Annak ellenére, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak van egy 17 fős sajtóosztálya, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert külön sajtós stáb segíti a HVG forrása szerint.

Közvetlenül Szijjártó Péternek is dolgozik egy tíz emberből álló sajtós stáb, amelyben fotós, vágó és több operatőr is van. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a miniszterek közül Szijjártó jelenléte a legerősebb a közösségi médiában: a tavaly tavasszal még csak nyolcvanezer fős követői tábort néhány hónap alatt sikerült több mint kétszázezresre feltornásznia.

Nyilván nem is az a célja egyik miniszternek sem, hogy Orbánt beelőzzék ezen a terepen, ám jól látható: éles különbségek vannak egy-egy kormánytag személyes miniszteri brandjének építésében. A koronavírus első hullámát egy-egy miniszter éppúgy kihasználta, mint maga a kormányfő, aki főként tavasszal több fontos döntést a saját Facebook-csatornáján jelentett be – így téve megkerülhetetlenné azt a platformot. 

-írja a HVG.

Mint a cikkből kiderül még 2020-ban a kabinetben egyébként személyi operatőrként dolgozó Kodák Adrián 2020-ban bruttó 7,7 millió forintért szerződött a tárcával „külügyminisztériumi és diplomáciai események dokumentálására”, de vettek fel embereket szerkesztői feladatokra és kommunikációs tanácsadásra is.

Forrás:HVG
Kép:Facebook

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Gondolom, fele a miniszter irodájából Facebookozik, másik fele az adriai Lady MRD-en hajókázik - csak hogy megtévesszék az ellenséget.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Gondolom, fele a miniszter irodájából Facebookozik, másik fele az adriai Lady MRD-en hajókázik - csak hogy megtévesszék az ellenséget.
balos
Nagy tévedés!Öt térdel amíg a másik öt szopik!Félidőben térfél csere!
csipetke
Mennyibe fáj nekünk ez a ..ez a lény?Egy egész csapat testőr vigyáz rá,évi 500 milláért,és bőven többe van havonta 1 milliótól,hogy videózzák,fotózzák a kakadut. De most komolyan.- a saját családján kívül kíváncsi rá valaki?Mi a túrónak sz@rnak el teljesen felesleges dolgokra ennyi pénzt?
kissé felnőttem
mi fizetjük akkor neki ez nem drága rázzák a seggüket
gina
Hányinger ez a vizfejü IQ 10 es. annyire korlátolt hogy ez kell neki... csak sajnos a nép pénzén kukorékol----
Nessy
Ha már ennyi léhűtő lebzsel körötte,néha valaki figyelmeztethetné a tényekre is! Talán kevesebb ostobaságot mondana, írna!
Qqberci
Még a tíz nyaligátor sem segít rajta...
ómió
Legalábbis, amig az efftársi szolgáltatók "le nem tilcsák"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.