A Sinopharm kínai gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcináinak gyártási folyamatait ellenőrizték Pekingben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértői – mondta el az MTI-nek szombaton telefonon nyilatkozó Lukács Ferenc, az intézet Hatósági Ellenőrzési Főosztályának vezetője.

Az OGYÉI szakértői azért látogattak Pekingbe, hogy a gyógyszerkészítmények helyes gyártási körülményeit ellenőrző, úgynevezett GMP (Good Manufacturing Practice – Jó gyártási gyakorlat) inspekciót végezzenek a Sinopharm leányvállalataként működő China National Pharmaceutical Group (CNBG) koronavírus elleni oltóanyagának gyártására kialakított üzemében.

A tavaly májusban átadott gyárban az ellenőrzést végző magyar szakértők végignézhették a teljes gyártási folyamatot, továbbá rendelkezésükre bocsátották a gyártásról szóló, teljes dokumentációt is – számolt be a főosztályvezető, méltatva a CNBG részéről irántuk tanúsított, nyitott hozzáállást.

"Amit akartunk, meg tudtuk nézni" – húzta alá.

A vakcina szállításával kapcsolatban feltett kérdésre a szakértő úgy válaszolt: a 2 és 8 fok közötti hőmérsékleten tárolható oltóanyag szállítása hőmérsékletkontrollal megoldható, a biztonságos szállítás így könnyen garantálható.

Lukács Ferenc hangsúlyozta: a vakcina gyártása egy modern gyárban, biztonságos körülmények között történik, az ellenőrzés során a magyar szakértőknek csupán olyan, apróságokat érintő észrevételeik voltak, amelyek a készítmény minőségét nem befolyásolják.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön elmondta: a magyar kormány gyakorlatilag már megállapodott a Sinopharmmal a vakcinabeszerzésről, az első adag szállításának – amely akár egymillió is lehet – az időpontja a magyar gyógyszerészeti hatósági engedélyezés gyorsaságától függ.

A Sinopharm oltóanyaga december 30-án kapta meg a feltételes piaci engedélyt Kínában, amely alapján a 18 és 59 év közötti korcsoportba tartozók körében alkalmazzák az országban. Az engedélyt azt követően adták meg a kínai egészségügyi hatóságok, hogy a gyártó közölte: a klinikai tesztek harmadik fázisából származó eredmények időközi elemzése alapján a szer 79,34 százalékos hatásossággal nyújt védelmet a koronavírus-fertőzéssel szemben.

Tényleg jönnek a kínai vakcinák Magyarországra, a magyar ellenőrök elégedetten jöttek ki a pekingi gyárból

Mint arról már beszámoltunk, az ellenzéki pártok is tiltakoznak a kínai kísérletezések ellen, a Demokratikus Koalíció (DK) petíciót is indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség (EMA).

Eközben az állami médiában arról beszéltek, kormánykörökben lehetségesnek tartják, hogy márciusig akár kétmillió ember beoltására is elegendő vakcina érkezik Magyarországra Brüsszelen kívüli forrásokból.

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (Nyuszet) álláspontja szerint pedig a 60 év felettieknél is csak olyan oltóanyagot szabad használni, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is jóváhagyott.

(MTI nyomán)

(Fotó: canva.com)

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"...a magyar ellenőrök elégedetten jöttek ki a pekingi gyárból."

Mindegyikük offshore számlaszáma leadva, a jutalék átutalva! Részükről rendben van az üzlet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"...a magyar ellenőrök elégedetten jöttek ki a pekingi gyárból."

Mindegyikük offshore számlaszáma leadva, a jutalék átutalva! Részükről rendben van az üzlet.
Peller Anikó
@Béla333: Csakhogy az a legkevésbé érdekes hogyan gyártják az oltást, hanem az, hogy

mennyire hatásos (cirka 50%) és
mennyi valamint mekkora mellékhatásokkal kell elszámolni.
Nessy
@Peller Anikó: Ezek azok a tényezők, amiket a gyártósor mellett sétálva nem lehet megállapítani. A Brazilok véleménye kissé más, különösen a mellékhatások számát tekintve. Arról nem is beszélve, hogy 59 éves korig lett tesztelve. Akkor, amikor 3000 tudósok által írt tanulmányt töröl egy ország, akkor nem igazán megbízható az általa adott "hivatalos vélemény"!
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: cirka 73 féle mellékhatás...de remélem olvadtad hogy norvégiában jó pár öreg meghalt a Pfzer vakcinától...tegnapi hír...valahogy nem láttalak alatta kommentelni,milyen jó is az oltás...a rizsevők legalább nem titkolják hogy 60 év felett veszélyes...ahogy a többi is...csak hát akkor mi lenne kiépített kamucunamival?
Béla333
A nemzeti Fürkészőnek lényeges volt, hogy a 300 milliárdért megvett cucc lélegeztető gép-e, vagy esetleg a fele alvásjavító? Sőt! Arról is hallani, hogy van egy csomó olyan cucc, amit egyáltalán le sem szállítottak!
Itt is: tökmindegy a maffiának, hogy mit vesz, a lényeg, hogy vegyen és bőven legyen az üzletben ellopható rész.
Hogy a vakcina hatásos vagy sem, hogy 59 éves korig van kipróbálva és a Vezííííír a 60 feletti magyar nyugdíjasoknak szánja, az a maffiának tökmindegy. A lényeg: az ellopható pénz, ami nem az Unió költségvetésén keresztül kerül elköltésre, így az Unió nem ellenőrzi.
sokanvagyunk
Ha politikusokra és kormányközeli szakértőkre lenne bízva egy csirkefarm etetése, biztos javasolnák nekik az E10-es benzint tuningolásukra, hiszen abban is van kukorica...
TollerBela
Ferenc ! Nem is abban a gyárban jártatok !
kereső
Olvastam- a kinai kormány dollár milliárdokat különitett el arra a célra, hogy támogassa azokat az országokat,amelyek a kinai vakcinát veszik- a támogatás formája "kedvezményes hitel"- főleg afrikai országokra gondolnak.
RedEye
Azért a kínai és magyar emberek általános és egészségügyi állapota KISSÉ eltérő. Tehát ami ott a 19-59-közti népességre vonatkozik, nem biztos, hogy igaz a hazai viszonyokra.
Yeromos
.a magyar ellenőrök elégedetten jöttek ki a pekingi gyárból." aki nem volt elégedett az nem jött ki.
Nessy
Azért egy gyárlátogatás és egy GMP audit között van egy hangyafülnyi differencia! Kiket küldtek ki? Portyázókat és fürkészőket?
Nessy
@Yeromos: Arról nem beszélve, hogy a laborok közelébe sem voltak, legalább is arról nem szól a krónika. Azaz GLP ellenőrzés zéró!
Ludmilla
ezek megkottyantak tisztára..Megnézték a gyárat:bevizsgálták a szert,tudják a hatásait,mellékhatáasait... Most komolyam,mik ezuek?Gyilkosok?
lampa laz
..."az ellenőrzés során a magyar szakértőknek csupán olyan, apróságokat érintő észrevételeik voltak, amelyek a készítmény minőségét nem befolyásolják."... tehát légyszar volt a csempén...

Azért ez mégis csak elgondolkodtató, valami bűzlik Kínában a vakcina körül, propeller.hu/nagyvilag/3622086-valami-gyanus-kinaban-nem-veletlenul-mond-le#v2959737
tudode
Tömören és velősen!!!
.
Ami a népegészségügyet illeti:
.
A magyar járványügy leépítése
---- Mész alatt
magyarnarancs.hu/belpol/mesz-alatt-105878
.
Amihez ez a kormány hozzányúl, az tönkremegy: a 90 éve működő magyar járványügy az „átszervezés” nyomán lényegében megszűnt.
---------------
.
Szerencse, vagy szerencsétlenség az, hogy egy pályatévesztett, a hokizsebében jogÁSZ diplomával belead anyait, apait nehogymá a XXI. századnak megfelelően müködjön az az ország, amelyet magának építget, és rombolgat!
csipetke
Orbán,meg ez az elmebeteg kapkodás. Megint megvesznek rengeteg pénzért valami sz@rt,amit majd tovább lehet ajándékozni erre arra,mint a lélegeztető.és horkolásgátló gépeket. Vajon ezen a bizniszen melyik kormányközeli fog meggazdagodni?
Béla333
Amelyik orvos Uniós engedély nélküli kínai vakcinát akar beadni nekem, az jól kösse fel a gatyát, mert ott közelharc lesz...
jesz
ebben a vakcíínanőrülületben csak az a gondom, hogy nem látom hiteltérdemlően, ki milyen gyártó vakcínáját kapja előttem a sorban...mert ha a bizonytalan minőségűnek mondott, de Orbán szerint tökéletes vakcínából oltanak be az orrom előtt korombeli minisztereket, képviselőket, vezető orvosokat, akkor meggyőztek..nem kell nekem a bevizsgálásról szóló papírt mutogatni...

Nos ilyen nem fog előfordulni, tehát marad a kétkedés...jó? nem jó? és ha igen, miért nem?
...vagy megvárjam a kormányhatározatot az oltásért kapott százezer forintról?...
simmering73
Akkor lehet kezdeni az ellenőrökön az oltakozást. Egészségetekre. Megmondták, ez a legveszélyesebb, az elölt vírusos vakcina, ani szinte kísérleti fázisban van. Kísérletezzetek anyátokon.
Yeromos
@Nessy: Mivel a szerződést már rég megkötötték a szűllításra, így nem igazán volt kérdéses a jelentés tartalma.
kici ócsó vaccina. remélem a miniszter elnök úr példamutató módon saját magát és környezetét oltatja vele először.
nezelodo
Remélem nem ugyanolyan szakmai, hozzáértő fürkészek voltak, és szédültek el a nagyszerű bemutatott dokumentációtól, mint a használhatatlan szuszogó gépeket megszakértett szekta szakértói a fidesznek?!
nezelodo
@sgl: Csak tíz éve? Jó akkor írom a baj leánykori nevét, Munchausen Syndrome.
Béla333
Fidesz fanatikusok!
Remélem Orbánnak hisztek, nem az Unió illetékesének:

"Az Európai Bizottság nem tárgyal a kínai vakcináról"
"Az Európai Bizottságnak nincs tudomása arról, hogy bármiféle kapcsolat lenne az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és a koronavírus elleni vakcina kínai fejlesztője között, továbbá az Európai Bizottság sem áll kapcsolatban a kínai oltóanyag-fejlesztővel – közölte Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság illetékes szóvivője."
index.hu/kulfold/2021/01/15/europai_bizottsag_europai_gyogyszerugynokseg_koronavirus_jarvany_oltas_vakcina_engedelyezes/

Nem baj! Ti döntsetek a saját eszetek szerint!...
tudode
És akkor mi van ha elégedetten jöttek ki a gyárból a magyar ellenőrök!
.
Akiknek nem gyárlátogatáson, hanem megfelelő laboratóriumban kellene elemeznie a vakcina tulajdonságai. azzal együtt, hogy őfélesége szerint az egész ország egy laboratórium, ahol teszteli 11. éve az állampolgárok tűrőképességét
.
----- Orbán szerint Magyarország egy igazi laboratórium
nepszava.hu/1000178_orban-szerint-magyarorszag-egy-igazi-laboratorium
----------------------------------
.
De ez most más! Nem babra megy a játék, élet, halál a tét!
Sámannus
Orrbán legfeljebb a híveivel tudja elhitetni a hatékonyságot. Hazugsággal nem lehet a lakosságot védeni. A színjáték amit művelnek láthatóan az ország maximális kifosztását célozza.
human
Nekem csak annyiban van bajom az orosz és kínai vakcinával (és a magyar szakértő küldöttekkel), hogy a politikai nyomás hatására egyes eredmények manipuláltak lehetnek vagy a tesztek nem voltak elég alaposak. Ezért is fontos, hogy az EU is bevizsgálja és jóváhagyja. Utána nyugodtan beoltatom magam akár velük is. De ha ez nem lesz meg és megtudom, hogy a doki ilyet akar beadni, akkor illedelmesen elköszönök a dokitól.
gina
Mocskos lefizetett OV kutyái. oltassák be magukat vele. ezért nyilatkozta a leköszönt cég elnöke hogy a legveszélyesebb vakcina a világon, szemét Viktornak kell meg a nyudgijasok pénze is, mert mind a föld alá küldené. ha van olyan idióta akinek ez kell,, hát gyerünk fidesz hivők oltakozzatok !!!
verőce21
"...a vakcina lesz a megoldás..." - de, hogy melyik...?
Yoda69
Milyen ellenorok? orban altal fizetett ficerek? Hol van az Unio jovahagyasa?
O1G mar megint kulon utakon akar jarni, aminek ismet a magyarok isszak meg levet. Mit akar meg az a rohadeK? 50 evre eladositotta az orszagot a ruszkiknak, 30-ra a kinaiaknak. Most mar a verunket is akarja ez a mocsok?
Gazella
Ooo mani mani mani oooo te gyere a zsebembe mani.. magyar csóró meg lesz a kisérleti nyúl.
simmering73
"Amit akartunk, meg tudtuk nézni" – amit meg nem mutattak meg, azt nem is akartuk megnézni.
lampa laz
Lehet, h ezzel a kínai szarral orbán nem lábon, hanem tökönlőtte magát.
lemming
„körülbelül akkora különbség van, mint egy dupla fedeles, propelleres repülőgép és mondjuk egy lopakodó repülőgép között. Nagyon sokféle kínai vakcina van, de konkrétan ez, amelyik szóba került, lényegében olyan módszerrel készült vakcina, amit százötven évvel ezelőtt Pasteurék már kifejlesztettek. Tehát egy elölt, teljes vírust tartalmazó vakcina áll szemben azzal a high-tech-kel, ami abszolút a 21. századot képviseli, a messenger (hírvivő) RNS-alapú technológiával ...

ha a teljes vírust juttatják a szervezetbe, akkor mindegy, hogy ezt inaktivált formában, tehát halott vírusként teszik, akkor is benne van a vakcinában a vírus összes fehérjéje és nukleinsavja. ...

Ez lehetséges problémákat jelenthet, olyanokat, amik a messenger RNS-alapú vakcina esetében nem jöhetnek számításba ...

A beoltott, elpusztított vírus ugyanis ottmarad a szervezetben, és potenciálisan autoimmun folyamatokat képes kiváltani. Ez azt jelenti, hogy az elpusztított vírus később is kiválthat olyan immunválaszt, ami során a szervezet önmagát kezdi el támadni.” /HK/
colibri
Ha az oltás beadatása önkéntes, akkor nem erőltethetik ránk se a kínai, se az orosz vakcinát. Oltsák be azt az 1%-,ot, aki nyilatkozott, hogy bevállalja. Orbán, meg Szíjjártó ne döntsön senki helyett! Azt tudom, hogy szeret repkedni (mert különben nem Rogán a főrepkedő), felőlem naponta repkedhet Kínába, vagy bárhová, csak ő mondja meg, hogy mi a jó nekünk!
colibri
@lampa laz: Remélem, nyakukon marad a sok kínai oltóanyag.
ómió
De egy efftárs sosem bízhat, ugye, "fideszes ellenőrökben"!?
csipetke
@colibri: 9:24 Ezzel az a baj,hogy többször annyiba kerülnek,mint a moderna,vagy a pfizer, és ez bizony közpénzből van
colibri
@csipetke: Úgy tünik, ez orbánéknak nem baj. Elvégre nem saját zsebből fizeti ezt sem. Az nagyobb baj, hogy megbízhatatlan, kevés a hatékonysága és Kínában 60 éves korig oltják, ez a nyomorult meg pont az időseket akarja leoltatni vele, mert ebből lenne milliós mennyiség. Arról még nem is szóltam, hogy 3-szor kell ismételni!!
colibri
@colibri: 9:23 jav. Csak NE ő mondja meg, hogy mi jó nekünk!
Sámannus
A moszkvai távirati iroda, megint hazabeszél. A minap megjelent riport alany a második fázis ellenőrzését vizsgálta, és elhangzott benne, hogy a korosztályok vizsgálatára milyen kényesen ügyeltek. A pohosék meg pont azoknak szánják a vakcinát akikre ez nem történt meg Kínában sem..
Eszem faxom megáll,mi ez ha nem szándékos és felelőtlen emberkísérlet, vagy felelőtlenséggel elkövetett gyilkosságsorozat kikényszerítése lenne.
kokopelli
Végre a Marhatolcsy is megkaphatja a piros-pöttyöt a schegge fölé! (;-))
gina
Ha elöttem OV és bandája beoltatja magát vele, akkor én is, lefizetett fidesz mocskok egy szavukat nem hiszem, Cecilke is gyorsan megkapta a nyugatit, pedig az M betü még nincs a sorban.. ócska szemét gerinctelen banda///
gina
@durbincs: Te elmebeteg OV rühes kutyája. jobb ha visszaosonsz a cigány putridba te IQ null
gina
Végig oltani vele az összes fidesz idiótát,, élén OV val és a holdudvara, vagy túlélik vagy sem. az utobbi lenne jóóóóóóó...
verőce21
Mindenről kiderül idővel, így a koronavírussal kapcsolatban is, hogy nem úgy van..., De ez általában nem zavarja meg az emberek egy részét  abban, hogy keményen minősítsék azokat... Sőt, szakértenek, megkérdőjeleznek dolgokat.
Szóval érdekes szociológiai kísérlet zajlik...:)
Sámannus
A kínai vakcina azért jó, mert ők má a következő mutációra fejlesztették ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.