A nyugdíjas szervezetek évek óta nehezményezik, hogy az aktív keresők inflációt számottevően meghaladó béremelkedésével szemben, a nyugdíjasok csak az átlagos inflációnak megfelelő mértékű nyugdíjemelést kapnak, pedig az úgynevezett nyugdíjas kosárral számolt infláció még ennél is magasabb. Ezért szorgalmazzák a 2010 előtt alkalmazott vegyes (svájcinak nevezett) indexálás alkalmazását, amely biztosítja, hogy a nyugdíjasok jövedelme ne szakadjon le az aktív keresőkétől. De a javaslattevők maximalizálnák a kiugróan magas nyugdíjak esetén adható 53. heti nyugdíjat is 100 ezer forintban. A százalékos arányú emelést azzal szokták indokolni, hogy a nyugdíjasok azt a nyugdíjat kapják, amit a nyugdíjjárulékkal megfizettek. Csakhogy ez nem így van. Nézzük azt az érvet egy számpéldán keresztül, hogy aki sok nyugdíjjárulékot fizetett, az megfizette a leendő magas nyugdíját. Az érthetőség érdekében egyszerűsítve: ha valakinek 500 ezer forint a bruttó átlagkeresete, a szolgálati idő és a...

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a szerzőnek nem csak fogalma sincs a nyugdíjakról, de az elemiszántannal is komoly gondjai vannak, de még ennél is sekélyebbek az alapvető pénzügyi ismeretei! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: ja és a nagyon kis nyugdíjasok egy jelentős %-a olyan, aki direkt nem fizetett járulékot és persze a többit sem! =))
tudode
Ideje lenne "bevetni" a Gyurcsány kormány általi nyugdíj kompenzációt, mert az inflációt követő nyugdíjemeléssel több százezren már koldusbotra jutottak
.
------Nyugdíjkorrekciós programot jelentett be Gyurcsány
hvg.hu/itthon/20050930nyugdijkorrekcio
-----------------------------------------
.
Ezenkívül már nem a 13. havi nyugdíjjal, a 14. havival kellene villognia annak a rezsimnek, amely csak akkor számít a nyuggerek voksaira, amikor ég a házuk:
.
---- Orbán lesz 14 havi nyugdíj 2006 Eger
www.youtube.com/watch?v=m1AG2NuFvgI
----------------------------------
.
A pofakaratésoknak nem a baloldalt kellene simfelni, aju/amely évekig teljesítette a gazdaság lehetőségének megfelelően a nyugdíjak szinten tartását is!!!
RonaGyuri
@tudode: c.c.: javaslom a képviselők fizetésénél a svájci indexálás alkalmazását! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.