A miniszterelnök az uniós közös vakcinabeszerzésen dohogott egy sort a rádióban, és elárulta, eddig 105 ezer embert sikerült beoltani az országban. A 25 éven aluliak személyi jövedelemadóját el fogják engedni – bár itt van némi csavar.

Megtartotta szokásos péntek reggeli interjúját a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök. 

Orbán szerint sikerült megállítani a járvány második hullámát

Fotó, címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

Az atv.hu cikke szerint Orbán arról beszélt a rádióban, hogy 105 728 embert oltottak be eddig, de az oltókapacitása jóval nagyobb az országnak, mint amennyi vakcina jelenleg van. A miniszterelnök felvetette, hogy jó ötlet volt-e a közös uniós vakcinabeszerzés, mivel Izraelben és Nagy-Britanniában már jóval előrébb járnak az oltásokkal. Hozzátette, hogy amikor pandémia van, akkor a felelősségre vonást későbbre kell halasztani.

A kormányfő kitért arra is, hogy az operatív törzs ülésén az volt a legfontosabb kérdés, hogy miképp állunk az orosz és kínai vakcinákkal. Utóbbi érkezéséhez már csak annyi kell a miniszterelnök szerint, hogy a magyar egészségügyi hatóságok rábólintsanak, hogy jöhet. Az operatív törzs szerint nem okoz nagyobb kockázaota a kínai vakcina, csak a ptokollok engedélyezése miatt kell várni a hatóságok engedélyezésére.

Orbán: a számok mutatják, hogy sikerült legyűrni a második hullámot

Orbán beszámolt arról is, hogy az elmúlt 24 órában 111 beteg hunyt el és 1513-an új fertőzöttet találtak az országban, viszont a gyógyultak száma magasabb, mint az új fertőzötteké. A miniszterelnök szerint a számok (amik itt elhunyt és beteg honfitársainkat jelentik – a szerk.) azt mutatják, hogy a második hullmát a járványnak sikerült megfékezni. Ugyanakkor az is látszik, hogy számos országban már a harmadik hullám érkezik és ezeken a helyeken még szigorúbb intézkedéseket vezetnek be.

Orbán úgy vélekedett a rádióban, hogy folyamatosan nő az oltás iránti bizalom a lakosságban. Az oltási terv alapján haladva az egészségügyi dolgozók és a szociális intézetekben élők után a 60 év feletti krónikus betegek következnek, akiket három nagy betegségcsoport szerint jelölték ki őket, 1,7 millió embert jelent ez.

A kormányfő arról is megyarázott az interjúban, hogy az operatív törzs szerint egy nap alatt 500 ezer embert tudnak beoltatni, 

"ez a nyugodt tempó"

Arra is kitért, hogy az a baj, hogy nincs elég oltóanyag.

Nekem ne mondja meg egy görög biztos, hogy mit csináljak, máshol is vannak miniszterelnökök, akik hazafiak, akiknek fontosabb az állampolgáraik élete, mint a brüsszeli bürokraták

- fogalmazott a miniszterelnök az atv.hu cikke szerint.

Orbán szerint "nagyon nagy meló volt", de itthon egyetlen ember sem maradt ellátatlanul, a magyar egészségügy fölkészültsége és "ütésállósága" szerinte jobb, mint ahogy azt általában az emberek gondolják róla.

Kitért a védőoltásra regisztráltak ügyére is. Mint mondta, csak akkor tudnak időpontot mondani a regisztrálóknak, hogy hova kell mennie beadatnia az oltást, ha már lesz elég vakcina az országban.

Elengedheti a kormány a 25 éven aluliak személyi jövedelemadóját

A hirado.hu cikke szerint a kampányüzemmód sem maradt ki a rádióinterjúból: szó volt a baloldalról (mint akik állandóan gáncsoskodnak, még járvány idején is, és hogy ezzel túl messzire mentek), 

Kitért a gazdaságra is, szerinte a magyar vállalkozók egyre jobbak, már versenyképesek a nyugat-európaiakkal, az emberek dolgozni akarnak. A kormányfő szerint a sikeres gazdasági környezet harmadik lába a jó környezet, amely nem emel adót – sőt, ilyenkor csökkenteni kell azokat. Azt is hozzátette, hogy a magyar válságkezelésnek a munkahelyek megtartására és a beruházásokra kell épülnie.

A kormányfő elmondta, az átlagfizetések mértékéig teljes adómentességet kaphatnak a 25 éves korig a magyar fiatalok, ezt legkésőbb 2022 január elsejéig szeretné bevezetni. A moratóriummal 3 ezer milliárd forint maradt a családoknál, 432 milliárd forint értékben pedig adót csökkentett a kormány, ez a magyar válságkezelés, fiataloknak szóló otthonteremtési program is van, ráadásul még a 13. havi nyugdíjat is vissza fogják vezetni – magyarázta a hirado.hu cikke szerint a miniszterelnök a rádióban.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Nekem ne mondja meg egy görög biztos, hogy mit csináljak"

De hát ha egyszer síkhüle vagy, a görög meg tudja, miről beszél?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
Puszta kézzel és nagy kéjjel fogom kiirtani ezt a férget... nem is sokára...
csak úgy....
@Szeparepa2: neked csak a pofád nagy...és alig használod az eszed!
Szeparepa2
Van itt egy náci hazaáruló seggnyaló anyabaszó troll csicska, aki azt képzeli, olvasom még az agyából fröcsögő habos epés fost... elég szórakoztató ahogy erőlködik... XD
csak úgy....
@Szeparepa2: mond jámbor,te miért küzdesz és ki ellen!?
durbincs
@Sámannus: @Sámannus: ? maga ritka 1 bányahülye ?+@Horizont: @Horizont: ?mint ez a @Yoda69: ?
Lepényleső
Ez a siker,hogy "csak" száz körül halnak meg naponta (központi adat) a vírus miatt,
bele se gondoljunk milyen lenne a sikertelenség,- ami nélkülük talán nem is lenne?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok