Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón közölte: kínai Sinopharmmal gyakorlatilag megállapodott kormány, csak az uniós gyógyszerészeti intézet engedélyén múlik, hogy mikor lehet elkezdni alkalmazni az anyagot.

Gulyás: gyakorlatilag megállapodott kormány az egyik kínai vakcinagyártóval

A gyártó néhány hete jelentette be, hogy a klinikai tesztek eredményének időközi elemzése szerint az inaktivált vírust tartalmazó szer

79 százalékos hatásossággal nyújt védelmet a koronavírus-fertőzéssel szemben.

„Az ország képes lenne egy nap alatt félmilliót embert is beoltani, ha elegendő vakcina állna rendelkezésre”

– szögezte le Gulyás Gergely.

A miniszter emlékeztetett, hogy az oltásra jelentkezni kell, ami önkéntes, de mindenkit biztatnak a regisztrációra vakcinainfo.gov.hu honlapon. Ezt követően minden regisztráló visszaigazolást kap. A kormány tagjai is készülnek beoltatni magukat, „nem ismer olyan kormánytagot", aki nem így készülne – mondta.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Pontosan az az érzésem, ami a bődületes mennyiségű lélegeztetőgép esetében is volt. Iszonyatos összegért beszereznek valami olyasmit, aminek a töredékét sem tudja használni a lakosság.Aztán mi lesz, ha ez a nepperkedés sem jön be, mint ahogy a lélegeztetőgépes sem. Bár Brüsszel pénzéből semmi nem drága, főleg, hogyha megbuknak, akkor elég, ha csak visszafizetik magyar közpénzből.Ha az "összes oltóanyag" ára 36 milliárd, ebbe beletartozik az orosz meg a kínai is? Vagy az egy külön megállapodás része? Valahogy "dézsavű" érzésem van, pont mint tavasszal a portyázók lélegeztető gépek beszerzése kapcsán. Az hagyján, hogy a mennyiség eléggé indokolatlan, de legalább lehet majd ajándékozni boldognak-boldogtalannak, és megint a kormány lesz a nagylelkű. Az, hogy az ország népe már annyira le van gatyásodva, fel se tűnik senkinek ez a kis apró. Szerintem az oltóanyag jó helyen lesz a lélegeztetőgépek és beléptetőkapuk mellett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@durbincs: Hanyagoljál halfarok. Mindig akkor jössz elő, amikor valami kinos tény kerül napvilágra- amely "beárnyékolja őfényesfenesége" fényét.
Lepényleső
Jaj Istenem mibe kerül ez majd megint nekünk,lehet ára az életünk?
simmering73
Nemrég még 60% volt. Holnap már 95% lesz a hatékonysága.Bízom benne, hogy az Unió nem engedi ezt a katyvaszt. Jó lesz nektek marhagulyás.
RonaGyuri
tudjuk; az alkotmányos költségeket már el is osztottátok! =))
Nessy
Csak a 19 - 59 éves korosztályra tesztelték, időseket nem is oltanak vele. Vagy az elmúlt héten megvilágosodtak, és a magyar időseknek ajánlják? Talán potentátjaink adassák a saját idős szüleiknek, szeretteiknek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.