Az államtitkár Ungár Péter kérdésére felelt így. Az ügy előzménye, hogy egy 11. osztályosoknak szánt nyelvtantankönyv online kvízfeladatában olyan állítások hangzanak el, miszerint a nőket az ételek és italok érdeklik, a férfiakat pedig a politika és az üzlet. 

A férfi politizál, a nő érzelmi életet él

– ez állt egy 11. osztályosoknak szóló nyelvtantankönyv egyik feladatsorában, amiről ITT írtunk bővebben. Ungár Péter, az LMP képviselője Kásler Miklóshoz fordult ezzel kapcsolatban, és azt kérdezte tőle, átment-e ez a feladatsor az Emberi Erőforrások Minisztériumának engedélyeztetési eljárásán. Azt is megkérdezte:

helyesnek találja-e a miniszter, hogy a magyar diákokat arra tanítja egy tankönyv, hogy a politika, a gazdaság és az üzlet nem a lányok dolga, a család pedig nem a fiúké.

A miniszter helyett Rétvári Bence válaszolt, aki arról írt, hogy szerinte Ungár szándékosan érti félre a feladatsor tartalmát, hogy utána emiatt megdöbbenhessen a baloldali médiában.

Rétvári Bence válaszában azt írta:

Sem ez a feladat, sem bármelyik tankönyv nem tanítja azt, amit Ön ír, hogy a lányoknak nem dolguk a politika, a gazdaság, az üzlet, a fiúknak nem dolga a család. Ezt egy szóval sem írja sehol. Sehol nem beszél kizárólagosságról a feladat, csak jellemzőkről. Ezt Ön húzza rá direkt a feladatra, hogy legyen min felháborodnia Facebookon. Önök – felülve a divatos gender expressre – már azt is tagadják, hogy az anya nő, az apa férfi

– írja az államtitkár, aki szerint Gyurcsány-kormány idején az óvodai nevelés programjában tiltották, hogy a fiúk autózzanak.

Mint a hvg.hu megjegyzi, valójában nem a Gyurcsány, hanem a Bajnai-kormány idején írták bele az alapprogramba, hogy az óvoda "elősegíti a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását", ebből lett mára az a fideszes emlékezetben, hogy akkor nem engedték matchboxozni a fiúkat, illetve babázni a lányokat.

Forrás: HVG, 444

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez annyira igaz, hogy pl. Selmeczi Gabika valóban nem politikus. Csupán egy egyszerű érzelmi (és éhező) lény, aki leginkább a pénzzel áll közeli érzelmi kapcsolatban. És ez annyira igaz, hogy pl. egy magyar NŐ semmi úton nem vállalna egy mondjuk egy igazságügyminiszteri pozíciót, hiszen ott a három gyereke, akikkel érzelmi életet kell élnie.
Hasonló példák sokasága a szekrényben, csak kinyitni nem tanácsos, a csontvázak miatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@namihami: csak óvatosan, még kivetik rátok a vigadalmi adót.
Lepényleső
Tudnunk kell ez a skatulya,na de vajon miről társaloghatott az egyik nagy keresztény,a csatorna bajnoka,
s miről a demokrata keresztények ortodox hada,kik a közpénzt magánosítják politikusnak álcázva?
ómió
Deviánsék mindent deviánsan értenek?
lemming
Rétvári Bence egy büdös paraszt!
Mondjuk ez eddig is tudható volt az értelmesebbjének, de talán ez a kijelentése az angyalarcú ördögnek elgondolkodtatja a bizonytalanokat is.

Attól nem vagy angyal, mert annak mondod magad.
De attól ördögi vagy, ahogy viselkedsz.
balos
Amikor 1 fideSS keresztes lovag megszólal az ördög elnémul a bámulattól!
Ronin2
Nem láttam ezt a nyálas köcsög Ungárt hőzöngeni,amikor a "buzimesekönyvet" propagálták.
Ui:- komolyan irigylem,hogy MOST ez a legfőbb gondja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.