A tömegközlekedés, a szemétszállítás, az útkarbantartás és a város zöldítésének forrásai apadhatnak el.

A 24.hu cikke szerint látványos közterületi tájékoztató plakátkampányba kezd a fővárosi önkormányzat hétfőtől, amelyen azt mutatják be, hogy alapvető közszolgáltatásokat veszélyeztetet a járványra hivatkozó kormányzati elvonás. Ezt egy városházi forrásra hivatkozva írják.

Látványos kampányt indítanak Karácsonyék a kormányzati elvonások miatt

Fotó: YouTube/részlet a fővárosi önkormányzat tájékoztató videójából

Az üzenetek között szerepelni fog, hogy az elvonások és az önkormányzatoknak legfőbb bevételi forrást jelentő helyi iparűzési adó megfelezése miatt a tömegközlekedésre, a szemétszállításra, az utak karbantartására és a város zöldítésére fordítható források apadhatnak el.

A cikk szerint a kampány üzenteit plakátokon kívül padlómatricákon, kukákon, üvegfelületeken is láthatóak lesznek (azaz nem csak a klasszikus reklámfelületeken), így az önkormányzat komolyabb médiavásárlási költség nélkül tud hirdetni. A 24.hu úgy értesült, az egész kampány összköltsége 22 millió forintba kerül, és hétfőn indul a vedjukmegbudapestet.hu honlap is (ennek és az ott látható filmnek a költségei is benne vannak a 22 milliós keretben a lap információi szerint). 

A 24.hu cikke szerint a fővárosi önkormányzat azt a lehetőséget használja ki, hogy az előző városvezetés olyan szerződéseket kötöttt, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy köztájékoztatás céljából ingyen vehet igénybe az önkormányzat reklámfelületeket. Arra számít ugyanis az önkormányzat, hogy a Fővárosi Kormányhivatal bel fog kötni a megoldásba, mert véleményük szerint ez politikai kampány lesz, nem köztájékoztatás.

"Karácsony Gergely csütörtökön egy sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az alapvető fővárosi közszolgáltatások minőségét nem szeretnék kockára tenni, ezért teljes körű és automatikus kompenzációt követel a kormánytól, a felére csökkentett iparűzési adó kiesése miatt. Addig is arra kérik a budapesti vállalkozásokat: ha tehetik, fizessék be az iparűzési adó teljes összegét.

A kormány a 25 ezer főnél kisebb lélekszámú településeket kompenzálja, a nagyobb városokkal állítólag tárgyalni fognak a támogatásról. A kormány álláspontja szerint az iparűzési adó megfelezésével a kis- és középvállalkozások talpon maradását segítik"

- olvasható a cikkben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Karácsonynak igaza van. A budapestiektet minden lehetséges módon tájékoztatni kell!!! A többi nagy város vezetőinek is hasonlóakat kell tennie!!!
Aki Én
@verőce21: Bosszantóan hülye vagy és tájékozatlan. Meg persze hazudós is...
Hogy tudsz ennyi baromságot ekkora öntudattal ideszarni?
orbánod százmilliárdos kampányát vizsgálták? Te agyatlan lúzer...
verőce21
@Aki Én: Ahová neked látogatnod kellene, azt sajnos Láriferi bezáratta! :)
Aki Én
@verőce21: orbánod százmilliárdos kampányát vizsgálták?
verőce21
@Aki Én: Te szorulsz vizsgálatra Feri! :)
Aki Én
@verőce21: orbánod százmilliárdos kampányát vizsgálták?

Nem érted a kérdést, és te emlegetsz vizsgálatot? Gondjaid vannak, terelő lúzer?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.