875 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 352 703 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Kormányzati statisztika: egyre inkább csökken a fertőzöttek és a halottak száma

Elhunyt 68 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 409 főre emelkedett – írják a hivatalos kormányzati honlapon.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 230 441 fő, az aktív fertőzöttek száma 110 853 főre csökkent. 4 445 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 330-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig mindössze közel 130 ezer emberre való oltóanyag érkezett az országba, a rendelkezésre álló vakcinák nagy részét már beoltották, eddig 123 188 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozó és eddig tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is megtörtént. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért keleti (kínai, orosz) vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és korlátozások feloldása.

(koronavirus.gov.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
Emberek ! most jöttem a mellékhelységből mosom kezeimet. szép és érdekes a szó összetétel
ídős krónikus ez kb olyan mint a dalban ? a csipkés kombiné mindent eltakar.
ómió
És még az Athina Híradó se "cáfolja"?
tudode
Vajon a vírus partner-e a nemzetvezető számháborújában az itt a kérdés!
silber13
@ómió: Kár ide firkálnod, kár a lépten-nyomon szóimétlésekért, és nincs semmi önálló gondolatod, igaz, ilyen stupid aggyal mint tiéd, lehetetlen vállalkozás érlmes szövegt kreálni.
silber13
Talán jobb lenne, ha valami hihetőbbet hazudnának.
ómió
@silber13: Már megint magadból indulsz ki, frissen másokra hazudva, bolsi fajgyökér!? "Innováció" meg semmi? És még te mutogatsz?
silber13
@ómió: Olvasd csak a mai virussal foglalkozó híreket! 100-on felül ismét a halottak száma. -se ez neked a szöveged szerint nem érdekes.
nezelodo
Mintha mostanában kevesebb szó esne az "Osztrák labort" példának tekintő kormányzati szándéktól! Csak nem azért mert ott kb harmada a halott a majdnem 9 milla lakosból? Próbáltam rákeresni a lakóhelyem és más általam ismert települések idevágó adatira. Van is találat, 2020 áprilisából, miközben nemrég végig mentem egy közeli kis település egyetlen utcáján, és vöröslött a tacepaóktól a házak kapuja. Na ennyit a hiteles tájékoztatásról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.