Szembemegy a kormány akaratával?

Erdő Péter: Nincs szükség egy ekkora új templomra Budapesten
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Mint arról beszámoltunk, egy Mátyás-templom méretű óriástemplomot álmodott meg Budapestre Makovecz Imre.

A 2011-ben elhunyt építész terveit fia, Makovecz Pál, a Makovecz Imre Alapítvány elnöke vitte tovább, aki szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta,

ha még idén elkezdenék a munkálatokat, 10 év alatt felépülhetne a templom.

A Válasz megkérdezte erről Erdő Péter esztergom–budapesti érseket is, aki  elmondta, ahogy korábban, most sem támogatja az egyház egy új fővárosi "katedrális" építését.

A bíboros szerint ekkora templomban az egyházmegyében nem gondolkodnak, és állami oldalról őt ez ügyben hivatalosan senki sem kereste meg.

Erdő Péter arról is beszélt, hogy Budapesten egy új, nagy templomra lelkipásztori szempontból nincs szükség, mert nem tudnák kihasználni az új létesítményt.

Erdő Péter azt is elmondta, hogy az ő engedélye nélkül egyébként nem is épülhet katolikus templom a fővárosban. Ez már több mint ezer éve püspöki engedélyhez kötött. Szerinte az is sejthető, hogy irdatlan összeget emésztene fel a templom felépítése.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
makoveczet csak nehany agyament favorizalja - nana', hogy a puhos igen - hat milyen szep stadiont almodott meg a falusi budija melle? Az, hogy egy normalis epitesz legalabb 100-200 evre tervezi az epitmenyeit, nem nagyon zavarta meg ot, es egesz nyugodtan tervezett tartoszerkezetet fabol - amit, ha nem tartositanak megfeleloen, ugy elkorhad, mint a pinty!
Nem tudom, meddig lesz ez a velemenye erdo peternek, de remelem, megmarad ennel a velemenyenel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Még Erdő Péternek is több esze van,mint orbánnak. Ahelyett,hogy ebből a horribilis pénzből bérlakásokat építtetnének fiataloknak,megint egy látszatberuházásra sz@rnák el a pénzt. Vajon miért jó ez orbánnak?Sok stadion,a nagyrészük teljesen kihasználatlan,és felesleges,ráadásul baromi sok pénzbe van a fenntartásuk,motorpálya,irdatlan pénzek sportra, vadászati világkiálításra, most meg a püspök szerint is felesleges templomra. Olyan sok fontos dologra legetne költeni a pénzt,de orbán szó szerint [email protected]ől kéne egy népszavazás,hogy szeretnénk-e,hogy orbán a köz,-és eu-s pénzeket a saját zsebpénzeként költse orbán. Ez van,ha nincs kormány,mert ha lenne épeszű ember orbán körül, nem lennének ezek az eszement pénzköltések
ómió
Sőt! Efftársilag, tuti, semekkorára! Az érsek úr is "zenész"?
namihami
@Eladott Ország: 19.20:: Pedig az igazán orbáni az lenne. Kivájná a család.
Cipőt a cipőboltból---Teknőt a szakiparos családtól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.