Magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 19 éves férfival szemben, aki éjjel, bekapcsolt motoros láncfűrésszel akart bejutni a falujában lévő egyik házba, hogy az ott tartózkodó kiskorú fiút, akire haragudott, megkeresse – tudta meg a blikk.hu.

A vádiratban foglaltak szerint az egyik Pápa környéki faluban élő fiatal férfi azért haragudott a fiúra, mert az a 13 éves húga iránt érdeklődött. Egy 2020. márciusi, késő esti italozás után pedig indulatai odáig ragadták, hogy röviddel éjfél után elhatározta, felkeresi a kiskorút, akiről tudta, hogy egy falubelijénél lakik – derül ki az Ügyészség közleményéből.

Láncfűrésszel támadtak egy kiskorú fiúra

A férfi előbb azonban otthon magához vett egy motoros láncfűrészt, s azzal ment a kiskorú házához. A nyitott kerítéskapun át akadálytalanul bejutott az udvarba, majd bekapcsolta a fűrészt, s azzal próbálta kinyitni a ház bejárati ajtaját, melyen két vágást is ejtett, közben pedig azt kiabálta a házban tartózkodóknak, hogy „Meghaltok, most megdöglötök kutyák!”.

A házban ezalatt hárman tartózkodtak, köztük az ingatlan tulajdonosa, illetve a kiskorú fiú, akik a láncfűrész hangjára, valamint a a dühös férfi kiabálására felébredtek és az ajtóhoz mentek, de attól tartva, hogy a fűrésztől bántódásuk esik, nem nyitották ki.

A vádlott, minthogy a fűrész segítségével nem tudott bejutni, azt letette a földre, s vállal törte be a bejárati ajtót, melynek következtében bejutott a lakásba, ahol azonban a két férfi és a kiskorú fiú lefogta.

A történteket az elkövető közelben lakó édesanyja meghallotta, és a kisfiú házához ment, majd fiával együtt távozott a helyszínről.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és az elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak.

(Blikk.hu)

(Fotó: pixabay.com)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

surdilloFUJT
Naaa,kinek a kicsodája ez a 19 éves MÁR BÜNTETHETŐ részeg alak???Mi történhetett volna,ha be tud menni a láncfűrésszel???A mennyiben sérülést okoz akkor is ejnye bejnye???Az nem garázdaság,magánlaksértés,hogy láncfűrésszel 2 x belevágott az ajtóba???MEGINT EGY NEM KEREK FIDESSMÓDI ELJÁRÁS!!!
vacsi
Ha jól olvasom, ez a "kiskorú fiú" egy 13 éves lányt zaklatott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.