A Fővárosi Idősügyi Tanács után a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (Főét) is azon az állásponton van, hogy Budapest csak akkor tudja magas színvonalon ellátni fontos közfeladatait, ha a kormány kompenzálja az iparűzésiadóbevétel-kiesését – írta a főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán.

Karácsony: "a kormánynak kompenzálnia kell a fővárosi önkormányzat bevételkiesését"
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely úgy fogalmazott:

a budapesti munkaadók és a munkavállalók is egyetértenek abban, hogy "a kormánynak kompenzálnia kell a fővárosi önkormányzat bevételkiesését".

A főpolgármester bejegyzése szerint a Főét szerdai ülésén tájékoztatást adtak az iparűzési adó kormány általi elvonása miatt bekövetkező forráskiesés várható nagyságáról és lehetséges következményeiről.

Karácsony Gergely közölte: a tanács munkavállalói és munkáltatói oldala egyetértett abban, hogy ez az elvonás jelentős további forrásvesztést okoz a fővárosi önkormányzatnak. "A válság miatti feszített költségvetési helyzetben olyan lépésekre kényszerítené az önkormányzatot, amely jelentős kihatással lehet a vállalkozások és a lakosság által igénybe vett infrastruktúrára és közszolgáltatásokra" – fogalmazott.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Nessy: Miért mikor látta és ki? 140 milliárd lekötve van, a többi meg számlán! Banki információ szerint! A fővárosi "lépték" a nagyobb! Bevételben is meg szolidaritásban is. Legalábbis úgy kéne, legyen!
Aki Én
@ómió: ...csak azt a részt nem értetted meg balfasz, hogy a fideszes önkorikat kompenzálja, te ténytagadó hazug idióta!
ómió
@Aki Én: Ha ténytagadó hazug idiótát látnál, bolsi fajkretén, nézz a tükörbe! Az indokolt kompenzálás meg "önkormányzatokra" és nem - ahogy hazudod - "fideszes önkormányzatokra" vonatkozik.
Aki Én
@ómió: ...ma is hülye vagy, te hazudós bolsi csicska???
Kicserélhetnéd már a karcos lemezedet, te félkegyelmű, munkásőrnek is balfasz, te!
ómió
@Aki Én:Megint maga alá gyűrt a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája, bolsiék fajkreténje!? Inkább kérd az újraszedálásodat, bolsiék elmebetege! Vagy már nem bírod a dózist?
Aki Én
@ómió: ...ma is hülye vagy, te hazudós bolsi csicska???
Kicserélhetnéd már a karcos lemezedet, te félkegyelmű, munkásőrnek is balfasz, te!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2021. January 20., 17:57
Halálra gázoltak egy nőt Kiskunfélegyházánál
Sport - 2021. January 20., 17:11
Belgrádba kerül a budapesti ATP tenisztorna