Az MSZP szerint a kormány a multinacionális cégeknek "szórt ingyenpénzt" a koronavírus-járvány miatt fenyegetett munkahelyek védelme helyett

- mondta a szocialisták elnökhelyettese vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Komjáthi Imre úgy fogalmazott:

a tőkeerős multinacionális vállalatok örömtáncot lejthetnek, mivel a kabinet tavaly 1700 milliárd forinttal támogatta őket. Ezt úgy szemléltette, hogy az adófizetőknek 130 millió forintjukba került egy-egy munkahely ezeknél a társaságoknál, ami alkalmazottanként 27 évi átlagkeresetnek felel meg.

Az MSZP politikusa hangsúlyozta, a kormánynak ehelyett a munkahelyüket elvesztőket és a kis- és középvállalkozásokat kellett volna segítenie, például a 80 százalékos bértámogatás bevezetésével.

A kabinet 425 milliárd forintból minden bajba jutott vállalkozásnak segíteni tudott volna a bértámogatással, ehelyett azonban csak mindössze 50 milliárd forintot fordított erre a célra, miközben sportlétesítményeket és más látványberuházásokat bőkezűen támogatott

- mondta Komjáthi Imre.

A szocialisták elnökhelyettese emellett ismételten követelte a 100 százalékos táppénz bevezetését azoknak a munkavállalóknak, akiknek igazoltan koronavírus-fertőzés miatt kell karanténba vonulniuk.

Forrás:MTI
Kép:MSZP

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
"A fasiszta állam legfőbb támogatói a nagytőkések. A vezér mindig jóban van a nagytőkésekkel, akik anyagi hasznot látnak a központosított állam által megregulázott munkaerőben és a szabályozott piacban."
kissé felnőttem
ahogy az audi vezér is nyilatkozott lehet alapja
jesz
Komjáthi Imre melyik multi kerítéséhez láncolja magát? Csak szólok, hogy qurva hideg lesz éjszaka.. Plédet vigyen magával(meg vödröt)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.