Több mint egyórás mérlegelés után a Fővárosi Törvényszék hétfőn elrendelte M. Richárd letartóztatását, értesült a Telex.

Az információkat a zárt tárgyalás után a férfi védője is megerősítette. Elmondta, hogy a döntés ellen fellebbeztek. Az ülés végét két civil ruhás rendőr is megvárta, ők vélhetően a tárgyalás után a férfi otthonához mentek.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Telexnek azt nyilatkozta, hogy:

a döntés ellen az ügyészség is fellebbezett, mivel a bíróság csak a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a férfi letartóztatását, a szökés-elrejtőzés veszélye viszont a bíróság álláspontja szerint nem áll fenn.

Az ítélet tehát nem jogerős, de „foganatba veszik”, vagyis M. Richárdot a jogerős döntésig is letartóztatják.

Újra letartóztatják M. Richárdot
Kép:Mohai Balázs / MTI

Az ügyészség azután indítványozta – sokadszorra – a 43 éves férfi letartóztatását, hogy M. Richárd szilveszterkor a belvárosi éttermében bulit tartott, ahol – a gyanú szerint – nemcsak terítette, hanem használta is a kábítószert.

A tárgyalás előtt egy kirendelt védő és annak az ügyvédi irodának a képviselője is megjelent, aki a Dózsa György úti baleset ügyében védte M. Richárdot, ő maga viszont nem jött el a letartóztatásáról szóló tárgyalásra, barátnője ugyanis „igazoltan koronavírusos lett”. A bíróság ezért végül úgy döntött, hogy távmeghallgatással kapcsolja be a férfit a zárt tárgyalásra.

Forrás:Telex
Kép:MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
"szökés-elrejtőzés veszélye viszont a bíróság álláspontja szerint nem áll fenn"
Ez őszinte beszéd, T. Bíróság! Önök tudják a tutit, hülye lenne lelépni ebből az országból, amint átlépné a határt azonnal megszűnne a kivételezett helyzete, viszont a törvényszegő szokásain nem tudna változtatni, és ott azonnal kattanna a bilincs.
namihami
A Fideszpolitikusok védelme határontúl már nem érvényesül.
Sámannus
Állítólag ő nem hibás semmiért. Én csak egy Mercedes után kötném, és 140-re gyorsulnék vele Lassan,hogy fogyjon közben egy kicsit

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.