A Belügyminisztérium Nemzeti Védelmi Szolgálata (NVSZ) eddig szinte kizárólag a fegyveres rendvédelmi szerveinél gyűjtött titkos információkat, ám márciustól a hálapénzeket megkövetelő vagy az azt elfogadó orvosok ellen is ezt az egységet veti be a kormány.

A parlament még októberben döntött arról, hogy 2021-től bűncselekménynek számít a hálapénz, ez alól kivétel egy körülbelül nyolcezer forintos ajándék, amit kéthavonta lehet elfogadni kezelés után.

Előfordult, hogy magam is adtam hálapénzt, mert tudom, hogy alulfizetik az orvosokat. De már nem is fogadnak el, volt, hogy hiába erőltettem. De rendőröket küldeni az orvosokra?! Hát ez furcsa. Remélem, soha nem lesz arra szükség, hogy ez alapján vonjanak felelősségre bárkit is

– mondta Gaál Ferencné nyugdíjas.

„Tilos a hálapénz. Eddig sem volt legális egyébként, de mostantól BTK-s kategória, és ez nagy segítség lesz a paraszolvencia-rendszer végleges felszámolásában. Nagyon örülök ennek” – írta Facebook-oldalán boldogan dr. Eörsi Dániel háziorvos.

Most kiderült, hogy

a rendőrségen belül csak a rettegett belbimbóként emlegetett, titkosszolgálati eszközök használatára is jogosult szervezet, pontosabban az NVSZ-en belül létrehozandó csapat végzi majd az ellenőrzést.

Rejtett kamerával csap le a hálapénzkommandó orvosra és betegre

Ez a szervezet nagyon komoly felderítéseket végez, mindent bevethetnek a fegyveres erők korrupt munkatársainak kiszűrésére. Hosszú időn keresztül, a legkülönbözőbb módszerekkel gyűjtik a terhelő adatokat, készítik a titkos jelentéseket, hogy a legrejtettebb cselekményeket is tudják bizonyítani. Éppen ezért egy kicsit úgy tűnik, hogy most ágyúval lőnek verébre

– vélekedett Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Blikknek.

Az egészségokosan.hu felmérése szerint a legtöbb hálapénzt szülésért fizetik orvosaiknak az ellátottak, átlagosan 200 ezer forintot. Egy idegsebészeti beavatkozás után 120-150 ezer kerülhet az orvosok zsebébe, de egy belgyógyászati vizsgálatért is fizethetünk 10-30 ezer forintot. A KSH becslése szerint éves szinten közel 8 milliárd forint hálapénzt fizetnek ki a betegek, legtöbbet a kórházakban.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(blikk.hu)

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez a magyar valóság. Az orvosok rendőri üldözésére van pénz és energia, a normális megfizetésükre és az egészségügy rendes megszervezésére sem pénz nincs, sem szándék !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@kissé felnőttem: Gondolom ugyanaz, aki a nyugdíjvagyont lenyulta! És még csak most oszlik nálad a köd?
ómió
@Aki Én: Hát, kívánd is magadnak! Bár efftársiasságodnál totál reménytelen!
Aki Én
@ómió: @ómió: Hiába udvarolsz, nem kell a beteg fajtád.
Huss...
ómió
@Aki Én: Udvaroljon beteg bolsi fajtádnak a Böszme vezéred! Tudod: akit hátulról "suvickolsz"!
Aki Én
@ómió: ...na, látod, erről beszélek. Te is be lettél oltva a buzisító vakcinával? Vagy te gyárilag vagy bolsi Szájjeristára szerelve? Eddig Gyurcsányra fájt a beteg fogad, őt emlegetted minden percben, most engem udvarolsz körbe.
Júúúj, de egy beteg bolsi fajkretén vagy...
Hát ezt tanultad a munkásőrség alatt?
ómió
@Aki Én: Megint két szedálás közti "stádiumban" vagy, bolsiék fajkreténje!? Vagy csak a Böszmesegg zamata bódította el efftársiasságodat? Ezért hazudnád most rám betegbuzi bolsi efftársiasságodat meg még őshazádat, a munkásőrségedet is? Szólj már az ápolóidnak, fajgörény, mérsékeljék számodra a Böszmefeka adagot, mert még kárt teszel magadban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.