A lap kinyomozta, hogy az új párt címe az ismert oltás-szkeptikus patikus családjához köthető.

A Blikk cikke szerint egy új politikai formáció van kibontakozóban, ami az elmúlt hónapokban fű alatt növekedett, és amihez köze van az ismert oltás-szkeptikus Gődény György nyíregyházi patikus-testépítőnek is.

Blikk: új párt környékén tűnt fel Gődény

Fotó, címlapkép: YouTube/Dr. Gődény György

A lap szerint a Normális Élet Pártját júniusban alapították a bírósági nyilvántartás szerint, és november elején jegyezték be őket egy olyan nyíregyházi címre, ahol két ingatlan található – ebből az egyik Gődény édesanyja nevén van. (Gődényhez köthető egy ugyanilyen néven – Normális Élet – futó, több százezres tagsággal bíró közösségi médiahálózat is.)

"Itt van a székhelye egyébként a Gődény vezette Magyarországi Zsidó Örökségvédelmi Egyesületnek is, amelyről – az új párthoz hasonlóan – semmilyen érdemi információt nem találtunk az interneten. Gődény és feleségének címe a cégadatbázis szerint egy házzal odébb található.

A pártot Harkai Bulcsú Bánk alapította és vezeti jelenleg is: a férfi minden bizonnyal Gődény köréhez tartozik, hiszen anno ugyancsak ő hozta létre a legutóbbi parlamenti választásokon induló Közös Nevező 2018 nevű formációt. Az ügyvezetői posztot később vette át tőle a testépítő gyógyszerész, aki listavezető lett, Harkai pedig a 23. helyet kapta meg"

- olvasható a cikkben. A lapnak a Transparency International munkatársa elmondta, a Közös Nevező párt 2018-ban megkapta a több más kis párthoz hasonlóan az országos listáért a 153 millió forintot, ám mivel egy százalék alatt teljesítettek, ezt vissza kellett volna fizetniük – ez azonban azóta sem történt meg.

Mivel ezzel adósak maradtak, költségvetési csalás gyanúja miatt jelenleg is folyik nyomozás. A 2018-as választások után elfogadott egyik lényeges szigorítás a kamupártok ügyében az, hogy nem jogosultak újabb kampánytámogatásra azok a formációk, amelynek vezetői korábban olyan pártot vezettek, amely nem tudott elszámolni az állami pénzekkel

- mondta el Mikola Bálint a Blikknek.

A lap szerint ez lehet annak a hátterében, hogy miért nem Gődény alapította az pártot, mivel a réginek (Közös Nevező) még mindig ügyvezetője.

A Blikk megkereste Gődényt is, hogy reagáljon a lap által kinyomozott részletek kapcsán, de nem kaptak választ eddig. 

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Csizmás Kond: De jól él a szélhámosságaiból! Jövőre majd megint kap vagy 150 milliót, soha el nem számolásra!
Csizmás Kond
@Nessy: ...és az ilyenek kivizsgálását halogatják évekig...
nemkati
Mi tart ennyi ideig lezárni a nyomozást és ítéletet hozni a kamupártok esetében? A törvény világos, az a párt, aki támogatást kapott a választásra, de nem érte el az 1%-ot a választásokon, az köteles visszafizetni a kapott milliókat.
Gondolom, hogy költségvetési csalásban elítélt személy nem is alapíthat pártot, vagy ha igen, az általa alapított párt nem indulhat a választásokon - vagy ez csak vágyálom?
Nessy
@Csizmás Kond: Erre nincs ideje az ÁSZ-nak, mert ha jól emlékszem, az ő feladatuk lenne. A kormánynak megéri ez a pár milliárdos kiadás, úgyis a közösből fizette ki.
Nessy
@nemkati: Ezért kell más néven, más vezetővel megalapítani az újat!
Csizmás Kond
@Nessy: ...szerintem az a baj, hogy nincs konkrét törvény...ami van azt meg egy mezei ügyvéd is kijátszhatja...de ez a demokráciának a lényege...
rokker33
Szép politikus lenne ebből a görényből!Még be sem jutott a parlamentbe sőt még az 1% ot sem érte el már elopott 150 milliót!Komolyan ha kormányozna nagyobb bűnöző lenne ,mint Orbán és Gyurcsány együtt véve !
simmering73
Azt hittem már börtönben van ez az elmebeteg.
Jozefina
@simmering73: miért lenne??? A jelek szerint a fidesz-kdnp elvileg támogatja!!!
Csizmás Kond
...Visszakerestem azokra a beírásokra ahol az oltás ellen kampányolt a kopasz...és sokan azok hajráztak neki akik itt görényezik...
Csizmás Kond
@Szeparepa2: ...pl te voltál az egyik aki ott azt írtad hubefaszagyerek itt meg nácizol...ez nálad a böcsület répa
NKF
Ennek a seggfejnek nem feltűnnie kellene,hanem eltűnnie!
mzper x
Ez miért nincs még börtönben?
Állítólag van egy jogszabály.

És már megint viszi az ország pénzét kamupártot üzemeltetőként...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.