Csalódáskeltően kezdődött Magyarországon a várva várt Covid-oltások szezonja. Miközben az egészségügyiek között is meglepően lanyha az oltakozási kedv – Müller Cecília tiszti főorvos 30 százalékról beszélt –, sok orvos hiába telefonálgatott, e-mailezett, nem tudta kideríteni, hogy hol is adhatnák be neki a vakcinát. Volt eset, hogy egy szűk alagsorban száz egészségügyi dolgozó várt másfél-három órát, négy hazai idősotthonban pedig szinte rajtaütésszerűen kezdődött el az oltás. Szerdán derült ki, hogy csütörtökön jönnek, így a felügyelet alatt álló idősek gyámjait értesíteni sem lehetett, ezért a vakcinát sem kaphatták meg.

(Forrás: 168 óra)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ilyenkor, mikor tényleg tenni kéne valamit, nem csak hazudozni, meg képzeletbeli ellenséggel harcolni, és arra költeni százmilliárdokat, hamar kiderül, hogy ezek a dilettáns hazaárulók tényleg semmihez sem értenek.
A regisztrációs weboldal is olyan, amitől egy középszerű webáruház már a nyitás pillanatában csődbe ment volna.
Persze folyamatosan másra mutogatnak, mást okolnak mindenért.
Több energiát fordítanak a jogos kritikák kimagyarázására, félremagyarázására, mint a megoldásra.
Brazíliában sem azzal foglalkoztak, hogy Clooney kritizálta a rezsimet, hanem azzal, hogy orbán médiája hogy ráugrott a témára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Fideszes buli az egész!!! Méghogy oltási terv??? Hol van ki látta???
kereső
@Nessy: 2009-ben volt egy világjárvány. A H1N1 - akkor a még létező ÁNTSZ részletes, több mint hatvan oldalas pandémiás helyzetre kidolgozott tervet készitett. Az archivumban megtalálható. Beleolvastam. Na amit most tervként nyunyó előadott- az köszönő viszonyban sincs azzal.Én is azt irtam, hogy a sorrend ,meghatározása, az nem TERV!!!
A dánoké mellett lehetne még emliteni a hollandokét is- de ez a kormány számára nem fontos, hisz ők mindenképpen nyernek az egészen. A család is, meg a hűbérseke is. A többi meg nem számit!!
"Csak szerdán kezdték el a tömeges védőoltásokat Hollandiában, viszont egy alaposan kidolgozott és mindenki számára hozzáférhető és áttekinthető oltási stratégia alapján. A közzétett infografikából kiolvasható, hogy a különféle társadalmi csoportok oltását előreláthatólag hol, mikor és milyen oltóanyaggal fogják elkezdeni. Először az idősotthonokban, a fogyatékkal élők otthonaiban lakók és dolgozók, valamint a kórházak, klinikák alkalmazottai kerülnek sorra. Őket követik februártól-márciustól a 60-75 év közöttiek, a 75 év fölöttiek és a valamilyen betegséggel küzdő 18-60 évesek. Április-májustól kezdik majd beoltani a többi egészségügyi dolgozót és az egészséges 18-60 év közöttieket.

A közérthető ábrákkal illusztrált útmutató arra is választ ad, hogy a vakcinát várhatóan ki fogja beadni: a háziorvos, az üzemorvos vagy a helyhatóság egészségügyi szolgálata. Megtudható belőle az is, hogy a hatféle oltóanyag milyen ütemezésben érkezik majd az országba 2021 folyamán. Az oltási stratégiáról készült illusztrációt olvasó figyelmét ugyanakkor felhívják arra, hogy a tervek megvalósítása attól függ, a vakcina hatékony lesz-e, megfelelő mennyiségben áll-e rendelkezésre és sikerül-e mindenhová időben eljuttatni. "
Nessy
@kereső: Ehhez szakemberek kellenének, akiket az ÁNTSZ lebontásával elhelyezték ide, oda. Sokan váltottak más területre, vagy elmentek határon túlra. Akiket meg egy álomtikárságra összeszedtek, jóbarátokat, ismerősöket, azoknak még sokat kellett volna tanulniuk, és megismerni a gyakorlatot! Márpedig az ÁNTSZ sok évtizedes tudását, gyakorlatát, helyismeretét (kerületi ÁNTSZ) nem lehet pótolni jó kapcsolatokkal. És nem olyan miniszterrel,. mint Kásler, vagy a jelenleg egészségügyért felelős Pintérrel, katonákkal.
verőce21
Oltáshoz nem kell orvos, ápoló beadja. Inkább olyan oltópontok kellenének, ahol tömegesen lehet oltani, és az esetleg előforduló pl. allergiás tünetek miatt lenne ott 1 orvos és felszerelés.
Erre jó pl. sportcsarnok, iskolai tornaterem, stb., ahol van tér, nem fertőzik össze egymást a páciensek.
sgl
Ezt az emailt kaptam ma, miközben a reg első napján reggel regisztráltam?
"Tisztelt Hölgyem/Uram!

December 26-án beadták az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon. Azóta folyamatosan zajlik a védőoltások beadása az oltási terv alapján. Először az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a vakcinát a kórházi oltópontokon, közülük több tízezren már éltek is a lehetőséggel. Az elmúlt napokban a fertőzésnek különösen kitett idősotthonokban is megkezdődtek az oltások. A cél az, hogy az itt élők és dolgozók mielőbb megkapják a védettséget. Ez önmagában több mint ezer intézményt jelent.

Magyarország eddig közel 20 millió adag vakcinát kötött le különböző nemzetközi gyártóknál. A közös uniós beszerzést a brüsszeli hatóságok végzik, de a kormány több gyártóval is intenzív tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy többféle oltóanyag álljon rendelkezésre. Jelenleg két gyártó (Pfizer, Moderna) vakcinája rendelkezik hatósági engedéllyel és kezdte meg a vakcinák szállítását az európai országokba, köztük hazánkba. Mindkét vakcinatípus esetében két oltás szükséges a védettséghez.

Már több mint egymillió magyar állampolgár regisztrált a koronavírus elleni oltásra, ez azt mutatja, hogy sokan szeretnének élni a lehetőséggel. A vakcina a leghatékonyabb eszköz a kezünkben a koronavírus ellen. Ezért arra kérjük, biztassa regisztrációra családtagjait és ismerőseit is! Az oltással kapcsolatos minden további tudnivalóról értesíteni fogjuk.

Vigyázzunk egymásra!"
-----------------------------

Vagyis mindenki hozzon még egy embert regisztrálni.

Üdvözlettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ
Aki Én
@verőce21: És ezen most kell gondolkodni??? Már régen működnie kellene. Azt hazudta a gazdád, hogy adott esetben egy hétvégén leoltják az országot. Közben azt hazudja, hogy az eu a lassú, rajtuk múlik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok