A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arra kérte "a baloldalt és a sajtóját", hogy ha már "segíteni nem tudnak és nem is akarnak, legalább álhírekkel, félrevezetéssel ne hátráltassák a munkát".

Menczer Tamás a Facebook-oldalán olvasható szombati bejegyzésében kifejtette, meggyőződése szerint a kínai és az orosz vakcina rossz irányba semmiképpen nem befolyásolja az oltási kedvet.

Az államtitkár szerint nem ők hibáznak, hanem valahogyan az ellenzék akadályozza a védekezést

Mint fogalmazott, hasznos, ha az oltási kedvhez van oltóanyag is. Az oltási kedvet rossz irányba az befolyásolhatja, ha nincs elegendő vakcina, és jelenleg "a brüsszeli hibák miatt" ez a helyzet – közölte.

Az államtitkár kitért arra is: orvosi kérdés, hogy hatásos-e a kínai és az orosz vakcina, ez nem baloldali cikkek és (állítólagos) szimpátiafelmérések alapján dől el.

A magyar orvosok kint vannak jelenleg is Kínában, és voltak Oroszországban is. Akárhogy döntenek, ő nekik hisz – írta.

Menczer Tamás jelezte, hogy felfogásbeli különbség van a kormány és a "gyurcsányista baloldal" között.

A baloldal azt mondja, hogy "üljünk ölbe tett kézzel, és majd valaki (Brüsszel) segít rajtunk. De már a vak is látja, hogy nem segít. Gyurcsányék szerint mi magyarok gyámságra szoruló, szerencsétlen ostobák vagyunk" – írta bejegyzésében.

A kormány szerint szuverén, önálló döntésre és cselekvésre képes ország vagyunk, és egy világjárvány idején "nem várnunk kell a csodát, hanem tenni a dolgunkat". Minden élet számít, a kormány ennek megfelelően dolgozik – hangsúlyozta az államtitkár.

Valójában az ellenzék és különböző civil szervezetek azt mondják, a magyar kormánnyal ellentétben ők nem bíznak meg egy olyan kínai vakcinában, ami nem esett át európai vizsgálatokon. Erről bővebben itt írtunk.

(MTI)

(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ide figyeljen drága álomtitkár NER társ! A kínai vakcina gyártói maguk mondták el, hogy 19 - 59 éves kor között tesztelték! Hány éves kortól akarják itthon beadni? 60 felettieknek! Vagy ez az ellentmondás az oltandó korcsoport esetében már meghaladja szellemi képességeit? Akkor talán hallgasson, és bölcs marad!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Valaki szoljon mar ennek a hugyagyu mencernek, hogy a felmeresek szerint a lakossag 1%-a lenne hajlando beoltatni magat a kinai szarral. Ez azt jelenti hogy meg a vakhu fideSS-fan birkak csordaja is az amerikai vakcinat kerne. Akkor mi a lofaszrol beszelunk? Vagy majd nem mondjak meg hogy mivel oltanak, mikor ott vagyunk az oltopontot? Na ne! Ha valami akkor az total le fogja rontani az oltasi hajlandosagot.
Gazella
@csak úgy...: igazad van.. mi nagy talicska szar vagyunk a dagadék szemében.
Al X
Jó lenne egy hazánkban élő kínaiakat faggató felmérés a kínai vakcináról! Én nem tudom ezt megfizetni, csak megsejteni a várható eredményt.
balos
Miután a geci miatt meghalt "pár-EMBER"miután jól megvédte őket is,ezért konzultációt indítok,hogy a kubaszov listán szereplő illiberálisokat oltsák be a keleti "vak-cinával",oszt meglátjuk,hányan szeretnének kitérni?
ómió
Még, hogy az efftársak "akadályozzák"!? Na, ne má'! Hát, pl. Korózs efftárs, meg még az a Krekó is egy "gonosz fideszes"! Ja, ők mégse!
nezelodo
Ebben a polémiában "A minden ember számít!" kijelentés tetszik. Ez valóban szembeszökően látszott, tavaly tavasszal az első hullám idején, amikor a kórházürítés volt Orbán Nemzeti Stratégiája. Amely kórházigazgató akár egy napot is késett, mert valóban számított neki minden ember, az meg másnap repült, hogy érezze az állampárt törődését.
Merem remélni, hogy most már nem a politikai nyomás írja felül az egészségügyi, járványügyi és a vakcinák engedélyezési protokoljának végrehajtási rendjét, hanem a szabad szakmai gondolkodás és hozzáértés, valamint az újonan elérhető hiteles szakmai tapasztalatok. Vagy naív vagyok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.