A gyártó "jelentősen túltöltötte" az ampullákat.

A kedden Magyarországra érkezett Pfizer- és Moderna-vakcinaszállítmányok további 51 ezer ember oltását teszik lehetővé – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden. 

Müller Cecília elmondta: a keddi Pfizer-szállítmányból 47 385 embert lehet beoltani, ugyanis az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte, hogy egy ampullából az eddigi öt helyett hat embert oltsanak be.

Ezt az tette lehetővé, hogy a gyártó "jelentősen túltöltötte" az ampullákat, így azokból plusz egy dózis kinyerhető

- magyarázta az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília egy újságírói kérdésre válaszolva később azt is elmondta, hogy

ez nem jelenti azt, hogy az oltást felvevők kevesebb hatóanyagot kapnának.

Müller Cecília ismertette azt is, hogy a keddi Moderna-szállítmányból 3600 embert lehet beoltani, a vakcina egy ampullája tíz adagot tartalmaz.

A vakcina csak 18 éven felüliek számára adható be, az oltás első és második körének beadása közt pedig 28 napnak kell eltelnie

– ellentétben a Pfizer-BioNTech 21 napjával.

Müller arról is beszélt, hogy

a Pfizer és Moderna vakcinái nem kombinálhatók. 

Egyik újságíró kérdés arra vonatkozott, hogy ha valaki mindkét oltást megkapta már, mégis elkapja a vírust, akkor mi a teendő. Müller szerint ebben az esetben a betegség enyhén, szövődmény mentesen zajlik majd le a betegnél, és az kijelentő, hogy a súlyos lefolyástól megvédi.

Forrás: 24.hu, Privatbankar, MTI

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Miért nem mindjárt 10-et vagy akár 20-at oltanak be egy ampullából?
Már megint loptok?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: :nem a védőoltás azért kell hogy ne tudjon a vírus megtelepedni...ergo nem tudsz fertőzni...csak sajna olyan még covidra nincs.../ Falus volt tisztifőorvos nyilatkozata /..ezek valóban csak csökkentik a kórokozók számát...de hogy mennyivel,arra még tipp sincs..tesztelés hiányában...éppen ezért eléggé kétséges a hatásfoka...megértem azokat akik nem oltatnak...még nem tudunk olyanról aki oltások után elkapta...így annak lefolyása egy nagy fekete lyuk...ergo..ezt nem kicsit elsietik...lehet tippelni,miért? a covid a földön nincs benne az első 20 halálokba...
libellle
Van olyan ampulle amelyikben több van de az amit a buta neni mond nem stimmel.
lemming
És erre egyszer csak úgy rájöttek a 30-60 ezredik oltás után?
Végül is elég az 50% is: "Az Egészségügyi Világszervezet annak a vakcinának a sürgősségi jóváhagyását tartja elfogadhatónak, amelyik eléri legalább az 50 százalékos hatékonyságot."
Ki szerint megoldás a hamis biztonságérzet?

Beoltva is védekezni kell, mert különböző okok miatt sokan nem is kaphatnak oltást és a mutálódás is folyamatos, és nincs ember a földön, aki megtudná mondani, hová fajulnak a dolgok.
Talán egy évig védelmet ad. Talán nem. Aztán? Mindenkinél máskor telik le a feltételezett egy év. Ki tudja mikortól válik valaki védtelenné, hisz nagyon sokan tünetmentes hordozók, aztán egyszer csak megbetegszenek az emberek.

Egyre többféle vakcinát engedélyeznek. Hogy ütik egymást, hiszen vannak szerek, amiket nem lehet egyszerre alkalmazni. A már sokkdiaféle vakcinával beoltott szervezet, hogy reagál majd hétköznapi betegségekre?
(emlékszem, hogy néhány évvel ezelőtt turbó fokozatra kapcsolt a fertőtlenítő kézmosó, aztán évek múlva rájöttek, hogy többet árt, mint használ, mivel meggyengíti a szervezet természetes védekezőképességét - és ki is esett a kosárból ez a fajta termék)

A szakszerű tárolás, hűtés sem biztos, hogy minden esetben megvalósul.
Kicsit kiolvad? Majd visszahűtjük. Kétszer vagy négyszer, vagy kétszer négyszer.

Kicsit megrepedt? Majd gyorsan fecskendőbe vagy befőttesüvegbe töltjük.

Kicsit nem is Pfizer-BioNTech vagy Moderna, hanem valami szutyok orosz vagy kínai - ki tudja a nagy kavarodásba?

És ez csak pár kérdés. Van még vagy száz, amire nincsenek válaszok!
Ez egy emberkísérlet - a szükség törvényt bont alapján.

Továbbra is az a véleményem, hogy ez az előszobája Sátán térnyerésének.
Már egyre többen pedzegetik, hogy kötelezővé kell tenni az oltást és aki nem oltatja be magát, szankcionálva lesz.
A Jelenések könyvében fehéren-feketén le van írva:
Jön egy "ember," aki megoldást és megváltást ígér, de ahhoz fel kell venned a kezedre vagy a homlokodra a jelet...
lemming
...(666).

"Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcsesség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat." (persze az egész 13. fejezet lényeges a megértéshez... persze z egész Jelenések könyvének megértése fontos, hogy megérthessük a Jelenések könyvét... persze az egész Biblia megértése fontos, hogy megérthessük a jelenések könyvét).

Bocsi, kicsit megint elszaladt velem a(z égi)szekér. Tudod, ami az Ezékiel első fejezetében van megírva (14-28)

That's all Folks!
jesz
itt a piacon még a leghülyébb ládatologató sem akarta elhinni, hogy abból a méregdrága oltóanyagból a gyártó "jelentősen túltöltötte" az ampullákat...persze itt ismerik az ügyes mérést...no és azt hogy kell eladni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.