Magyar Barlangi Mentőszolgálat segített a Pilisben, ők hozták le az Ezüst-hegyre felvezető turistaúton megsérült egy 53 éves nőt.

16:40-kor értesítést kaptunk egy sérült túrázóról a Pilis-hegységből. Az 53 éves hölgy az Üröm – Pilisborosjenő határában lévő, a Nagy-Kevély előterében fekvő Ezüst-hegyre felvezető piros jelzésű turistaúton szenvedett sérülést. A sötétedés közeledett, a sérülése miatt lábra állni nem tudott, és a havas, csúszós környezet miatt társai segítségével sem tudta volna sötétedésig elhagyni a helyszínt.

-írták oldalukon.

A riasztást követően elsőként a BMSz két tagja a közelben volt, így ők nagyon gyorsan elsősegélyben részesítették a sérültet, majd a náluk lévő eszközökkel és ruházatokkal betakarták, védték a kihűléstől, hiszen a hőmérséklet fagypont alatt volt.

A Barlangi Mentőszolgálatot riasztották egy bajbajutott túrázóhoz a Pilisben

Sötétedést követően 21 fővel érkeztek a helyszínre. Biztosították a sérült kihűlés elleni védelmét, fájdalomcsillapítót adtak a betegnek, speciális eszközzel rögzítették a bokáját majd a várakozó mentőautóhoz szállították a bajbajutott hölgyet. 

A sérültet az Országos Mentőszolgálat a Péterfy Kórház Országos Traumatológiai Intézetbe szállították.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.