Szlávik: a második hullám után egyből jött a harmadik, nem dőlhetünk hátra
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A főorvos arról is beszélt, hogy lassan két hete, hogy megkapta az első oltást, és amellett, hogy némi védettsége már van, remekül érzi magát.

Az oltást egészen apró tűvel adják be, sokan meg sem érzik.

Néhány esetben kipirosodás, kis gyulladás, izomfájdalom, izomláz, esetenként másnap egy kis fejfájás vagy hőemelkedés, de ezek átmeneti mellékhatások, általában egy napon belül el szoktak múlni.csak ritkán van

- mondta.

Szlávik János szerint most is az a cél, hogy az ellátóhelyeket, a kórházakat ne terheljük túl, és nem dőlhetünk hátra, mert nem tudhatjuk azt, hogy mi lesz a következő napokban, hetekben.

Elég, ha ránézünk néhány európai országra, és látjuk, hogy igazából nem csöndesedett el a járvány, hanem azonnal a második hullám után következett a harmadik. Nem tudom, hogy Magyarországon mi lesz, de meg kellene akadályoznunk azt, hogy komolyabb harmadik hullám kialakuljon

- figyelmeztetett a főorvos.

(InfoRádió)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ludmilla
kár,hogy az elismert szakemberek is orbáni szintre degradálják tudásukat,és a hazugság szócsövévé válnak
kereső
Nincs itt semmiféle hullám, Főorvos úr. Van egy elcseszett (tudatosan!!!)járványkezelés a kormány =orbán részéről- hogy minél inkább bebetonozza a hatalmát, és teljesen kifossza az országot. Nem kéne a szakmai tisztességet/tudást beáldozni a "népszerűség" oltárán, emberek egészsége és halála árán.Az, hogy az emberek fenntartással vannak az oltással szemben, Önnek is nagyban köszönhető.
Pálinkás Pál
@kereső: szlávik sosem volt szakember...neki a trópusi betegségek a szakterülete.. fingja ni9ncs ehhez, csak fújja a csúti geczi marhaságait...,semmiféle hullámok nincsenek,csak a politikusok agyában!!!
Sámannus
Ne is csodálkozzunk, ha rálazítunk a platóra. Ebből erős bexszarás lesz.
Gazella
Else ment. Egyre erősebb a virus...
Magyar kisérleti nyúlak..egyre több neves biológus és professzorok jelentik ki, hogy kamu ez a hisztérikus betegség. Maga a vírus régóta velünk él.
Jozefina
Valószínűleg orbán nem ia akarja a vírust megfékezni, mert ezzel is félelemben és sakkban tarthatja az embereket, sőt a rendkívüli helyzetre hivatkozva bármit megtehet. Ez volt az álma. Életek nekei nem számítanak!!!
lemming
És erről mi a véleménye Szlávik ú(khm)r?

Kijelölés után kérdeztek rá a háziorvosoknál, hogy a rendelőjük egyáltalán alkalmas-e oltópontnak

"A háziorvosi rendelők nagy része biztosan nem alkalmas a feladatra, mert nincs külön fektető, illetve olyan helyiség, ahol az oltás utáni félórás várakoztatást meg lehet oldani – mondta a Népszavának Cserni István verőcei háziorvos, a Háziorvosok Online Szervezetének alapítója. Ha csak valaki elájul és ezért tíz percre le kell fektetni, már borul az egész rendszer. Hozzátette: rendelési időben biztosan nem lehet oltani, ráadásul sok helyen váltott műszakban használják az orvosok a helyiségeket, így az ilyen helyeken oltásra elkülöníthető időszakok sincsenek." /24.hu/
Pálinkás Pál
@Jozefina: ne már...kezd derengeni?...miért kell a hiszti? előbb-utóbb leesik nektek is hogy ez egy gerjesztett pánikkeltés a politikusok részéről...
volvós
@Gazella: 8:12 ...sok sok ilyen szónok kellene, mire a sok
agymosott végre felébredne Köszönjük Neked, hogy közzé tetted !!!
Jozefina
@Pálinkás Pál: Kedves Pál! Más a hiszti és más a valóság! Mo-on orbán a hatalma megtartásáért nem tesz semmit a vírus megfékezése érdekében, mer mint írtam ezzel is tovább tudja a hatalmát fenntartani, az embereket félelemben tartani, bármi áron is. Ez nem hiszti orbántól, ez tudatos cselekvés!
A hisztit szerintem a vírus tagadók, a maszk ellenesek, az oltás ellenesek, stb. csinálják!
Íme egy pszichológus szakembertől a koronavírus-tagadás pszichológiájáról:
qubit.hu/2021/01/08/a-koronavirus-tagadas-pszichologiaja?_ga=2.36959911.6651267.1609835164-1620804323.1599458001
Pálinkás Pál
@Jozefina: ezt miért linkelted ide? százszámra tudnám az ellenkezőjét...belőletek most csinálnak rabszolgákat...a világ észre sem vette volna ezt a járványt...jóformán csak azokat viszi ,akiket egyébként...a halottak átlag életkora 76 év felett,mint egyébként...nem láttalak két éve itt tiltakozni...amikor ugyanennyi, ilyen korú ember halt meg! Magyarországon naponta 350-400 ember hal meg hosszú évek óta...és ez most sincs másképp...akkor hol a nagy járvány? világszinten sem volt több halott mint mondjuk öt éve..ezeknek min utána lehet nézni...nem véletlen hogy a politikusok sehol nem lobogtatják a statisztikákat...helyette megvett emberkék nyomják az igét...nézd vissza szlávik meg merkely nyilatkozatait azelőttről...mielőtt a csúti c9gány berendelte őket.. volt a rapport,másnap már nagy rettegőkké váltak..ne legyen igazam, de előbb utóbb nagy gázok lesznek a politikusok miatt..
Pálinkás Pál
@Jozefina: " Meghalt 114, többségében idős, krónikus beteg,"...mintha engem igazolna,nem?.../ friss adat,mai /
jesz
kedves Szlávik úr..ön ezt szeretné:..

..."meg kellene akadályoznunk azt, hogy komolyabb harmadik hullám kialakuljon"...

Akkor nosza rajta!...tessék sorolni a teendőket Orbánnak, aki majd parancsba adja...

Sok sikert.
kereső
@Pálinkás Pál: Infektológus- ,tehát "valamicskét csak konyit" a fertőző betegségekhez, és a járványokhoz.
Pálinkás Pál
@kereső: már rég megvették kilóra...szakmaiság nulla...mondom ..nézd meg a rapport előtti nyilatkozatait...ha valóban ért hozzá,akkor még szörnyűbb,mert hazudik!
Rockxy
"Néhány esetben kipirosodás, kis gyulladás, izomfájdalom, izomláz, esetenként másnap egy kis fejfájás vagy hőemelkedés, de ezek átmeneti mellékhatások, általában egy napon belül el szoktak múlni."
szlávikmuksó nem egyeztetett a kollégával?
mert a rusvai kolléga egészen mást mond:
veoh.com/watch/v142085339EsFFY673
Gazella
@volvós: Szívesen! Nekem egy ismerősöm dobta be a messengeremre. Ebben a témában egy a véleményünk az ismerőssel.
Yoda69
@Eladott Ország: A választást nem halaszthatja el emiatt. A kettőnek nincs köze egymáshoz.
Persze erőszakkal megteheti, de onnantól kezdve mar illiberalis demokráciának se hívhatja ezt a szart amit osszehozott a NER alatt.
Eladott Ország
@Yoda69ma, 05:17 : ☻ Bízzunk benne, de ez a banda mindenre képes!
Békesi László: “A fidesznek a hatalom az az eszköz amely nélkül nem tudja megúszni a büntetőeljárást,
megőrizni a harácsolt vagyont….
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/133834619_1705803742919652_4135085236272363904_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=2&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=bT4-vQwvlkIAX_mHga1&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=339540abb38085c1c11640d98ee99428&oe=6015B2C9
Yoda69
@Eladott Ország: Sajnos nagyon igaz, amit Bekesi mond.
solidedge
Ha jól értem a tizenegyedik hullám után pedig a tizenkettedik jön.
NKF
Én nem értem,hogy egy E-mail -ről miért nem regisztrálhat az egész család?
Mondja meg valaki!
Pokróc
Nincs harmadik ez az első közepe sem .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.