A megadott TAJ-szám alapján, egy informatikai programmal szűrhetik majd ki a regisztráltak közül, hogy ki a krónikus beteg, és kinek jár hamarabb az oltás. 

Az RTL Híradónak a szakértő elmondta: az úgynevezett egészségügyi szolgáltatói térben ott van rólunk minden információ.

Be kell állítani azokat a betegségeket, amelyek miatt a koronavírus szempontjából bizonyítottan magasabb rizikójú csoportba tartoznak az emberek. Mondjuk ilyen például az elhízás, a diabétesz

– nyilatkozta Rékassy.

A Nemzeti Népegészségügy Központ alig két hete tette közzé az oltási tervet, amely szerint elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a koronavírus elleni vakcinát. Őket követik a szociális ellátásban dolgozók és szociális ellátásban részesülő személyek. Harmadik helyen vannak a COVID-19 szempontjából kockázati csoportba tartozó 60 évesnél idősebbek.

TAJ-szám alapján azonosíthatják, kinek jár hamarabb az oltás

Ezután következnek a rendvédelmi szervek azon dolgozói, akik munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek a lakossággal. Majd a 18-59 évesek, akiknél fennállnak a fokozott kockázatot jelentő alap- és/vagy társbetegségek. Utolsó előtti helyen a kritikus infrastruktúrában dolgozók állnak, míg az utolsón azok a 18-59 évesek, akik a fenti kockázati csoportokba nem tartoznak.

Az oltásra regisztrálni a vakcinainfo kormányzati oldalon lehet. A regisztrációkor nem kell nyilatkozni a krónikus betegségekről, ám azokat, akik ilyenekben szenvednek, előreveszik az oltási sorrendben.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(rtl.hu)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pokróc
10 20 ezresek úgy tűntek el mint a huzat . ez ment 30 évig :-((((((((((( A k anyátokat azt !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
voltmárjobbis
"Novembertől az állami egészségügy mindent tudhat rólunk"
"2017. április 18. A betegeknek rövidesen nem kell majd magukkal cipelni az orvosokhoz korábbi leleteiket és a kórházi zárójelentéseket. Személyes adatainkkal már megkezdték az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) feltöltését. Biztonsági kockázat persze akad."
www.azenpenzem.hu/cikkek/novembertol-az-allami-egeszsegugy-mindent-tudhat-rolunk/3972/
voltmárjobbis
Mint fentebb írtam, az "az állami egészségügy mindent tudhat rólunk"
De mi van azokkal, akik magán orvossal, magán kórházban kezeltették magukat? (orbán terelte a szar egészségügy miatt az embereket magán egészégügybe, csak úgy mellesleg.)
Róluk az állami egészségügy nem tud semmit.
Megint átgondolatlan orbáni szarság!
Pokróc
@voltmárjobbis: Tudnak mindent ezt már tudjuk ,van mikor tudomásul veszik máskor pedig belekötnek . Ilyen is volt . Hogy kaphattam beutalót oda ahová nemoda tartozom ? Pl - De máshová mehettem ott mert az lehet . Kérdeztem hát .Ki a f..om érti ezt ide mehetek oda nem 1 intézményben . No nem baj . 20 ft ot nem kaptok majd a Viktor bátyjátok fizet ! Rábaxtatok !
Pokróc
@Pokróc: Ideje hogy a Viktor fizessen ne mi !
Pokróc
10 20 ezresek úgy tűntek el mint a huzat . ez ment 30 évig :-((((((((((( A k anyátokat azt !
Pokróc
xemét társaság ?És ezek hősök b + ? Ezek nem hősök Bátok + hiénák konkrétan hogy b..ák + :-(((((((((((((((((((((
:
nezelodo
Jó reggelt kívánok kedves kormányunk! végre fel tetszettek ébredni, vagy a Kubatov súgott?
voltmárjobbis
@Pokróc: 21:03
Mindenben igazad van.
Csak a lényeg: aki magán ellátásban részesült, az a taj szám alapján nincs benne az az állami egészségügyben , hogy taj szám alapján azonosíthassák, hogy krónikus betegséggel küzd, hogy hamarabb kaphatna oltást.
Az orbáni egészségügy megint lábon lőtte magát. És ezzel halálra ítélt több ezer magyar embert
Pokróc
@voltmárjobbis: Én is az vagyok . Krónikus 2x A diabéteszem lspeciális labor által megállapított immuntvedés által okozott hasnyálmrigy sejtpusztulás . Papírom van róla .Klassz mi ? Na ilyenkor mi van ? Oltás vagy nem oltás ez a kérdés . Ki tudja a választ ? Engem nem az érdekel mikor következek hogy b...tok + nemértitek ? Oltassak vagy ne ? Várom a válaxt ! Diabetológus orvos xerint 1 rossz imunválasz kinyírhatja a pajzsmirigyeket is . Na mi a válasz ? Várom valaki mondjon valamit . Asszem + lehet érteni hogy nem tolongok az oltásért .
jesz
erre a tajszámos megoldásra most jöttek rá, vagy csak eddig mókázásból szopatták a népet ?

A hatalmat tisztelni kell, de úgy érzem ezeket már végképp nem lehet...ez a kovid-intézkedés sorozat tette láthatóvá a foguk fehérjét...
Ez a tajszámos felismerés mutatja meg igazán, hogy milyen sötétség van.
voltmárjobbis
@Pokróc: 21:27 Hát szar ügy. Már bocsi. Spec labor, "Novembertől az állami egészségügy mindent tudhat rólunk
2017. április 18." Nem vagy benne taj számoddal az államiban, hogy bármilyen krónikus alapbetegséged lenne
Pokróc
Fax kivan ezer bajod van adhatod e ? És ha igen ki garantálja hogy nem lesz bajom ? Én erre vagyok kiváncsi nem a mellébexélésre ahogy az egészségesekkel kűzdenek agyyák be baxki !
:-((((((((((((
voltmárjobbis
@Pokróc: ma 21:27
Háziorvost felhívva: nekem krónikus alapbeteségem van - most mindegy mi -, válasz: nem tud semmit tenni, nincs internet címe, ahová a betegeit regisztrálhatná a beteségeivel. Ennyi!
Pokróc
@voltmárjobbis: Dehogynem ,hát beolvasták nekem telefonon hol voltam,mivel és hol nem ,nemáááááá :-(
rokker33
És gondolom aki nem dolgozik és nem tud TB t fizetni az kerül a lista legvégére,mindegy hogy egészséges vagy súlyos beteg!Erre megy ki a játék, aki fizet az Megkapja aki nem az dögöljön meg!
Pokróc
@voltmárjobbis: Nemáááááááááááá b + ez nem így van ,mondnám hogy igen de nem !
Pokróc
@rokker33: Ez benne van ez a kockázat ,nem vitás sajnos
justhpeter
Ha a cím igaz, akkor eddig miért töketlenkedtek ?
Pokróc
@voltmárjobbis: Na jó ,haggyá lécci :-(
voltmárjobbis
@Pokróc: Bocs, csak ez a szar magyar orbáni valóság. Jó egészséget, basszus, nem akarlak bántani.
Pokróc
Nem bántottál csak aki fizet tb-t minden fent van a neten már xerintem 2010 től kb ha nem régebbi adatok is .
voltmárjobbis
@jesz: 21:29 Gondolom akkor jöttek rá a "válaszra", amikor kiderült: nincs a regisztrációnál olyan kérdés, hogy van-e vmilyen krónikus alapbetegsége. Igen szopatnak.
Ludmilla
én már regisztráltam pár hete.Visszaigazolást nem kaptam,ezért regisztráltam újra.Ezt visszadobta a rendszer,mindván,hogy erről az emailcímről már regisztráltak,tehát elvileg figyelemmel kísérik
Klubtag
Mindenki aki regisztrál, mert ugyebár megzsarolták (nem kap oltást, aki nem teszi!?!?!) - felhatalmazást ad arra, hogy illetéktelenek - Rogán féle kormányzati adathalászok - kutakodjanak a tested állapota körül...ügyes...
tudode
Azért nem mindenki most jött le a felvédőről!
.
Azzal, hogy az ÁNTSZ romjain a felcsúti nemzetvezető által létrehozott militarizált operatív törzs vezényli le a járvánnyal kapcsolatos feladatokat.
.
De hogy jön ide a Rogán Művek által az állampolgárok kényes adatainak informatikai gyűjtögetése akkor, amikor
.
------ Így működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér
weborvos.hu/hirek/igy-mukodik-az-elektronikus-egeszsegugyi-szolgaltatasi-ter-262343
----------------------------------
.
www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal
.
"""" Az EESZT-ben lévő egészségügyi adatok védettek, csak a háziorvosok és kezelőorvosok férhetnek hozzá, a gyógyszerészek pedig csak a recept adatokat érhetik el. A legérzékenyebb egészségügyi adatok (pl.: pszichiátriai, addiktológiai stb.) kizárólag az adott szakterület orvosai számára elérhetők. Az eProfil jóvoltából a sürgősségi ellátás folyamán, már a kórházba kerülésekor tudni fogja a kezelőorvos az Ön legfontosabb egészségügyi adatait."""
------------------------------
.
És az adatvédelmi biztosnak nincs teendője a járványhelyzetben!
szegfue
A TAJ számomból mégis hogyan állapitják meg, hogy "elhizott" vagyok?! Nevetséges!
Klubtag
@sgl: ...ne dühöngj, mert nem egészen így van, az adatvédelmi törvény rögzíti, hogy ki(k), mikor, hogyan tehetnek szert adatbázisokra és ezt - funkciójából eredően - árgus szemekkel kell(ene) figyelnie az adatvédelmi ombudsmannak, tudod most mindenki minden lehetőséget kihasznál (főleg a kontroll nélkül tevékenykedő kormányzati hatalom) a folyamatosan hosszabbított veszélyhelyzet égisze alatt a pénzlenyúlásoktól az adatlopásokig terjedően.
Persze világos: Te is azt vallod, hogy nem érdekel, hogy kiknek a kezébe jutnak az adataid, mert nincs mitől félned és ha kell meg is tudod védeni magad(?) - nagyon helyes és egyben "ismerős" hozzáállás...
Klubtag
@sgl: ...orülök, hogy kora reggel meg tudtalak nevettetni...:o)
Azért nem egy bonyolult számítás megállapítani a különbséget a fidesz-kdnp-s kormányzati gyakorlat és a "kellene, hogy legyen" között - nem csak ebben az esetben, hanem az élet minden területén.
Erre szolgál majd 2022...
szegfue
@sgl: 8:39 Értem, hogy aki kövér, annak "esélye" van sokféle betegségre... nekem csak az a furcsa ebben, hogy a kövérségem is ott van az EESZT-n... Szerencsére nem igazán járok orvoshoz, igy aztán nekem tényleg érthetetlen volt, hogy TAJ alapján "szürjék ki" az embereket.
emerencia
@szegfue: 8:11 Pl. úgy, hogy jártál valamikor szakorvosnál, aki rádnézett és ráírta az elhízást az ambuláns lapodra diagnózisként. Ezzel a dolog el is van intézve, terápia, gyógymód nincsen. A kedves beteg fogyjon le ahogy tud.
Ludmilla
@sgl: én is így gondolom,de a pappal még várjunk :-)
szegfue
@emerencia: Valamikor, több, mint 10 éve a jogositvány miatt voltam szakorvosnál. Lehet, hogy már akkor is müködött ez a rendszer, nem tudom.
szép új világ
Ki hiszi el, hogy az oltásra jelentkezettek TAJ számai alapján majd valaki végig böngész pár millió orvosi kartont az adott személy krónikus betegségeit keresve. Ez megint egy oltári hazugság volt, mint az oltási terv megléte.
balos
Talán az összehasonlítás miatt kell!A kubaszov féle lista a sor vezető!
lemming
Végleg elvesztettem a bizalmam!
Engem te soha nem oltasz be, mert nem fogok a beteg miazmás kigőzölgéses rendszeredbe bekerülni.
Ha megpróbálod, beperellek. Nem itthon, hanem az EU-ban.
Ha erőszakhoz folyamodsz, akkor én megvédem magam.

Részemről a beoltástéma lezárva!
Lepényleső
Üsse kavics higgyük el,de akkor az összes többi adat vajon miért kellhet,- annak az egy embernek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.