Ha a vakcina a mostani tempóban érkezik az országba, nagyon lassan érjük el a nyájimmunitást – mondta Szlávik János az ATV Start című műsorában. Arra a kérdésre, hogy szerinte kötelezővé kellene-e tenni a koronavírus elleni oltást, Szlávik azt válaszolta: olyan vírusok ellen kell kötelezővé tenni az oltást, amelyek eltüntethetők a Föld színéről. Ezzel szemben a koronavírus – hasonlóan az influenzavírushoz – légúton terjed és állandóan változik.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország mikor érheti el a nyájimmunitást, Szlávik János azt válaszolta:

ha a vakcina a mostani tempóban érkezik az országba, nagyon lassan érjük el a nyájimmunitást.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hozzátette, ráadásul ma 40-40 százalék azok aránya, akik beoltatnák és akik egyáltalán nem oltatnák be magukat. Ennek ellenére nem tenné kötelezővé a koronavírus elleni oltást, szerinte ugyanis ezt olyan vírusok esetében kell megtenni, amelyek eltüntethetők a Föld színéről. Ezzel szemben a koronavírus – hasonlóan az influenzavírushoz – légúton terjed és állandóan változik.

Elmondta még, hogy a koronavírus elleni első oltás 75-80 százalékos védettséget ad, a második 95 pedig százalékos hatékonysággal véd a megfertőződéstől, de 100 százalékban megvéd attól, hogy az ember súlyosan megbetegedjen vagy meghaljon a fertőzés következtében.

A szakember szerint magasabb oltási hajlandóság kéne a 60 alattiak körében, mert a 60 fölöttiek, egészségügyi és szociális dolgozók összesen is csak 3 milliónyian vannak az országban, így az ő beoltásuk messze nem lesz elég a nyájimmunitás eléréséhez.

Kiriakosz Micotakisz görög miniszterelnök vakcinaútlevélről szóló javaslatát Szlávik úgy kommentálta, egyes országok megkövetelhetik az oltottság igazolását a beutazás előtt, de ha Európa országaiban magas lesz az átoltottság, ennek nem lesz értelme.

Forrás: ATV Start, 24.hu

Címlapkép: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lemming
Bírom, ahogy senki nem vesz komolyan, amikor a Biblia alapján írok valamit. Pedig minden úgy lesz, ahogy leírtam.
De nem haragszom. Már megszoktam, hogy senkit nem érdekel isten.
Ilyen világot élünk.

Régen, amikor csak alig volt nyomtatott Biblia, és tízed annyit sem tudtak helyesen értelmezni belőle, mint manapság, emberek milliói haltak meg, hogy megvédjék (nem a vallásokról beszélek, hanem a Bibliáról - a kettő nem ugyanaz!). Manapság meg, amikor sokaknak van - akár többféle is -, papírnehezéknek használják az emberek, vagy még annak sem.

Én nem haragszom. Isten sem haragszik. Jézus sem haragszik. Sátán persze örül egy picit, de az ideigvaló, ezért felejtős.
Persze, amikor elközelít a vég, Isten haragudni fog picit, Jézus meg visszajön másodszorra és kezdetét veszi Armageddon háborúja, amiben Sátán, az angyalok a mélységbe kerülnek (nem a pokolba!), az őket támogató összes ember pedig elpusztul (több milliárdan, majdnem az összes, mert annyira elterjed addigra a hazugság, hogy az emberek nem tudnak különbséget tenni - én csak védeni, mentegetni próbálom őket) abban a világméretű háborúban, amelyikben tűz által megtisztul a Föld (pl. eltűnik New York a föld színéről a víz, gáz és áramellátásával együtt).
Már nem emlékszem, hogy hová akartam kilyukadni. Na mindegy!
A lényeg a lényeg, hogy mindenki meghal, de én nem haragszom.
Lepényleső
...pedig az Isten adta nyáj ehhez is adott,tehát meg ez csak az oltóanyag hiányán akadhatott?
Ez ha így van,az egyetlen mindenható uraság erről a nyájnak vajon miért nem gondoskodott?
simmering73
12 éves gyerek majdnem belehalt a covid szövődménybe. Maga a covid gyakorlatilag tünetmentes volt. Fókusz plusz most.
TollerBela
Ugyan már, a mindenttudó seggfej, a gulyáygergő szerint napi félmillió oltást is meg tudnánk szervezni ...Ha lenne egy csepp humorérzéke valamelyik potentátnak, a jövő hétre ide küldene 4 millió oltást - és adna egy hetet rá ! Ha esetleg mégsem, akkor Magyarország egyedül lenne kénytelen visszafizetni a most felvett uniós kölcsönöket !
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Nem lehet elzárni 2 millió nyugdíjast amikor mindenki más szabadon fertőződhet, ezt nem fogod fel azzal a pici agyaddal? Kérdeztem hogy csinálnád, nem tudod.

De ez idejét is múlja amennyiben oltani lehet öket, mert ez a megoldás. Izolálni nem lehet őket mert éhenhalnak.

Nagyobb baj az, hogy egyre több a vírusváltozat, most itt a brazil mutáns (vagy inkább továbbfejlesztett változat).

Pali bátran álljál le, semmiben sincs igazad. Kvázi. És minél több a vírusfertőzés annál több a mutáció lehetősége is.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: érdekesen gondolkodsz...2 millió nyuggert nem lehet korlátozni...de 10 millió embert igen!!???oltani meg pont az ő jó részüket nem lehet...erről nem hallottál??pont szlávik nyilatkozta...más kéne az öregeknek, vagy azt éppen nem olvastad???+ a mutálódás...igazad van...mutálódik,mint minden vírus a történelemben...de nem furcsa neked hogy csodálatos módon a sebtében összekutyult vakcina az összes új törzsre is jó???nevetséges amit ez ügyben csinálnak...de még inkább az hogy az emberek beszopják ,mint a kisdedek..de ez az ő dolguk...egyetértek...aki akarja, az beoltatja magát...de a többit kéretik nem bacogatni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.