A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) – jelentette be a párt frakciószóvivője szombaton a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Már biztos, kitört a vakcinaháború: a DK petíciót indít a kínai oltóanyag ellen

Varga Zoltán azt mondta, a kormány láthatóan eldöntötte, hogy az EMA által nem ellenőrzött, bizonytalan hatékonyságú, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani.

"Ez nyilvánvalóan veszélyes és felelőtlen", ezzel a kormány nemcsak emberéleteket sodorhat veszélybe, hanem még inkább alááshatja az oltásokba vetett "amúgy is elég ingatag" bizalmat

- fogalmazott.

Mivel a DK fontosnak tartja, hogy minél többen beoltassák magukat, szeretné megakadályozni, hogy a kínai vakcina kormányzati propagálása miatt még jobban csökkenjen az oltási hajlandóság. Ezért online petíciót indítanak szombaton, amelynek a szövege úgy hangzik: "Tiltakozom az ellen, hogy Magyarországon olyan kínai vakcinával oltsanak, amelyet nem ellenőrzött az Európai Gyógyszerügynökség".

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
előbb a 133 "bátor naplopó" kapjon pici occó kínai vaccinát!!! ha megmarad jó, ha nem akkor mi nyertünk!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@kula: @kula: ala @kula: ? @namihami:= @silber13: = @Málna: = @Gauntlet: = @Szeparepa2: ? mert maguk Diannisták mind ?
GeoCravker
Szeretném látni Karikó katalin cégének a hivatalos nyiatkozatát arról, hogy sem a munkájuk, sem a kutatásaik során még egy kínai törlőkendőt sem használtak. Valamint semmi olyan anyagot, vegyszert, segédeszközt, amelynek a gyártója kínai érdekeltséggel (tulajdonrésszel pl. ) bír.

Rögtön utána a pártfegyelemből promotálók (ez esetben a DK) azon nyilatkozatét, hogy amennyiben a módosított örökítő anyag beadására visszavezethetően bármilyen autoimmun folyamat elindul, netán tíz év múlva háromfarkú gyerek születik, akkor a teljes kártalanítási költséget viselik. Az erkölcsi és morális felelősséggel együtt természetesen.
Yoda69
Mivel Covid oltasi igazolast kell a jovoben felmutatni az utazaskor, igy nagy esellyel nem utazhatnak majd Unioban azok akik az unio altal nem engedelyezett vakcinaval oltatjak be magukat. Vajon ezzel szamoltak a fideSSes eszlenyek?
verőce21
A conte kormány figyelen kívül hagyva, hogy a szicilíai 5000 fős kínai kisebbségük már beoltatta magát kínai vakcinával és igen jók a betegségi mutatóik (5 fő).
Ahelyett hogy felkérte volna őket, hogy segítsenek a Kínai vakcinát gyorsított ütemben engedélyezni azzal hogy engedik az EÜ megfigyelésüket, vizsgálatukat, inkább azzal foglalkozik hogy a Vám és Pénzügyörséggel kutatja át a Kínai konténereket "illegális vakcina után".
Nyírfa
@kereső: 16. 13.20

Igazad van. Ugyan már aláírtam, de ennél több kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.