A bruttó 360 milliós bontási munka után a legnagyobb falat is Felcsúton, illetve egy NER-hez sorolt üzletembernél landolt.

Nettó 20 milliárdért az Orbánhoz legközelebb álló oligarchák újíthatják fel a Citadellát

Az Orbán Viktor barátjaként is ismert Mészáros Lőrinc cége, a ZÁÉV Zrt. és a miniszterelnöki „kötélbarát”, a kormányfő luxusrepülős utaztatásával is a hírekbe került Garancsi István vállalkozása, a Market Építő Zrt. közösen nyerte meg a Citadella felújítására kiírt nettó 20 milliárd forintos keretszerződést – írja a 24.hu.

A négy évre szóló megbízás a Miniszterelnökség alá tartozó Várkapitányság Nonprofit Zrt.-től érkezik, az eljárás adatait megtalálja az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben.

Bár a Várkapitányság Zrt. nem írt elő gazdasági és pénzügyi alkalmassági minimumfeltételeket a 20 milliárdos munka pályázatában, a hatalmas megbízásnál nem tolongtak az ajánlattevők, a Mészáros-Garancsi kettős mellett csak a szintén a NER-hez sorolt, Tiborcz István üzleti köréhez sorolt West Hungária Bau (WHB) Kft. és a Mészáros-birodalommal gyakran együtt dolgozó Épkar Zrt. konzorciuma adott be ajánlatot.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
@szaboria1: pont ez jutott eszembe hasonlót akartam írni: a Citadella van olyan bonyolult mint a Láncíd??
Egyébként an olyan téma, dolog, cselekedet amit az ellenzék csinál azt a fideszcsürhe ne kritizálna??
A fidesz tisztán kommunikációs párt, ezért kell neki minden média.
Yoda69
Mocskos orbanek 2022-ig tisztara pucoljak az allamkasszat. Ha buknak, akkor a kovetkezo kormany rettento nehez helyzetben lesz. Ha nyernek akkor jon a totalis diktatura es az HUXIT.
lusta
@Yoda69: Ez ugyanúgy fog működni, mint most is volt. A járt utat a járatlanért el ne hagyd. Az uniós pénzekre (az összesre) még az idén ˝pályázatot˝ írnak ki és a haverok és a strómanok megnyervén ezt a kiírást, az uniós pénz megfelelő helyre kerül.
ómió
@csak úgy...: Még mindig a 40-50 évvel ezelőtti időket "éled", vagy csak agy hiányában vagy képtelen az eltelt időt érzékelni? Még mindig azzal dicsekszel, amikor még, ha valaki a kolhozban kapirgáláson túl többre hívatottnak érezte magát, akkor kénytelen volt a bolsi tetübandátokba "besorolni", mert másképp semmire nem vihette!? Az aljas hazudozáson túl ez ma az "efftársi dicsőség" dolga?? Netán a "múltat végképp eltörölni" efftársi szlogenetekkel vagy még "tetemes lemaradásban"? Esetleg csak sima aljasbolsi fajkretén vagy? Eszerint már Szűrös meg Pozsgay efftársatokat is a Fideszbe kell hazudnotok, fajgörény!? Ők pl. sosem voltak, még "közeliek" se, nem baj? "Jól mutatnak" a tetübolsi hazugságlistán? A többi meg, hihelyt tehette, otthagyta a görénybandátokat, hogy ti, a "hithű maradottak viríthassátok" a lumpenproli társadalom legalját máig is! Azokat listázd, fajgörény, akikkel a "rendezvényeiteken" máig is együtt zengitek az Internacionálénak nevezett "efftársi zsoltárotokat", ne a tetves bolsiságotok másokra hazudásával próbálkozz!
ómió
@Pági: Mert, ha ez efftársilag úgy megy, ahogy hazudni próbálják, hogy pályázat nélkül annak adható a munka, akinek akarják, akkor az efftársi oligarchák sora majd akkor következik!
sgl
Olyan szép, amikor a fideszcsürhe élén a komcsi bölcsőben nevelkedett spermával, vagy az agymosott elhülyült húgyagyú hívei komcsiznak,

"Senki sem utálja jobban a kommunistákat, mint egy egykori kommunista." dakota mondás.
---Deutsch T: "... csak a mi komcsink jó komcsi!"
---Boross Péter: "A Fidesz a volt MSZMP-tagok gyujtohelye" 2007. 11. 29. 12:36 Közélet
"A volt miniszterelnök szerint Orbán Viktor túlzottan befogadó lett, és pártja körül sertepertélnek a volt MSZMP PB tagok, és más baloldali érzelmu emberek." A vicc, Boross P pont ilyen.
---A 2010-es fideszkormány minden tagja volt komcsipárttag, funkci volt, Bakonditól, Martonyitól Vargán át egészen OgV-ig.
---A fidesz vasökle, a CÖF minden vezetője az átkosban hangos vérkomcsi volt, most túlkompenzálásból üvöltve komcsiznak, akár a Vezénylõ tábornok.
----A székháztolvaj komcsizik, mikor az anyatejjel szívta magába és a bölcsõben is a komcsi elveket magolta, ezeket mára agresszíven alkalmazza a gyakorlatban. stb...
... Van még hatalmas lista akik komcsipártban voltak, többen funkcióban és ma a fideszben komcsiznak. Legharsányabban a volt vérkomcsik komcsiznak!.
Ügynöktörvényt egyedül a fidesz nem szavazza meg.
... Az is aranyos amikor Sorosoznak, és tudjuk ezek mind hatalmas pénzeket, milliókat kaptak anno Sorostól, Soros egyetemén végeztek, múltjukat megtagadják, jótevőjüket hátbaszúrják.
Hát ilyen a fideszes komcsi erkölcs."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.