Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Labrisz Egyesület a Meseország mindenkié című könyv értékesítésekor – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala kedden az MTI-vel.

A hatóság fogyasztóvédelmi eljárásban állapította meg, hogy a kiadó tisztességtelen gyakorlatot végez – áll a közleményben.

A közérdekű bejelentésre indult vizsgálatban – folytatták – a kormányhivatal azt állapította meg, hogy a könyvet mesekönyvként értékesítik, a megnevezés és a borítón lévő grafikus ábrázolás is erre utal,

az viszont nincs feltüntetve, hogy a mesék a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg.

A hatóság szerint a fogyasztók így tudtukon kívül a mesék szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkozhatnak, és a könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján dönthetnek.

Minthogy a fogyasztók nem kapnak előzetes tájékoztatást a könyv tartalmáról és témaköréről, sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik, ezzel pedig az egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg

- írták.

A hatóság ezért kötelezte az egyesületet, hogy nyújtson mindig teljes körű tájékoztatást a tevékenységi körét érintő áruk esetleges értékesítésével kapcsolatban. Ezt a Meseország mindenkié című könyv esetében is alkalmazni kell – olvasható a kormányhivatal közleményében.

A HVG emlékeztet, az antológia 17 kortárs szerző meseátiratát tartalmazza különféle hátrányos helyzetű csoporthoz tartozó szereplőkkel, gyakran mai környezetbe helyezett történetekkel. A történetek többek között olyan témákat érintenek, mint a kirekesztés, családon belüli erőszak, mélyszegénység, de érintik az azonos nemű szerelmet és a nemváltást is.

A Meseország Mindenkié című mesekönyv hónapok óta tematizálja a hazai keresztény-konzervatív értelmiségi holdudvart, amióta Dúró Dóra ledarált a könyvből egy példányt – teszi hozzá a 444. A Meseországgal kapcsolatban Orbán Viktor is megszólalt már, és több önkormányzatban pedig lépéseket tettek azért, hogy kitiltsák az óvodákból.

Forrás: HVG, 444, MTI

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Az egyetlen hiteles mesekönyv a NER és annak kiterjesztése, az Alaptákolmány...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@Szeparepa2: drágám ... elég ha megnézed a melósok névsorát.
ómió
Tisztességtelen? Pedig "haladónak" hazudják!
durbincs
@kula: @kula: ala @kula: ? @namihami:= @silber13: = @Málna: = @Gauntlet: = @Szeparepa2: ? mert maguk Diannisták mind ?@Qqberci: @sgl: @csak húgy...: -os ?
durbincs
@sgl: Itt az új Amerika: szabadon baszhatnak a néger buzik a metróban – Videó ?
Csizmás Kond
@nemkati: Kati a beteget el kell fogadni ha autista ha alkoholista...csak te épp a kettőt állítod szembe...félrebeszélsz.
durbincs
@Nessy: "@kokopelli:maga szerint ezek @Szeparepa2: @Sámannus:@kissé felnőttem:@Qqberci: a többi normálisok:" ?
RŐFTELEN BUZIMADÁR @kokopelli: ? + a @kula: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.