Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben gratulált Armin Laschetnek a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökévé választásához – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szombaton.

"Meggyőződésem, hogy a Fidesz és a CDU komoly hagyományokkal bíró együttműködése az elmúlt két és fél évtizedben nagymértékben hozzájárult a magyar-német kapcsolatok fejlődéséhez, országaink kiemelkedő gazdasági sikereihez. Ennek szellemében várakozással tekintek az előttünk álló közös munka elé, és biztosíthatom, hogy kölcsönös tiszteleten alapuló, pragmatikus együttműködésünk továbbvitelében a jövőben is számíthat jómagam és a Fidesz támogatására" – írta Orbán Viktor.

Orbán feltűnően barátságos levelet írt a német kereszténydemokraták új elnökének

A Fidesz elnöke bízik abban, hogy a közeljövőben lehetőségük nyílik személyesen is egyeztetni a két politikai közösség, valamint a Magyarország és Németország előtt álló kihívásokról.

"Felelősségteljes munkájához addig is jó egészséget és sok sikert kívánok" – zárta levelét Orbán Viktor.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
azzal,hogy a laschetet jelölték semmi sem biztos! sött,milliókba merek fogadni,hogy a faxiból nem lesz kancellár!
a németek több mint 70% csak arra hajlandó szavazni,aki garantálja nekik a további jólétet és nem épített kivasutat meg stadiont a kert végében!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
"Orbán feltűnően barátságos levelet írt a német kereszténydemokraták új elnökének"

Milyen nyalafinta gyerek ez a Viktor csiga-biga pávatáncos minielnök...
ómió
Pedig efftársilag ronthatott is volna "merkelisztáni" kapcsolatainkon...!
Jozefina
Röttgen, Merz és Laschet közül Laschet volt a legjobb választás!!! Igen megfontolt, tapasztalt politikus. Gratula CDU-s küldötteknek. Merz minden alkalommal próbálkozik, de szerencsére mindig alul marad. (Orbán nyilván Merz megválasztásának örült volna a legjobban.) Ő teljesen jobboldalra vinné a CDU-t!!! Hogy ki lesz Merkel utódja, az valóban még kétséges, de Laschet-nek nőnek az esélyei!!! A CSU- mint a CDU testvérpártja kancellárjelöltnek Schrödert a bajor miniszterelnököt, mint a csu pártelnökét indítaná. Az ő megválasztása is árnyékot vetne a németekre, hiszen elég kétséges multtal rendelkezik. Mellesleg feltűnően törtető, mindenek felettinek érzi magát!!! Majd elválik!!! Túl gyorsan menne a langrétlán felfelé!!!
444.hu/2021/01/15/ez-a-harom-ferfi-akar-angela-merkel-cipojebe-lepni
kokopelli
@Jozefina: Ne haragudj,hogy kijavítalak,de a személy nem Schröder,hanem M.Söder CSU bajor,amíg a G.Schröder az
a SPD -ből (Szocdem) kanzellár is volt! (;-))
teuton57
@csak úgy...: Igy van, Laschi nem lesz kancellar, ö egy puhapöcs. Söder meg sokat javithat magan es akkor neki nagyobb eselyei lehetnek, bar a szocik tamogatottsagat ö soha nem fogja elnyerni, barmennyire is cukiskodik ujabban.
Ludmilla
Na,szegény Angela helyett egy új segg..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.