Orbán Gáspár a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként végezte el tanulmányait a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián – írja a Telex.

Orbán Viktor fia a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként végzett egy brit elitiskolában
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök fiának kilenc hónapos képzése 37 millió forintba került. 

A portál a Daily Telegraph című lapban szúrta ki Orbán fia nevét, mert ott nyilvánosságra hozzák a végzettek névsorát.

A 28 éves Orbán Gáspár katonai pályafutása 2019-ben kezdődött, amikor egy hathetes alapkiképzésen vett részt a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképző századánál. Az év júniusában tette le az esküjét és vált szerződéses katonává.

Orbán Viktor fiát már a kurzus megkezdése után, 2020. augusztus. 20-án avatták tisztté az ünnepnapon szokásos Kossuth téri tisztavató ünnepségen.

(Telex)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Megismétlem!
.
Komoly gyerek ez a Gazsi, nem esik messze a narancs a faterjától!
.
Foci pályafutásnak lőttek!
.
És akkor mi lesz az un. felházzal, és azokkal, akiket színpadról gyógyított
,
----- Orbán Gáspár színpadról gyógyít, térít és nyelveken szól
index.hu/belfold/2017/11/06/orban_gaspar_felhaz_egyhaz_kereszteny/
-----------------------------------
.
Kérdés az, hogy az Úr, vagy az apuci irányítja az élete rögös útján!
csak úgy....
ebbü a gyerekbü ,egyszer még czinege gáspár vezérezredes lesz..
@tudode: gazsit az úr küldte a magyaroknak! ( a miniszterelnök úr)
rokker33
Hmm 1,5 millió a papa fizetése akkor jó sokáig kellett gyűjteni hogy az utódja a legjobb képzésen vegyen részt! Vajon a magyar egyetem miért nem volt jó neki??Pedig ez a disznó tudja verni a dagadt mellét,hogy a magyar oktatásnak nincsen párja...
TollerBela
Egyetlen év az alaptól a tiszti esküig - nem semmi ! És utána az elit kiképzés, nyilván meg is izzadt egyszer. Hiába próbálja a fiával kompenzálni magát az az eszement orbán, nevetséges erőlködés lesz belőle. A legvallásosabb hülyegyerek, a legkatonásabb orbánfi, ráadásl igazi profi focista is volt egy pár hónapig - mi meg fizetjük az egészet ! Ne kapunk érte egy idegbeteg faroknál többet. Terhelt az a család, királyt ne onnan válasszatok, ha lehet ...
tudode
@csak úgy...
.
:Afrikában találkozott először a Gazsi Istennel
.
--- Ha dj-knek van joguk az Akváriumban lenni, Jézus Krisztusnak hogy ne lenne?
.
24.hu/belfold/2017/11/06/ha-dj-knek-van-joguk-az-akvariumban-lenni-jezus-krisztusnak-hogy-ne-lenne/
------------------------------------
.
Az extázisba esett fiatalok számára ennyi volt, mert gondolt egyet, kettő lett belőle, otthagyva őket, a papi elküldte elit katonának!.

.
csipetke
Valaki kiszámolhatná,hogy mennyi közpénzbe fájtak nekünk orbán gyerekei. Szegény orbán olyan keveset keres,semmi megtakarítása nincs,a gyerekei mégis sok-sok milliós iskolába jártak,Svájcba,Angliába,meg ki tudja még hova?Azt se értem,miért került ez az adófizetőknek 37 millióba,mikor a nagypapi multimilliárdos,és a fene tudja hány milliárd osztalékot vett ki tavaly a cégeiből?Az is érdekelne,hogy vajon hány magyar katona részesült hasonló összegű ösztöndíjban?
kokopelli
A "fityisz" plénum ugatott,hogy a Gyurcsány fia Brüsszelbe megy "ovi"-ba! Az Orbán fia vajon mennyibe fog kerülni
az adófizetőknek?Lehet,hogy a papa milliárdjaiból leesik neki valami?
namihami
@csak úgy...: 13.58: Tévedsz. Ebből nem lehet Czinege utód. A Mi Gazsink a ""Horthy Miklós Lovastengerész"" szakon végzett odakinn. Apuka rajongása és bölcs iránymutatása mellett. Hiszen, miért pont ehhez ne értene? Szocialista szak egyébként sincs Sandhurst-ban.
Alakul a hazai Kim- és hasonló családi örökségen alapuló dinasztiák kora.
Yeromos
Ha már gurunak, vallási vezetőnek nem volt alkalmas, gondolják talán katonának jó lesz.
Qqberci
@rokker33: "a magyar oktatásnak nincsen párja... "

Ez így igaz. Nincs még egy ilyen lezüllesztett...
justhpeter
Szép mese, amiből egyik szereplő sem fog felébredni már.
rokker33
@csipetke: Ez a kölyke évi 37 millió plusz a lakbért kaja pia teljes ellátás mert biztos nem egy kollégiumban lakik ez évente újabb 20=30 millió ,ha az angliai árakat nézzük :( És ez csak az egyik kölyke és csak egy évet számoltam!
Eladott Ország
A tiszti rendfokozathoz minimum főiskolai végzettség kell. Kivéve, ha valláskárosult' vagy, és Orbán fia. Beleborzongok ha elképzelem, hogy ennek szellemileg alultáplált kretén baromnak bármilyen éles helyzetben parancsadási jogköre van. Mondjuk jó lenne kiküldeni Afganisztánba, de mostanában Donyeck sem rossz. Az eskütételre azt követően került sor, hogy a 22 ember elvégezte Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképző századának kiképző tanfolyamát. Ami kibaszottul nem főiskola, hanem csak egy OKJ-s tanfolyam. Ez a megalázása azoknak az embereknek, akik hosszú éveket töltöttek iskolában azért, hogy tisztek lehessenek. És ez csak a morális része, a szakmaiba belegondolni is szörnyű! A nemesi kutyabőrhöz tiszti rendfokozat dukál. Hol van még a vége?
Nagy a család, tesó!
Még most serdül a család java, unokatestvérek végtelen sora várja a jussát.
Amire mindenkit kielégít a Keresztapa, a magyaroknak hódító hadjáratot kell indítani, mert kifogyunk a magyar nemzeti vagyonból.
szép új világ
Hogy a faxomba lett ebből a szélhámos hittérítőből 1 év alatt tiszt? Tudtom szerint ahhoz főiskolai végzettség kell, minimum a tanárképzőn a ruhatáros - néphülyítő szak. (Rezsi Szilárdnak is ez van)
De az is lehet, hogy az újságíró nézte be és nem tisztté, hanem tiszthelyettesé avatták. Ehhez már valóban elég az egyéves tanfolyam + az érettségi.
Ludmilla
@szép új világ: járt ez a kis buzgó jogra is,azt elvégezte?
kulabombaafityiszre
Én nem bántom a gazsit hiszan csak az identitását keresi.
Apa nem akar lenni,most már ugye anya sem lehet.
Majd lesz belőle valami a kettő között.
ittott
első az egyenlők között. ki nem szarja le a törvényeket. különösen az elsők hajlamosak rá.
ezt a rendfokozatot itthon nem viselhetik. több magyar végzett külföldi alapfokú tisztképző tanfolyamot. lettek hadnagyok. de itthon folytatták ahonnan indultak. leginkább főiskolai hallgatóként.több hallgatóm is volt ilyen kurzuson.no nem a King Collageban. az nem a közemberek főiskolája. inkább nemzetközi kapcsolatokra hangolódik. ,mondhatjuk, hogy katonadiplomatákat képeznek
Eladott Ország
@Ludmilla: ma, 16:40 ◘ Úgy mint a drogos Dajcstomi, kiadták pártfeladatként.
@szép új világ: Kósa: "Hát, ez jó kérdés, erre nem készültünk".
youtu.be/lmm_CHgMU5U
lusta
Őszintén szólva le lehet engem nyugodtan hazaárulózni, mert ki merem jelenteni, hogy a magyar honvédelem egy kalap sz@rt sem ér. Erre pont a mi lábunkon saját lábon állók egyike, Gáspár a legjobb példa.
Évente egy rahedli tiszthelyettest, tisztet képzünk, de az elit angol Sandhurst Királyi Katonai Akadémiasi képzésre egy hat hetes kiképzést éppen elvégző, frissen hivatásos katonává avanzsált muksó a legalkalmasabb.
Ez nem vicc. Ez már röhej.
Sámannus
Beszarás lesz, ha a háborúban el kezd imádkozni.
Clavigo
Épp úgy semmire sem alkalmas,,mint az idióta faterja...
nezelodo
@Clavigo: Akkor sem engedhette el hamuban sült pogácsával szerencsétlent Angliába, ahol ő sem járt valami nagy sikerrel, utólag meg már azt is tagadják a fogadó intézményben, hogy ott volt. Simán törölték a névsorból. Szóval volt rá pénzünk, hogy ne érezze rosszul magát odaát a barátjával.
kereső
@lusta: "A képzésekre való bejutásnak vannak feltételei, amikre a magyar katonák közül bárki jelentkezhet. A felvételhez az állományilletékes parancsnok javaslatán túlmenően az szükséges, hogy az iskola által előírt "bemeneti követelményeknek" a jelentkező megfeleljen. Az elbírálásnál a rendfokozatot, az idegen nyelvismeret szintjét, a fizikai, egészségügyi és pszichikai alkalmasságot is figyelembe veszik. A tisztek közül a legjobbakat választják ki, amit

az addig elvégzett szakmai munka,
a kiképzési eredmény,
az állományilletékes parancsnokok által megítélt vezetői képesség, és
a tiszti attitűd összesített értékelése alapján határoznak meg."

Ezek a feltételei a külföldi kiképzésnek. Gáspárt csak azután avatták tisztté, amikor már beiskolázták. a királyi akadémiára. Nem tudom. Valami fenomén lehet, hiszen meg tudták itélni a tisztként végzett munkáját, úgy, hogy nem volt tiszt. Sőt, épp csak letette a katonai esküt az itthoni kiképzés után.
Hej qrva élet, meg internet, hogy az mindent megőriz.
RonaGyuri
Egy igencsak jogos kérdés

az igazat megvallva nem lehet tudni – közlemények ködös fogalmazása okán -, hogy ez tervezett, folyamatban lévő vagy csak utólag szörnyülködünk

Mottó:
Őfenesége családszerető ember,
szinte semmit sem tagad meg tőlük,
főleg, mivel jellemzően mi adófizetők álljuk a cechet

A Sandhurst, azaz The Royal Military Academy Sandhurst (RMAS), egy híres és hírhedt intézmény. Főleg ami a külföldieket illeti: „There has been 5,000 international students trained at the Academy since 1947, from 120 countries. The international cadets enrich the course at Sandhurst bringing with them cultural and operational experience from around the world. From international cadets attending the 44-week commissioning course to academics delivering training in-country.”
Igen jól tetszettetek érteni ők úgy vélik, hogy: A nemzetközi kadétok gazdagítják a tanfolyamokat Sandhurstban azzal, hogy kulturális és operatív tapasztalataikat hozzák magukkal a világ minden tájáról, s ezeket aztán terjesztik saját hazájukban is!!!
Továbbá az is közismert, hogy az eltelt több mint 200 év alatt számos közel-keleti, afrikai és közép- valamint dél-amerikai hadúr és diktátor szerzett itt képesítést.
Nos ezek ismeretében igazán pikáns a dolog, mármint a Gazsi gyerek ideküldése! Amit csak növel a tény, hogy a Brexit idején!!! =))
Nos egy kedves comment-barátnőmben merült fel a releváns kérdés:
„Csak abban remenykedem, hogy nem fogjak kesztyus kezzel simogatni a kis egyhazi vezetot., Es akkor elobb otthagyja majd a bulit, mint ahogy az apja is Oxfordot? (Ha nem tetszik neki a kikepzes?)”!!! =))
Madácsi Pali
Őfőgecisége mindent megtehet! -ne ha már meglenne koronázva. Ma még színtiszta korrupció.
ómió
Az efftársfiak anno még Moszkvában szoktak!
ómió
@durbincs: Jogos! Az "efftársi műveltségből" ez jön le!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.