Egy hét alatt több mint 23 ezren írták alá.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És a Fidelitasos gyerekeknek még a 8. általános elvégzése se legyen kötelező. A szinvonaluk alapján egyébiránt eddig se sokuknak sikerült.
Oké, ne legyen érettségi. Akkor a következő petíció mehet azért, hogy az egyetemekre felvételizni se
kelljen. Jövőre (mert ez a vírus még biztos kihatással lesz a következő tanévre is) már ne legyen a 8 általános se. Akár egy sikeres óvodai ballagás egyenes út lehessen az egyetemekre.
Az orbáni Nemzeti Egyetem egyébként se a tudásra, hanem a fideszhűségre épül.
Eladott Ország
Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy Orbán Viktor régi vágású kereszténydemokráciájának terve valójában a húszas-harmincas évek dzsentri urambátyám-világának nosztalgiájából fakad. Várható volt, hogy kibújjon a szög a zsákból, és hogy végre eljussunk az őszinte színvallásig. Orbán Viktor illiberális rendszere nem kompatibilis a nyugati jóléti fogyasztói társadalommal és a szabad versenyre építő kapitalista piacgazdasággal, de a kísértetiesen hasonló jelek ellenére szocializmusnak sem mondható. Mi, magyarok, immár a Vezérünk álmaiban testet öltő sajátságos úton járunk Európában. Az uradalmi szolga és cseléd, amíg bírt, dolgozott, ám ha már elhagyta az ereje, mert lebetegedett, vagy megöregedett, a jussáért cserébe többnyire a legkisebb fiúgyerek kötelessége volt a szüleiről gondoskodni, s őket életük végéig eltartani. Az uraság egész nap dorbézolt és mulatott, míg a cselédeik a birtokain reggeltől napestig keményen dolgoztak (lásd, Ady Endre A grófi szérűn című versét). Olykor csak egy karéj kenyérért és egy köcsög aludttejért siratta a cseléd a másét. Abból a világból való az a mondás, hogy cseléd volt az apád, fiam, hát cseléd leszel te is! A vallásosabb lelkületű cselédlányok persze beállhattak Jézus jegyesének egy szerzetesrendbe apácának, de aki közülük férjhez ment, azt az uraság többnyire mindig „kistafírungozta”. Ez azt jelentette, hogy régen a házasulandó leánynak, amire egy háztartásában szüksége volt – ágyneműt, törülközőt, ruhát, fehérneműt, stb. – azt vinnie kellett a férje házába. Hogy az annak a kornak tulajdonított „első éjszaka joga” igaz volt-e, vagy csak amolyan „urban legend” szóbeszédféle, nos, arra nézve én nem tudok hitelt érdemlően állást foglalni, de tény, hogy a cseléd nőszemélyek legfőbb kötelessége az volt, hogy sok cselédgyermeket szüljenek. Lehetőleg fiúkat, akik aztán felnőve majd keményen tudnak dolgozni az uraságnak. Kellenek a cselédek/rabszolgák az oligarcháknak és Tiborczoknak a felvásárolt kastélyokhoz.
Málna
@namihami: Már jó ideje nem kell felvételizni az egyetemekre.
Málna
Mi az, hogy nem tudják, hogyan kell készülni az érettségire? Tanulni kell, basszus...Az is csak mondvacsinált indok, hogy problémát okoz nekik, hogy nem tudnak személyesen érintkezni a tanáraikkal. Ez a korosztály már az online világban szocializálódott, nekik ez a normális, mindent így intéznek.
Csizmás Kond
Az biztos, hogy az " otthontanulás" legjobb esetben is csak fele annak mintha azt az iskolába járva tennék, viszont nem tartom jó ötletnek a vizsgahiányt, mert az bár gyengébb lesz amint máskor de a követelményeket utána lehetne igazítani a nehézségekhez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.