Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Labrisz Egyesület a Meseország mindenkié című könyv értékesítésekor – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala kedden az MTI-vel.

A hatóság fogyasztóvédelmi eljárásban állapította meg, hogy a kiadó tisztességtelen gyakorlatot végez – áll a közleményben.

A közérdekű bejelentésre indult vizsgálatban – folytatták – a kormányhivatal azt állapította meg, hogy a könyvet mesekönyvként értékesítik, a megnevezés és a borítón lévő grafikus ábrázolás is erre utal,

az viszont nincs feltüntetve, hogy a mesék a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg.

A hatóság szerint a fogyasztók így tudtukon kívül a mesék szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkozhatnak, és a könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján dönthetnek.

Minthogy a fogyasztók nem kapnak előzetes tájékoztatást a könyv tartalmáról és témaköréről, sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik, ezzel pedig az egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg

- írták.

A hatóság ezért kötelezte az egyesületet, hogy nyújtson mindig teljes körű tájékoztatást a tevékenységi körét érintő áruk esetleges értékesítésével kapcsolatban. Ezt a Meseország mindenkié című könyv esetében is alkalmazni kell – olvasható a kormányhivatal közleményében.

A HVG emlékeztet, az antológia 17 kortárs szerző meseátiratát tartalmazza különféle hátrányos helyzetű csoporthoz tartozó szereplőkkel, gyakran mai környezetbe helyezett történetekkel. A történetek többek között olyan témákat érintenek, mint a kirekesztés, családon belüli erőszak, mélyszegénység, de érintik az azonos nemű szerelmet és a nemváltást is.

A Meseország Mindenkié című mesekönyv hónapok óta tematizálja a hazai keresztény-konzervatív értelmiségi holdudvart, amióta Dúró Dóra ledarált a könyvből egy példányt – teszi hozzá a 444. A Meseországgal kapcsolatban Orbán Viktor is megszólalt már, és több önkormányzatban pedig lépéseket tettek azért, hogy kitiltsák az óvodákból.

Forrás: HVG, 444, MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Az egyetlen hiteles mesekönyv a NER és annak kiterjesztése, az Alaptákolmány...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
Egyébként meg egy csomó mesében levágják valakinek a fejét, felvágják a hasát, vagy csak simán megölik, sőt, sokkal durvább dolgok is vannak, az mennyivel jobb? Ha a szülők néha ilyen meséket is olvasnának a gyerekeknek mint a Meseország mindenkié, sokkal jobb lehetne a világ. Azok a gyerekek el tudnák fogadni, ha valaki más, akár mert nem hetero, vagy autista, down kóros, és fel tudnának készülni olyan szituációkra, amikor egy családban valaki erőszakos, verekszik, ordítozik, részeges, és még sok más élethelyzetre. És akkor kevesebb lesz a Csizmás Kond, a durbincs és a többi hasonló.
csak úgy....
@nemkati: itt sem a gyerekek hülyék! ..,a "nagyokér" viszont nem tenném tüzbe a kezem.
Gazella
@Szeparepa2: drágám ... elég ha megnézed a melósok névsorát.
ómió
Tisztességtelen? Pedig "haladónak" hazudják!
Csizmás Kond
@nemkati: Kati a beteget el kell fogadni ha autista ha alkoholista...csak te épp a kettőt állítod szembe...félrebeszélsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.