Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Labrisz Egyesület a Meseország mindenkié című könyv értékesítésekor – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala kedden az MTI-vel.

A hatóság fogyasztóvédelmi eljárásban állapította meg, hogy a kiadó tisztességtelen gyakorlatot végez – áll a közleményben.

A közérdekű bejelentésre indult vizsgálatban – folytatták – a kormányhivatal azt állapította meg, hogy a könyvet mesekönyvként értékesítik, a megnevezés és a borítón lévő grafikus ábrázolás is erre utal,

az viszont nincs feltüntetve, hogy a mesék a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg.

A hatóság szerint a fogyasztók így tudtukon kívül a mesék szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkozhatnak, és a könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján dönthetnek.

Minthogy a fogyasztók nem kapnak előzetes tájékoztatást a könyv tartalmáról és témaköréről, sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik, ezzel pedig az egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg

- írták.

A hatóság ezért kötelezte az egyesületet, hogy nyújtson mindig teljes körű tájékoztatást a tevékenységi körét érintő áruk esetleges értékesítésével kapcsolatban. Ezt a Meseország mindenkié című könyv esetében is alkalmazni kell – olvasható a kormányhivatal közleményében.

A HVG emlékeztet, az antológia 17 kortárs szerző meseátiratát tartalmazza különféle hátrányos helyzetű csoporthoz tartozó szereplőkkel, gyakran mai környezetbe helyezett történetekkel. A történetek többek között olyan témákat érintenek, mint a kirekesztés, családon belüli erőszak, mélyszegénység, de érintik az azonos nemű szerelmet és a nemváltást is.

A Meseország Mindenkié című mesekönyv hónapok óta tematizálja a hazai keresztény-konzervatív értelmiségi holdudvart, amióta Dúró Dóra ledarált a könyvből egy példányt – teszi hozzá a 444. A Meseországgal kapcsolatban Orbán Viktor is megszólalt már, és több önkormányzatban pedig lépéseket tettek azért, hogy kitiltsák az óvodákból.

Forrás: HVG, 444, MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Az egyetlen hiteles mesekönyv a NER és annak kiterjesztése, az Alaptákolmány...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Nem hiszem, hogy könyv ekkora nyilvánosságot kapott az elmúlt években! Aki ennyiből nem tud "tájékozódni'" az vagy analfabéta, vagy nem is érdeklik a könyvek! Elég neki a közösségi oldalak celeb sztorija. Ki, mikor, kivel, hol, mit csinál.
Qqberci
Az egyetlen hiteles mesekönyv a NER és annak kiterjesztése, az Alaptákolmány...
Csizmás Kond
Normális felnőtt ember nem pártol szexuális tartalmú mesekönyveket.
nemkati
@Csizmás Kond: Fujj, a királyfi megcsókolta Csipkerózsikát, majd pedig Hófehérkét. Undorító szexuális tartalmú mesék!

www.nepmese.hu/mesetar/nepmesek/mesek/tuendermesek/a-kicsi-bojtar
" elejibe futott a három királykisasszony, s kérték, hogy adja nekik az aranyliliomot. De ő bizony azt mondta, hogy annak adja, amelyik megmutatja neki a bal mellét. "

Hogy miket nem mondanak ezek a magyar népmesék!
simmering73
Lopni, csalni, hazudni is tisztességtelen gyakorlat, mégis tizedik éve gyakoroljátok.
rokker33
Rohadt mocskos buzi faszszopók!Egy gyereknek ne olvassanak ilyen szennyet ez minden aberrált állatnak való csak épp gyerekeknek nem!!A szexualitással és az egyéb ilyen jellegű könyveket be kell tiltani hisz semmi oktatással kapcsolatos tartalom nincs benne !Az hogy a buzik a faszt szeretik a leszbik a pinát ezt nem ilyen korban kell megtanulni!
Pálinkás Pál
" hazai keresztény-konzervatív értelmiségi "...ez a fogalom nem létezik itthon...
Csizmás Kond
@nemkati: ...hát persze mert te is a gyerekedet szexuális okokból csókolgatod...
nemkati
@Csizmás Kond: Ezzel mit akarsz mondani? Hogy a királyfik meg szimpla barárságból csókolgatják a királylányokat?
Nessy
Akkor tessen vigyázni, nehogy az ártatlan gyermek belenézzen a Való Világ című keresztényjobboldalikonzervatív tv sorozatába! Sem a Hír tv. Sajtóklub c. magasröptű irodalmi beszélgetésébe Bayer, Stefka, Bencsik elvtársak előadásában.
sokanvagyunk
Ez nem mese... - utolértük Amerikát! Például: "A hülye amerikaiak miatt kell ráírni a mikrohullámú sütőre is, hogy 'macska szárítására nem alkalmas'. "
Csizmás Kond
@nemkati: ...pl azt, hogy egy gyereknek a csókról nem egyből a szex jut az eszébe...tehát a könyv sem kéne ennél tovább menjen mert az már perverzió. Honnan a picsából tudná egy hatéves gyerek hogy neki puncival vagy kukival volna jobb ? Amúgy is aki aminek születik csak azt tudja átélni nem azt amit az orvosok rávarrnak, és aki az utóbbit akarja belemagyarázni egy gyerekbe azt agyon kéne verni.
Gazella
Kormány hivatalban hány homokos dolgozik??? Tartsa már fel a kezét!!
Yoda69
Bezzeg ereszcsatornan menekulni, felmeztelenul, droggal a hatizsakban egy kocsogbulibol az nagyon tisztesseges, kereszteny, hetero magatartas.
csak úgy....
szerintem is tisztességesebb lett vóna orbán müveit ,börbe kötve mesekönyvként árusítani...,attól a jövö nemzedéki is olyan hülye bírna lenni,mint ez a román sicc,-@Csizmás Kond:
kereső
@csak úgy...: A cime: "hazugságaim"- 100 kötetben.
csak úgy....
@Csizmás Kond: cicim,te egyre erotikusabb leszel,talán izgat ez a téma és ezért szeretsz róla társalogni!? ha a magyar népmeséket olvastad volna amik sokszor pajzánabbak mint Boccaccio,akkor nem fosnál a gyermekek lelki és szellemi üdvössége miatt, te setét macska .
csak úgy....
@Csizmás Kond: azt pld. mikor tüzöd a zászlódra,hogy a keresztény apuci,legalább a kölkök elött ne verhesse büntetlenül a szintén keresztény anyut 1/2holtra? ...vagy szerinted az normális?
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...ezt már többször előhoztad...gondolom veled esett meg...sajnállak.
csak úgy....
@Csizmás Kond: velem is megesett 1-2 dolog...,lehet,- mint fiatalkorú én ejtettem teherbe a nejed és abbu kifolyólag nem olyan stupid a kölyök,mint te.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...az, hogy a keresztény apa családi balhéjától eljutottál a gyerekemig szintén a folytonos verés az oka...ilyen lesz akit folyton ütnek...sajnállak.
Qqberci
Azon töprengek, hogy amikor a mesékben a királylány megcsókolja a békát, az még hagyományos nemi szerep?...
nemkati
@Csizmás Kond: Olvastad azt a könyvet? Mert én igen. Olyasmiről nincs benne szó amiről írsz.
Csizmás Kond
@nemkati: ...én nem is írtam semmit a könyvben leírtakról.
justhpeter
Nincs olyan szóösszetétel a magyar nyelvben amelyben a Budapest Főváros Kormányhivatala és a tisztesség szó együtt szerepelhet.
nemkati
@Csizmás Kond: "egy gyereknek a csókról nem egyből a szex jut az eszébe...tehát a könyv sem kéne ennél tovább menjen mert az már perverzió"
Mondom, nem olvastad. Ugyanis a könyvben sem mennek ennél tovább, semmi perverzió nincs benne. Ez a baj, olyanok tesznek megjegyzéseket, akiknek fogalmuk nincs, csak feltételezéseik a könyvről.
Csizmás Kond
@nemkati: Ezt nem a könyvről írtam hanem arra amit te idéztél.
csak úgy....
@Csizmás Kond: náladnál szánalmasabb nincs,te egy fölvilágosíthatatlan perverz hülyegyerek,aki akár mesekönyvekre is veri unalmában...
@Csizmás Kond: az idézeteid szerint,szerintem és sokak szerint te egy agyilag elszabadult ökör,aki csak tekergeti ...
Nessy
@nemkati: Ma a Híradóban kifogásolta valaki, hogy nem tájékoztatják a vevőt a könyv tartalmáról. Ez se sokat járt könyvesboltba. Van fülszöveg, bele lehet lapozni a könyvbe, de kérhet segítséget is. Azért egy krimit már csak ne meséljen el az eladó. Vagy egy egy novelláskötet minden egyes elbeszélését ne ismertesse.
A másik az, hogy egy Nobel díjas regény nem kap ekkora publicitást, mint ez a mesekönyv. Ilyen volt anno pl. a Harry Potter is. Amikor rákérdeztél, hogy olvasta e, kiderült, hogy csak hallotta, amit más mondott. Különben jó volt a könyv. Mind a hat kötet.
csak úgy....
@Nessy: lenne egy müsor a könyvesbótba, ha valaki solohovtól a csendes dont keresi..
nemkati
Egyébként meg egy csomó mesében levágják valakinek a fejét, felvágják a hasát, vagy csak simán megölik, sőt, sokkal durvább dolgok is vannak, az mennyivel jobb? Ha a szülők néha ilyen meséket is olvasnának a gyerekeknek mint a Meseország mindenkié, sokkal jobb lehetne a világ. Azok a gyerekek el tudnák fogadni, ha valaki más, akár mert nem hetero, vagy autista, down kóros, és fel tudnának készülni olyan szituációkra, amikor egy családban valaki erőszakos, verekszik, ordítozik, részeges, és még sok más élethelyzetre. És akkor kevesebb lesz a Csizmás Kond, a durbincs és a többi hasonló.
csak úgy....
@nemkati: itt sem a gyerekek hülyék! ..,a "nagyokér" viszont nem tenném tüzbe a kezem.
Gazella
@Szeparepa2: drágám ... elég ha megnézed a melósok névsorát.
ómió
Tisztességtelen? Pedig "haladónak" hazudják!
Csizmás Kond
@nemkati: Kati a beteget el kell fogadni ha autista ha alkoholista...csak te épp a kettőt állítod szembe...félrebeszélsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.