A Szerencsejáték Zrt. közzétette a koronavírus alatt kiosztott támogatásait.

A Szerencsejáték Zrt. havi bontásban publikálta, hogy támogatásosztással foglalkozó leányvállalata kiknek adott pénzt az elmúlt időszakban, illetve: a vonatkozó szerződések keretében pontosan milyen összegek kerültek a kedvezményezettekhez.

A Telex.hu több szerződést átnézve kiválogatott néhány érdekességet. Azt írják:

márciusban például Pataky Attila cége, a P. Management Kft. jutott 78,7 millió forinthoz, a jobboldali Kommentár Alapítvány 40 milliót, egy kiskőrösi egyszemélyes cég, a Hazai Termék Kft. pedig két részletben kapott 15 milliót.

Májusban az Élményliget nevű cégnek adtak 25 milliót. A vállalkozásban az Opten adatai szerint Deutsch Péter, Deutsch Tamás testvére is résztulajdonos.

Októberben 20 milliót nyert például az ismert kormányzati, illetve kormányközeli személyiségeket felmutató Nők Magyarországért Klub, novemberben a nemzeti imareggelit szervező D.C. Magyarországi Alapítványnak adtak szintén 20 millió forintot. A Művészeti Szilícium Völgy Kft. ugyancsak 20 millió forinttal gazdagodott ekkor.

A Telex.hu szerint a támogatottak névsora alapján a következő konklúzió vonható le: több, a szélesebb közvélemény előtt teljesen ismeretlen, egyszemélyes kisvállalkozás is kapott pénzt, emellett néhány valódi eseménynek, sportszövetségnek, múzeumnak, továbbá kórháznak is jutott forrást.

(telex.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lemming
A korrupció egyre jobban teljesít: visszaélések és gazdasági teljesítmény az Orbán-rendszerben

"A decemberi uniós költségvetési alku következtében

!!! Magyarország a következő hét évben mintegy 12 milliárd euróval kap majd több pénzt az EU-tól, mint a megelőző periódusban. !!!

Az uniós pénzek jogszerű felhasználása felett az idei évtől őrködni hivatott jogállamisági mechanizmus elvileg határt szabhat a haveri pénzosztásnak, ám annak, hogy ez már rövidtávon bekövetkezik, kicsi a valószínűsége. Szankciók híján az elkövetkező időszakban a gazdaságban hamarosan újra a pénzbőség lehet a jellemző.

!!! Az elmúlt évtized alapján tudjuk: minél inkább tombol a korrupció és lejt a pálya a hatalomközeli gazdasági szereplők irányába, az annál inkább aláássa a mindenki számára elérhető gyarapodást." !!! - ezt nem értik meg a fideszes szavazók! Magyarország a kevesek országa, mert csak a kevesek tehetnek meg mindent (törvénytelenül is) és csak a keveseknek jár minden (törvénytelenül is).
A többségnek kuss a neve és morzsák az asztalról jár.

A fideszesek a gyűlölet rabjai
justhpeter
@Eladott Ország: Lassan egy ország épül erre,
namihami
""...novemberben a nemzeti imareggelit szervező D.C. Magyarországi Alapítványnak adtak szintén 20 millió forintot.""
Biztos szívhezszóló volt az ima. Ezesetben pedig: ""Ami jár, az jár.""--by Nemzeti Íródeákunk.
Lepényleső
Talán valamilyen hangszeren tudtak mindketten kimagaslót nyújtani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.