A Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában mesélt a kormány világra szóló sikereiről a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó az amerikai balhéról: "mi nem kommentáljuk más országok belpolitikai viszonyait"
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szijjártó Péter úgy tudja, tavaly a magyar állami beruházásösztönzési rendszer

1433 beruházást kezelt, amelyre soha korábban nem volt még példa, ezek 1676 milliárd forintnyi beruházást hoztak Magyarországra és mindez a világjárvány alatt történt.

A miniszter szerint ezért fontos, hogy Magyarországon

európai összevetésben is egyedülálló politikai stabilitás van, hiszen egy politikai erő, demokratikus felhatalmazás alapján kétharmados többséggel kormányoz,

valamint, hogy itt kell fizetni európai összevetésben a legalacsonyabb egykulcsos személyi jövedelemadót és a legalacsonyabb egykulcsos társasági adót.

A magyar gazdaság állapotát mutató számokban a második negyedévben már éreztetni kell a hatásukat azoknak a nagymértékű beruházások, amelyek most megvalósultak vagy megvalósulnak a nagy beruházásösztönzési programok nyomán – mondta a miniszter, aki egyúttal jelezte, jelenleg 13 milliárd eurónyi nagyberuházásért versenyeznek, a cél, hogy azok Magyarországra érkezzenek.

A műsorvezető az amerikai eseményekről is kérdezte a tárcavezetőt, aki úgy fogalmazott:

"mi a külpolitikánkat a kölcsönös tiszteletre alapozzuk és ennek a kölcsönös tiszteletnek a része az, hogy mi nem kommentáljuk más országok belpolitikai viszonyait (...), mi azért szurkolunk, szorítunk, hogy minden ország a lehető legjobban tudja intézni a saját belső ügyeit, szurkolunk azért, hogy a nehézségeken minden ország túllegyen. Nekünk az az érdekünk, hogy az Amerikai Egyesült Államokkal fenn tudjuk tartani az eddigi jó együttműködést."

- mondta Szijjártó, aki nemrég romániai választókat hívogatott telefonon, ősszel pedig az amerikai elnökválasztás előtt Biden fiának vélt korrupciós ügyeiről posztolt. Tegnap párttársa, Nacsa Lőrinc igyekezett a trumpista ostromlókat a magyar "baloldallal" összemosni.

(MTI)

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Te hülye hazug kis senki:

2020. október 17., szombat 16:42
"Szijjártó Péter videóüzenetet küldött Joe Bidennek, Donald Trump demokrata kihívójának, és felszólította, hogy mielőtt Magyarországgal foglalkozna, válaszolja meg a korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatos kérdéseket. "
444.hu/2020/10/17/szijjarto-peter-felszolitotta-joe-bident-hogy-tisztazza-a-korrupcios-ugyeit

Meg a főnököd:
2020. július 3., 22:35
"Orbán Trumpnak szurkol az amerikai elnökválasztáson"
propeller.hu/itthon/3552044-orban-trumpnak-szurkol-amerikai-elnokvalasztason

Nem kommentáljátok más országok belügyeit? Hazug mocskok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Te hülye hazug kis senki:

2020. október 17., szombat 16:42
"Szijjártó Péter videóüzenetet küldött Joe Bidennek, Donald Trump demokrata kihívójának, és felszólította, hogy mielőtt Magyarországgal foglalkozna, válaszolja meg a korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatos kérdéseket. "
444.hu/2020/10/17/szijjarto-peter-felszolitotta-joe-bident-hogy-tisztazza-a-korrupcios-ugyeit

Meg a főnököd:
2020. július 3., 22:35
"Orbán Trumpnak szurkol az amerikai elnökválasztáson"
propeller.hu/itthon/3552044-orban-trumpnak-szurkol-amerikai-elnokvalasztason

Nem kommentáljátok más országok belügyeit? Hazug mocskok!
Eladott Ország
10 év Orbándúlás után rekordméretű az infláció, gazdasági visszaesés, államadósság, költségvetési hiány, legmagasabb az áfa... ECETERA és még mindig a dakota van hatalmon!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/122708493_977827749363799_4908909007137599306_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=uy0GVj-9xJsAX_j0Vf6&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=7f062b0fad7ef470754fd1b9d2c00cce&oe=601E6B1C
DE HOL VAN ITT A 2/3-AD ? 2.824.551-FŐVEL ? A 49% mióta kétharmad?, ÉS EBBEN BENNE VANNAK A HATÁRON TÚLIAK SZAVAZATAI IS! Hol van itt jogállam, sajtó szabadság? amikor sárba tapossák a jogokat! Elhallgattatják a KLUBRÁDIÓT, tönkre vágták az INDEX-t! De ORBÁN VIKTOR azt nyilatkozta 2018.szeptember 18-n Strasbourgban "MI SOHASEM VETEMEDNÉNK ARRA, HOGY ELHALLGATTASSUK AZOKAT AKIK NEM ÉRTENEK VELÜNK EGYET"
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118765012_166125311738750_6668280115239171360_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=825194&_nc_ohc=mu9LjtFK8XYAX-lkbR3&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=f8fed170b0fce8fc4484f65412719698&oe=600813C8
kereső
Ti nem. Ti cselekszetek: Gruevszki, a habony lapok Szlovéniában, Horvátországban.

Bár, az is "kommmentárnak" minősül, amikor felszólitod az USA demokrata párti elnökjelöltjét, hogy "számoljon el a korrupciós ügyeivel"- te majom.
Gazella
De nem ám!!! Csak épp bele akartok nyúlni más ország belpolitikájába!! Lásd Ukrajna, Románia...
Nessy
Á, még véletlenül sem! Csak éppen némi " összehasonlításról" mesél napok óta minden fideszes, aki meglát egy mikrofont, vagy kamerát!
kissé felnőttem
az igaz mert megteszik az államtitkárok meg a kdmp szócsövek egymást másolva tullicitálva. Hallgattál volna látod?
Nessy
@Gazella: Qvod licet Iovi, non licet bovi! O.V. Jupiternek képzeli magát, csak ...
kissé felnőttem
Pedró TV királyit szoktál nézni ? már Bieden adminisztrációzótt PEDIG be sem lett még IKTATVA.Ja nem is hivtak téged sem? látod semmibe vesznek.
verőce21
Ahol a hivatalban lévő elnök közösségi oldalát  egy magáncég, sőt magáncégek (fb és twitter) nyíltan cenzúrázhatják, ott nincs sem szólás- sem sajtószabadság, demokrácia pedig főleg nincs.
Ott háttérhatalom van!
Clavigo
@verőce21: Nálunk ilyen nincs. Nálunk " állami " cégek cenzurázzák a szólás és sajtószabadságot ,,nem igaz ?
verőce21
Még 1963-ban történt...
A fiatal, ambíciózus USA elnök naivan megkérdezte a szenátorokat - amikor költségvetési hiányuk volt -, hogy "Miért a FED-től veszünk fel hitelt, amikor mi is tudnánk dollárt nyomtatni?" ... - Néhány hét múlva lelőtték Dallasban a nyílt utcán...
TollerBela
Hogy mennyi pénz jött ide, és abból mennyi beruházás lett - az két dolog ! Beruházás címén elszámolható itt minden, amúgy ezeknek a pénzeknek a 70 százaléka szokott nem létesítési célokra, hanem költségekre elfolyni. Tud erről valamit ez a kakadu ? Hja, és a kommentelés ...Nekik nem kell, őket kell kommentálni, lépten és nyomon, mert annyira titokzatoskodnak, hogy az már a bunkóságot is kimeríti.
kereső
@Eladott Ország: Ez a Faludy vers - olyan aktuális az "áthallás" miatt, mint egy Ady idézet. Érdemes megismerni az egészet- és közben nekem nem a toporzék jut eszembe, hanem az imádottja.:
kolozsvaros.com/rovidek/csillery-andrasnak/
tudode
Arra sem volt példa, hogy
.
------ Vörös Imre: Az a normális, ami nem normális
nepszava.hu/3105326_voros-imre-az-a-normalis-ami-nem-normalis
.
"""Látható: a járvány csak ürügy. A törvényesség látszatába burkoltan, a joggal mint tekintélyes társadalmi intézménnyel perfid módon visszaélve valójában a kormány olyan alaptörvény-ellenes jogi eszközt kreált magának, amellyel a nyílt katonai diktatúra „gombnyomásra” aktiválható – amint ezt az utcákon nyomban megjelenő páncélos járművekkel támogatott géppisztolyos járőrök bizonyították is. A kormány el van szánva minden fegyveres testületnek belföldön, a civil lakosság elleni bevetésére, ha érdekei ezt kívánják. A társadalom pedig itt áll fegyveresekkel körbevéve – puszta kézzel. A fegyveres testületek parancsnokainak azért jó lenne észben tartani: egy lőparancsot könnyebb kiadni, mint visszavonni. Lehet, hogy a közvélemény lassan hozzászokik a különleges jogrend vagy klónja, az egészségügyi válsághelyzet állandósulásához – 2021 végéig, és tovább… Ahhoz, hogy az a normális, ami nem normális."""
-----------------------------------------------
.
Na! Megszólalt a felcsúti nemzetvezető, kilencedik éve tartó alkotmányos válság keresztapjának az egyik marionett bábúja is!
simmering73
Ti nem. Ti csak páros lábbal tapostok bele más ország belügyébe. Fene azt a hazug pofátokat.
Qqberci
Szíjrágó, hogy nem szakadt rád az ég!...
Kovács lajos
Tényleg ? Akkor a "nem beleszólás alatt ezt is érthetjük ?

Szijjártó Péter/Facebook
Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelöltnek először meg kellene válaszolnia az ukrajnai korrupciógyanús ügyeiben felmerülő kérdéseket, mielőtt újra Magyarországgal kezdene foglalkozni - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalán megjelent felvételen.
Szijjártó Péter felidézte, Barack Obama elnöksége alatt Joe Biden alelnökként nyolc évig sokat foglalkozott közép-európai kérdésekkel, most pedig a demokraták elnökjelöltje a néhány hét múlva sorra kerülő amerikai választáson. Hangsúlyozta, a demokraták hivatali ideje alatt a közép-európai országok kioktatása, folyamatos támadása zajlott amerikai részről.
"Mi magyarok a saját bőrünkön éreztük mindezt" - fogalmazott a tárcavezető, majd példaként említette a magyar alaptörvény elfogadását kísérő támadásokat, valamint azt is, hogy az "amerikai nagykövetség vezetői milyen önfeledt örömmel vettek részt azokon a budapesti tüntetéseken, amelyeket az ellenzék a kormánnyal szemben rendezett".
Emellett emlékezni kell azokra a politikailag rendkívül elfogult véleményekre is, melyeket a magyar ellenzék támogatása és a magyar kormány támadása érdekében hoztak nyilvánosságra - tette hozzá.
Szijjártó Péter felidézte, Joe Biden ebben az időszakban nagyon sokat foglalkozott Ukrajnával, "volt egy olyan időszaka az alelnöki periódusának, amikor kis túlzással többet járt Ukrajnába, mint a Washingtonon kívüli vidéki Amerikába".
"Ez volt az az időszak, amikor a fia, hogyhogy nem az egyik fő ukrajnai energetikai vállalat egyik igazgatói pozícióját töltötte be" - mondta, aláhúzva, ebben az időszakban rendkívül korrupciógyanús ügyek történtek az ukrán energetikai szektorban.
Biden ukrajnai ügyeiről az akkor elérhető információk alapján itt írtunk részletesen. A történet végül odáig fajult, hogy Trump ellen impeachmentet indítottak a demokraták, a vádiratról ebben a cikkben számoltunk be. Egy telefonbeszélgetés leirata...
lampa laz
A ma közmédiának csúfolt és az egyen szöveggel nyomtatott propaganda röplapok kizárólag a lebutított híveiknek szól.
A fidesz 10 parancsolatából az idevonatkozó részből idézek pár sort.
"Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában.
A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni."
Kovács lajos
@Kovács lajos: Egy telefonbeszélgetés leirata szerint Trump arról beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy fel kellene újítani a Biden fiával kapcsolatos ügyekről szóló nyomozásokat Ukrajnában. A demokraták szerint Trump ehhez kötötte egy akkor már jóváhagyott 400 millió dolláros hadisegély folyósítását a kijevi kormánynak.
Hangsúlyozta, most Joe Biden újra szájára vette Közép-Európát és egy kampányeseményen teljesen igaztalan és méltatlan vádakkal illete Magyarországot és Lengyelországot. Szijjártó Péter szerint jó lenne, ha Joe Biden mielőtt újra Közép-Európával kezdene foglalkozni, megválaszolná, hogy a fia milyen szerepet játszott azokban a korrupciógyanús ügyekben, melyek az ukrajnai energetikai szektorban végbementek.
A miniszter elmondta, arra is választ várnak, Joe Biden milyen módon vetette latba politikai befolyását a fia és a fia által vezetett vállalat nyereségessége érdekében; miért helyezett nyomást az ukrán kormányra és államra, hogy menesszék az ukrán főügyészt, milyen köze volt ennek a menesztésnek ahhoz, hogy teljesen elültek a Joe Biden fiának energetikai üzleteihez kötődő nyomozások.
RonaGyuri
"mesélt a kormány világra szóló sikereiről " ??? JA, HOGY AZT MESÉLTE, HOGY VANNAK??? =))
csak úgy....
nektek nem is kell kommentálnotok semmi, azt megteszi helyettetek (jó pénzért) a fideszes hazudozó szennysajtó!
Gazella
@verőce21: te ki a tököm néz vissza, hogy mi történt anno '63-ban??
Minket a jövő érdekel agybarom!
Gazella
@Nessy: stop! A g@ci hitlernek képzeli magát.. Aki bekeblezi az egész világot elv..
gina
Te vizfejü vadbarom, még a saját hazád problémáit sem tudod kommentálni, semmihez nem értesz csak Viktor és mocskos társaid seggnyalásához, ugató kutya vagy de agyad az semmi !!!
namihami
És legalább annyira nem is pofáztok bele a más országok belügyeibe.
Ez is felzárkózott már igazmondásban a Vezéréhez. Az eget az Isten jól felragasztotta oda, mert a Mi Bölcs Vezetőink folyamatos igazmondásai ellenére még nem szakadt le onnan.
Sámannus
Kilopjátok más országból a volt elnököt, az nem beavatkozás? Te még igazat nem szóltál életedben sem.
dr. prédikátor
zselés mocsok!!! ne hazudj a kurva anyádat, hiszen Ukrajnátóé Romániáig minden ország belügyeibe bele ugattok, bukott diktátort menekítetek!!!
csipetke
Nem kommentáljátok mi? Még bele is pofáztok.Az ukránok,románok nem véletlenül zabosak erre a dilinyós kormányra.
Pötyike nem kommentál,hanem idióta módon már előre elbaszarintotta a kormány renoméját,ahogy felszólította Bident,hogy magyarázza meg a ukrajnai korrupciós ügyeit. Gondolom,ezzel végképp "belopta" magát Biden szívébe. Megint megvehetnek Amerikától egy valag elavult szirszart milliárdokért,hogy helyrehozzák,amit pötyike a vaddisznó modorával elsz@rt. Bár ez Bidennél lehet,hogy kevéske lesz
csipetke
@csipetke: Ja,és hogy egyedülálló politikai stabilitás a kétharmad miatt?Kár,hogy nem magyarázza el az interjúban a fideszes matekot,amivel a kétharmadot összehozták.A külhoni szavazókról ne is beszéljünk. Kiváncsi vagyok,hogy '22-ben mekkora lesz a politikai stabilitásuk
NKF
Egyetértek!Söprögessen mindenki a saját portáján!Van mit sepregetni!
Lásd a bal oldalt,már félre sepertek mindent.
Lepényleső
Egyedülálló beruházások,- amik a világon vélhetően mindenhol máshol a környezetkíméléssel hadi lábon állnak,
s mindezt osszuk a munkatörvénykezéssel,s a kimagaslóan alacsony bérezésekkel,- ez akkor milyen siker?
ómió
Pedig mi az ott, halottakkal, ha nem "liberális mintademokrácia"!?
Nessy
Lehet, hogy ez a sok tudatos valótlanság, amit megint nap, mint nap előad drága külügyérünk, a koronavírus fertőzés szövődménye?
Aki Én
@ómió: Későn keltél nyomorult bolsi hazudós, másnapos vagy?
Neked aztán történhet bármi, mondod a magadét, ha kell, ha nem.
A határon túli hullák szavazataival mi van, bolsi? Azt még senki nem cáfolta. Minek nekünk USA, ha itt is tudnak 10 éve halottak szavazni a gazdádra? A bolsi fajtádat az nem hozza lázba?
vitriol
Ejnye szíj-ártó, már megint hazudozol?
ómió
@Aki Én:Már megint a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája gyötri efftársiasságodat?! Ráadásul meg még az aljas hazugságszindrómáddal is társul? Kutyultass már magadnak valami vakcinát, mert a végén még a diliházból is kitiltják efftársi tetvességedet? Vagy a választásokra így "szabadulnál"?
Aki Én
@ómió: Megint hülye vagy? Megint hazudozol, hogy védd a bolsi hazaárulóidat, te félkegyelmű bolsi csicska?
ómió
@Aki Én: Megint a tetübolsi egódat hazudnád rám, tetüfi!? Szedáltságodban másra nem "fussa"?
Nessy
Az ég szerelmére adjon már valaki valami értelmes olvasnivaló ómiónak, hátha ragad rá némi szókincs, meg szövegértés. Nagyon unalmas már ez az egysíkú, értelmetlen zagyvaság, az efftársi ráhazudás, tetves bolsi ismételgetése más, más szórendben!
Aki Én
@Nessy: Ez elmebeteg, fejlődésképtelen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.