A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (Nyuszet) álláspontja szerint a 60 év felettieknél is csak olyan oltóanyagot szabad használni, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is jóváhagyott, amelyben a magyar emberek megbíznak és a későbbiekben az unión belüli szabad mozgást biztosítja.

A nyugdíjas szervezetek nem kérnek a kormány javaslatából: elutasítják a kínai vakcinát

A szervezet szombaton azt közölte az MTI-vel, az operatív törzs és a kormányzati szereplők tájékoztatásából az hangzott el, hogy a rendvédelmisek, de még a sportolók is beelőzhetik a nyugdíjasokat.

"Mindeközben az időseket azzal riogatják, hogy ők majd megkapják azt a kínai vakcinát, amivel Kínában jelenleg csak 59 éves korig oltanak"

- tették hozzá.

Hangsúlyozták, az Európai Unió a világ vélhetően legjobb koronavírus elleni vakcináira szerződött le. Ezekkel a vakcinákkal fél év alatt megoldható lehet a szükséges minimális átoltottság.

Kiemelték azt is, a járványkezelésnek a gyorsaság mellett a kockázatminimalizáláson és hatékony oltási rendszeren kell alapulnia.

Elfogadhatatlan, hogy bizonytalan eredetű és a klinikai tesztek tanúbizonysága szerint jóval kisebb hatásfokú vakcinákkal kívánja beoltatni a kormány az idős generációt. Külön riasztó, hogy olyan vakcinát szándékoznak alkalmazni, amelyek elölt vagy legyengített vírust tartalmaznak, hiszen ez az oltási szövődmény kockázatát és a szervezet jelentősebb megterhelését jelenti egy már eredendően veszélyeztetettebb korcsoportnál, azaz az időseknél

- fogalmaztak a közleményben.

Álláspontjuk szerint minden embernek lehetőséget kell biztosítani arra, hogy eldönthesse, az EMA által jóváhagyott valamelyik vakcinával vagy a magyar hatóságok által ideiglenesen engedélyezett egyéb vakcinával kívánja beoltatni magát.

"Követeljük, hogy az oltási csoportok közti továbbhaladásra az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákkal történő oltás kapcsán csak akkor kerüljön sor, ha a megelőző csoportokból mindenki – aki erre vonatkozó igényét jelezte – megkapta az általa kiválasztott vakcinát. A magyar hatóságok által esetleg ideiglenesen engedélyezett oltás visszautasítása miatt senki nem kerülhet az előre meghatározott oltási terv vonatkozó csoportja tagjainál hátrányosabb helyzetbe"

- áll a Nyuszet közleményében.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ehhez a pofátlansághoz csak Woody Allen örökbecsűjét tudom idézni: kapjátok be az összes ... (a végét elfelejtettem, hiába, a demencia)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
hát orbángeczy...nem áll jól a szénád...
Béla333
Hogy-hogy nem akarnak a FényestekinTETŰ utasítására kísérleti nyulak lenni a nyugdíjasok?
A Fideszes gyűléseken ott csápolnak, isszák minden szavát a maffia vezérnek, most meg elutasítják a vezér döntését?!
Igaz Savas bácsi?
Nessy
@Béla333: nem minden nyugdíjas demens! Bár naponta hülyének néz bennünket pártunk és kormányunk!
Béla333
@Nessy: 10.38
Ez így van! A cikk is pont erről szól!
sokanvagyunk
@Béla333: an blok nyugdíjasok? - Bélából is van vagy 333-féleképp gondolkodó.
ómió
Akkor már inkább a Böszme-féle nyugdíjlenyulás?! Hát, lehetnek ők még efftársibbak?!
lusta
Pedig az Idősek Tanácsa táámogatta.
Béla333
@sokanvagyunk: 10.47
Így igaz! Én azoknak szántam a fricskát, akik a Fidesz gyűléseken, a ritka, nyilvános Orbán fellépéseken nyugdíjasként csápolnak a Vezérjüknek. Ha ott elájulnak minden szavától, akkor most is hallgassanak rá: "oltakozzanak" be a kínai vakcinával, ha már ezt kéri tőlük a főnökök.
sokanvagyunk
@Béla333: Azok nem errefelé okosodnak. :)
Eladott Ország
Ehhez a pofátlansághoz csak Woody Allen örökbecsűjét tudom idézni: kapjátok be az összes ... (a végét elfelejtettem, hiába, a demencia)
kereső
@lusta: Mármint az IT elnöke, és alelnöke kinyilvánitotta, hogy támogatja. Tudjuk a nevüket- orbán viktor, novák katalin.
kereső
Toporzék- orbán vikto gyalogkakukkja úgy állapodott meg a kinai céggel a (állami cég!!) a vakcina vásárlásról, hogy a vakcinának nincs meg az OGYÉI engedélye. Ezek után majd meg lesz. Tudja valaki az OGYÉI tagok névsorát, mert bűnrészesek lesznek orbán tömeggyilkosságában. Két választásuk lehet ezek után- nemet mondani, vagy lemondani.
Nessy
@ómió: Mondd, tudod miről is beszélünk?? Nem nyugdíjakról, hanem 60 éven felüliek oltásáról!! Talán efftársilag sem ártana néha elolvasni,miről van szó!
kereső
@Nessy: Teljesen mondegy neki mit olvas, vagy nem olvas. A kockás papiron ott az egyen szövege, amit bemásol.Csak még az a kérdés, hogy ő szerelmetes-e a "Böszmé"-be, vagy az egész habonyrogán csapat?
Clavigo
Szerintem az Idősügyi Tanács ( elnöke : Orbán elvtárs ) ,biztos,hogy favorizálja az-orosz-kinai vakcinát... A többieknek meg boldog karácsonyt,,oszt jó napot.
Dr plágium
Mindent el követ, hogy csökkenjen a nyugdíjasok száma. Hányinger az egész kormány. Zselés majd óccsón (?) megveszi a vakcinát...mint a lélegeztető gépeket.
Eladott Ország
Egyáltalán nem szeretném hátráltatni a védekezést és Menczer örömét elrontani, de bár két hete még a 12 millió lekötött nyugati vakcinával dicsekedett Orbán és azt mondta, hogy a vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés, most mégis politikai okokból esett neki Brüsszelnek a tömeges oltás ügyében, miközben egy kínai vakcina dokumentációjával döngeti a mellét a külügyminisztérium államtitkára. Szóval értjük, hogy Oroszország meg Kína a barátunk, tavasszal is milyen jól kisegítettek a bajból a minőségi termékeikkel. Ezzel szemben a Európai Unió meg csak az elveszejtésünkben érdekelt, de ha jól látjuk és nem magyarázzuk félre, akkor a tehetetlen, EU-val szemben a magyar kormány fel tud mutatni egy teszteletlen orosz vakcina mintát és egy pár napon belül érkező kínai vakcina-dokumentaciót. Meg egy rakás méregdrágán megvett, helyenként értékelhetetlen minőségű, valószínűleg használatba soha nem kerülő, eladhatatlan lélegeztetőmasinát.
kokopelli
@Nessy: (11:05)...nem érdekli őt,mert nem az eszéért,hanem a kommentek száma után fizetik!!
...ő a Fityisz imamalma) (;-))
Paxirasol
Először is. Ez a baromság nem a kormány, nem az Operatív Törzs javaslata volt, hanem Orbáné. Pontosabban ez nem is javaslat, hanem rögeszme. Vagy ennyire rosszindulatú ez az ember, és a magyar Mengeleként irtani akarja az időseket, vagy elmeállapotából fakadóan teljesen felelőtlen.
kokopelli
...lehet,hogy a kínainak kikiáltott vakcinát a Lölő állítja elő a maradék cefréből a "sufni"-ban? Meg kellene a
"dr Görényt" kérni,hogy vizsgálja ki!
kokopelli
@Paxirasol: ...azt is mondta a "csuti",hogy Brüsszel elfelejtette idejében megrendelni a vakcinát!
..a szegény város! (;-))
kereső
@Paxirasol: a kormány=orbán, az operativ törzs=orbán, pintér. az az orbán, aki már a 90-es években azt mondta, hogy a "nyugdijasok felélik a fiatalok jövőjét"- kivéve a gyevi birót :az ő és Co idős családtagjait.
lusta
@kereső: Mindig ez a kákán is csomót keresés. Az aprólékos utánjárás. az ilyen kerékötők miatt lassabb az ország fejlődése. Kevesebb pénzhez jutnak a nemzethy nagytőkések, akik a matyar nemzeth jövőjéért éjt nappallá téve dolgoznak. Most ne tessék azzal jönni, hogy a vejemről, a strómanomrál, a fiamról, a lányomról van szó. Hazug rágalom.
kereső
@lusta: Kedves @lusta, ha nem lenne "káka", akkor nem keresném:))) a csomót.
Bélabácsi
ha beoltjuk nyugdíjas Fidesz szavazókat Kinai-Orosz vakcínákkal, akkor ki fog a Fideszre szavazni 22-ben? Várom a hírt, Lőrinc barát "Kegyeleti szolgáltató" céget alapított...mindenből lehet pénzt csinálni.
magyar1
Hiába ugrálnak bajnai már anno elintézte, hogy a munkából a halálba menjenek az emberek.
Jozefina
orbán és a maffia sok pénzt akar kaszálni ezen!!! Nem szabad hagyni. A kínai vakcina bizonyítottan nem hatásos, már néhány ország (köztük Brazilia is ezt állította), akkor a magyarnak miért lenne jó??? 50 %-os hatékonyságról beszélnek, szemen az Eu által engedélyezett 90-95 %-os vakcinákkal, ráadásul csak 59 éves korig szabad állítólag használni és három oltás kell belőle!!! Anyjának adassa be, aki akarja!!!
gina
Orbánt szivesen látnám egy fán lógva, mocskos egy aljas gyilkos, kiváncsi lennék a szüleit haverjait beoltarná e a kinai és orosz mocsokkal??? az emberek ennyire korlátoltak hogy elfogadják ennek a bandának a kihágásait, elmebeteg a fél ország???
ómió
@Nessy: És? Nálad ott már az efftársi sorompó le is zárt?! Netán a múltat már "végképp eltörölted"?
Nessy
@ómió: Akkor még egy mondat! Ez nem a múlt, ez a jelen problémája! Apropó, milyen az "efftársi sorompó"?? Van MSZMP-s párttagkönyve? Vagy majd valamelyik fidesz potentát kölcsön adja a sajátját? Esetleg fidesz tagkönyvvel rendelkezik?
Béla333
Egyszerű a megoldás! Ha már átutalták a vételárat, akkor az a 2 millió Fidesz szavazó kapja meg amit megérdemel: a kínai vakcinát, ahogy a maffia vezérük akarja.
A többi normális ember meg kapjon olyan vakcinát, amit az Unió engedélyezett.
A sok hülye Fidesz szavazó most mutassa meg mennyire hűséges a FényestekinTETŰ-höz, oltassa be magát a kínaival!
mamus
Engen biztosan nem fognak ezzel beoltani. /68/ Kezdjék a kis köpcössel és híveivel, hiszen az ő barátai.
csagyi
@magyar1: 12:34 Azt áruld már el miképpen rittyenthető ide Bajnai? Ja,csak.Gratula!
csagyi
Nessy: 14:14 Hiába próbálod ellátni egy kis értelemmel és a témába vágó tudással.Az efftárs már egy agyhalott,buta,infantilis,rögeszmés aki sajna gyógyíthatlan.Ne is magázzad mert ezt a tiszteletet már több ezerszer eljátszotta.Hozzá kell szokni,hogy itt ólálkodik,de nem kell reagálni rá mert tök értelmetlen.
Annyit sem ért belőle mint a vak a néma filmből.
tothjani
De miért nem használjuk a Magyar vakcinát amire közel 4 milliárdot kaptak, és tavaly májusban úgy tervezték hogy októberben már kis szériában megindulhat a gyártás ??
(Infó: koronavirus.gov.hu)
silber13
@Nessy: Dehogy olvassa el, miről is lennne szó csk bemásolja amit elé raknak. Mert annál bunkóbb, ho olvasson.
verőce21
Az EU a világ egyik leggazdagabb régiója, 600 millió potenciális "vakcinafogyasztóval".
Erre nem tudnak a gyártóval - Pfizer - megállapodni egy olyan árban, hogy ide szállítsa a vakcinát a legnagyobb mennyiségben.(lakosságarányosan)?
Ennél még a piaci kofa is jobban tárgyal.
ómió
@Nessy: Gyurcsányista nyugdíjasok? Az tényleg a "jelen problémája". Ha meg a főnökük újra hatalomhoz jutna, az meg a jövőé lenne. mintegy a múltja folytatásaként! Az efftársi sorompó meg az, ami az efftársakat megakadályozza az emlékezésben Böszme efftársuk "dicső tetteire"! MSZ(M)P-s párttagkönyvet viszont azoktól kérjél, akikkel máig is együtt szoktad énekelni az Internacionálétokat! Nem nyúlsz mellé, nekik tuti van! Összehasonlíthatod a magadéval!
Nessy
@verőce21: De azért előtte még küldjenek pár milliárd eurót, amit nem ellenőriznek ki és mire költi! Gondolom ez Ps. az üzenet alján!
simmering73
@ómió: "Böszme-féle nyugdíjlenyúlás". Látom maga már megkapta a kínai vakcinát eftásilag.
simmering73
Ezeket az idióta illibernyákokat is le kéne oltani minél előbb a kínai cuccal. Hülyébbek már nem lesznek.
Nessy
@silber13: Néha elfelejtem, amit egykor tanultunk. Ha a beteg nem ön és közveszélyes, hagyjuk meg a saját világában, kevesebb vele a probléma.
ómió
@simmering73: Maga meg, úgy látom, a múltat törölte el, de "végképp"! Így azért efftársilag tuti "könnyebb" lehet!
human
Attól tartok Kínának már be volt ígérve a több tízmilliárdos vásárlás, szóval meg lesz vásárolva akkor is, ha újabb raktárat kell építeni a használhatatlan lélegeztetőgépek raktára mellé a szintén használhatatlan vakcinának.
namihami
@Nessy: 09.57:: Csakhogy a problémák egyre szaporodnak. A hordozóik számával fordítottan arányosan egyre nagyobb lenne a szükséges kezelésigényük. És a kezeltek száma és a kezelés ""költsége"" is rohamosan nő. És nem kizárólag a TB kasszára gondolnék.
Nessy
@namihami: A "közveszély" nem minden esetben erőszakos cselekedet, nagyon gyakran hatalmi, eszmei. Rájuk nem vonatkozik a békében hagyás!
namihami
@Nessy: Én éppen az erőszakos lépésektől tartok jobban. Mint már többször leírtam, nagyon erős félelmem van attól, hogy egy (esetleges) elvesztett választás esetén a ""polgári erők"" Orbán általi uszítása hatására, akár polgárháborúba is torkollhat. Az Orbán számára a választás már nem elsősorban anyagi (persze, az is) kérdés, inkább egzisztenciális és főleg büntetőjogi. Vesztes választás esetén vagy börtön (akár bosszú okán is) vagy pucolás az országból, valamelyik baráti, kiadatási egyezménnyel nem bíró országba. Tulajdonképpen a TEK-nek csupán annyi a szerepe, hogy a menekülés útját biztosítsa. Kerül, amibe kerül. És, ha ez bekövetkezne, akkor derülne ki, hogy a TEK melyik oldalra állna.
Nessy
@namihami: A rendőrség a mindenkori kormány erőszak szervezete. Legalább is így tanultuk valamikor.
namihami
@Nessy: Viszont nemegyszer láthattuk-hallhattuk, hogy azok is átállnak a másik oldalra. És a TEK költségei talán biztosítják a hűséget, de a kis- és középkatona és rendőr nem abban a fizetési osztályban van, ahol a hűség 100%-ban előre biztosított.
kokopelli
@balos: a tetü az "1magyar"-ból "magyar1"-et csinált!...(kutya nélkül)... Merészsz vállalkozás (;-))
Nessy
Most olvastam egy szegedi virológus véleményét az elölt vírussal való, és a modern RNS alapú vakcina közti különbségéről, és megerősített abban, hogy részemről lemondok a kínai oltásról. Annyira azért talán csak nem lesznek jellemtelenek, hogy nem mondják meg, mit kap a delikvens. Erősen ellentmondana az orvosi eskünek: Nil nocere! Ne árts!
Eladott Ország
Az egyik orvos professzor olyan hasonlattal élt, hogy van fekete-fehér csöves televízió, meg van színes lapos tévé is, de ugyanezt elmondhatnánk a szgk gépkocsikkal kapcsolatban is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.