Három vidéken működő magyar vállalat összesen 2,1 milliárd forint értékben hajt végre beruházásokat, amelyekhez a kormánytól 690 millió forint támogatásban részesülnek – közölte a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképesség-növelő program csütörtöki szerződésátadó rendezvényén, Budapesten.

700 millió forintot oszt szét a kormány három vidéki vállalat között
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően a három cég 820 munkahelyet véd meg.

A miniszter ismertette: a Nagyhegyesi Takarmány Kft. beruházásaként Nagyhegyesen mintegy 900 millió forintból 1800 négyzetméteres új csarnok épül, új eszközöket, gépeket szereznek be, így az állateledel-gyártási kapacitásukat is tovább növelik. A szaloncukorgyártásban piacvezető szerepet betöltő Dolcetta Kft. békéscsabai gyárában 1100 négyzetméteres új gyártó- és raktárcsarnok jön létre 725 millió forintos beruházással. A MAM-Hungária Kft. Vas megyei gyárában, Vaskeresztesen a cumisüveg-gyártósort modernizálják és a termékvizsgálati laboratóriumot bővítik a 476 millió forintos beruházással.

(MTI)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@verőce21: ,,Dehogy nincs! Éppen erről írtam.
Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje..."

Mondom, te egy humorista.
Még ha alsókategóriá is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@lusta: Én is. Jogszabály biztosítja segéderő, segítő családtag, stb. bevonását a művelésbe.
Giovanni Alba
@verőce21: Valamit nagyon félreértettél. Én éppen azt írtam, kapott támogatást, erre hirtelen kitaláltad, hogy de hiszen valójában úgy gondoltad, hogy a kezdeteknél nem kapott. Pedig igazából annyit írtál, hogy nem kapott, én meg azt, hogy de, igen.
"Meg kell említeni még, hogy - nem kapott támogatást ugyan -, de Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje, ahol számos család megélhetését folyamatosan biztosítja a sikeres vállalkozás."
Aztán akkor most a családok megélhetésének biztosítása szerinted azt jelenti, hogy a segéderő, családtag, vagy az a bizonyos stb jelenti azokat a családokat, amelyek megélhetését évek óta biztosítja ez az áldott jó ember?
Egyértelműen írod azt, hogy nem kapott támogatást. Én meg határozottan írom, hogy az bizony 360 millió forint körül van.
Sámannus
@lusta: Nemá he! Hát kinek van a falopós traktora? Hát nem faszállítással foglalkozott korábban is? Bizony egy ősi fafeldolgozásra szakosodott garázdálkodóval van dolgunk.
Aki Én
@verőce21: ,,Dehogy nincs! Éppen erről írtam.
Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje..."

Mondom, te egy humorista.
Még ha alsókategóriá is...
ómió
Már megint ez a "munkahelymánia"?! Az efftársi "segíjek" meg sehol?
Lepényleső
...s ezeket a cégeket mind harsányan ellenzéki lelkületű emberek tulajdonolják?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.