Felkérték a Színház- és Filmművészeti Egyetem  (SZFE) 2021/2022-es tanévben induló osztályainak vezetőit.

Az  SZFE közlése szerint

az osztályfőnökök a magyar színházi élet elismert személyiségei, akik nagy ambícióval és izgalmas tervekkel várják a megújuló egyetem hallgatóit.

Az egyetem Sinkovits Imre Színházművészeti Intézetének vezetője, Bodolay Géza által felkért osztályfőnökök öt osztályt indítanak. Az egyes osztályokat a hagyományoknak megfelelően 10-15 fővel tervezik – áll a közleményben.

Mint írják,

a színházrendező osztályt Vidnyánszky Attila fogja vezetni, a Jászai Mari- és Kossuth-díjas rendező 2013 óta a Nemzeti Színház igazgatója, a magyar színházi élet egyik legjelentősebb alkotója. Osztályfőnöki teendőiben Pataki András, Jászai Mari- és Radnóti-díjas rendező, a Soproni Petőfi Színház igazgatója segíti majd.

Vidnyánszky Attila – jövő nyártól ő váltja Alföldi Róbertet a Nemzeti Színház igazgatói székében

Közzétette: atv.hu – 2012. december 17., hétfő

A prózai színész osztály vezetője Szarvas József Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház társulatának tagja. Segítője Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, korábban a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, jelenleg a Nemzeti Színház színművésze.

Szarvas József és Rátóti Zoltán egyaránt a Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerzett diplomát, mindketten Kapás Dezső és Horvai István osztályában. Az osztály oktatásában részt vesz majd a Jászai Mari-díjas Méhes László színész, rendező is.

A prózai színész osztály gyakorlóhelye, mentorintézménye a Nemzeti Színház lesz. A következő tanévekben induló színészosztályok hasonlóképpen egy-egy színházhoz fognak kötődni, olyanhoz, amely kész és képes a diákok gyakorlati képzőhelyévé válni – áll a közleményben.

A színészhallgatók oktatásában Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas színész is részt vesz majd, aki szintén Horvai-Kapás tanítvány volt a főiskolán.

A bábszínész osztály vezetője Lénárt András lesz, aki jelenleg is az egyetem óraadó tanára. A bábszínész osztályban tanítani fog többek között Szász Zsolt Blattner Géza-díjas rendező, fesztiválszervező, újságszerkesztő és Fabók Mancsi, akinek bábszínháza különleges színfoltja a hazai bábművészetnek – olvasható a közleményben.

A zenés színész osztály osztályfőnöke Kiss-B. Atilla, Liszt Ferenc- és Kossuth-díjas operaénekes, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatója.

Munkáját Homonnay Zsolt operett-musical színész, rendező – 2012-ben az Év Musical Színésze – segíti majd, aki színészi diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, rendezői diplomáját a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen szerezte. Énekes színészként számtalan színházban és produkcióban szerepelt sikerrel, mind az operett, mind a musical műfajában Magyarországon és külföldön egyaránt. A képzésben szerepet kap majd Földes Tamás Kaszás Attila-díjas színész, aki szintén a Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerezte színészi diplomáját.

A zenés színész osztály mentorintézménye a Budapesti Operettszínház lesz.

A színházi rendezőasszisztens osztály felsőoktatási szakképzésben vesz részt, vezetője Gábor Sylvie rendező, játékmester, a Magyar Állami Operaház rendezőasszisztense. Segítője Péti Krisztina, a Veszprémi Petőfi Színház rendezőasszisztense, színháztörténész.

Címlapkép: Faceboook/atv.hu

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A sötét agyú erőszakos senki csak kibulizta a dolgot. A maffia tagjai ráerőszakolják magukat az országra, amíg meg nem fojtják.
Mocskos aljas banda.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A sötét agyú erőszakos senki csak kibulizta a dolgot. A maffia tagjai ráerőszakolják magukat az országra, amíg meg nem fojtják.
Mocskos aljas banda.
csak úgy....
bolschoi-theater,- Викторианское спасибо!
kissé felnőttem
főbohóc na még nincs évvége nyugi lehet, hogy beszaratják a diákok aztán elfut mert nem bir velük. Nem kell ezt a korosztályt félteni eszük szivűk a helyén.aztán amit főzött eheti a vidra
csak úgy....
@kissé felnőttem: attól tartok,hogy a diákok majd anyagilag nem bírják a "harcot" ! nem mindenki apja köbányász párttitkár ..
Nyírfa
Ezek az emberek sem tehetségben, sem alkotómunkában nem tettek le olyan minőséget az asztalra, hogy osztályuk lehessen ott, ahol a művészet terem.
Nagyon bízom abban, hogy az élet segíteni fogja a színművészetisek és eddigi oktatóik közös munkáját valahol, függetlenül a kormányzást megszálló dilettánsoktól.
Qqberci
'Oszt ki lesz kíváncsi az ukrán migráncsra?...
csak úgy....
@Qqberci: málna,shikari,pegero,durbincs,vergödszke..és a többi ripacs.
Nessy
Ez a dilettáns fog rendezést tanítani? Szarvas József színészetet? Ekkora marha még az "átkosban" sem volt egyik kultúráért felelős miniszter sem, mint Kásler, meg a kormányfőnk. Szegénységi bizonyítvány a kormányra nézve Vidnyánszky, és Demeter, mint a kultúra és a művészet meghatározói. A Duna Szimfonikusok megszüntetése. Kásler legújabb intézkedése. Pataki Attila, Ákos etc. támogatása.
csak úgy....
@Nessy: ballag a katona szájában szikora..
Nessy
@Qqberci: Miután még Ibsent is sikerült neki elrontania, részemről köszönöm, nem kérem! Két előadás elég volt az általa igazgatott Nemzetiben.! A Nemzeti Színház is padlót fogott, mióta ő "igazgatja" a többi bokros teendője közben! Nem tudom még hány vezetői feladatot szerez, "Ide nekem az oroszlánt is" alapon.
Qqberci
@Nessy: "Ide nekem az oroszlánt is"

Talán inkább őt kéne odaadni az oroszlánnak...
csak úgy....
@Nessy: a végin még kiderül,hogy ezzel a migrácsal még kakasviadalt sem lehet rendeztetni!
Nyírfa
És közülük hányan határon túliak? Többük nem itt született, nem a hazánkban tanult, de kormányzati hátszéllel lesöprik a pályáról azokat, akik a tudásukkal , évtizedek alatt vívták ki mind a szakmai sikert, mind a közönség rokonszenvét. Jönnek nagy mellénnyel, majd ők megnevelik ezt a lázadó ifjúságot, csak póráz kell, síp, szigor és fegyelem, katonás rendben, ahogy az félázsiai rendszerekben szokás.
Nemcsak Orbántól undorodom, hanem azoktól is, akik mellé szegődnek egy erkölcstelen, tisztességtelen, hazug, minden szépet és emberit nélkülöző útra.
Józsipapa
szarházi, ukrán migráns zsírdisznó !!!
seggnyaló csicska !!!
sikerült egy bohócokból álló tanári kart összehoznod...ilyen szar velkovics félékkel...
és a többiekkel...
Nessy
@Qqberci: Szegény oroszlán! Inkább vegetáriánus kajára váltana!
csipetke
Azon nagyon csodálkoznék,ha az SZFE-s diákok közül valaki is beül ennek a dagadt migráncsnak az osztályába.Majd kukáznak egy osztályravaló diákot,akiket eddig nem vettek fel,mert esetleg tehetségtelenek voltak.
Nessy
@csak úgy...: Egyik kakas az egyik sarokban, a másik a másikban,unnák egymást! Néha valamelyik kukorékolna egyet, hogy még ott van.
szaboria1
Már azt sem tudja miket vállal el. Beregszászban is rendez, itthon a Nemzetit, elnököt játszik, alapítványt vezet. Ennyi mindent egy ember napi 48 órában sem tudna teljesíteni.
szaboria1
Akkora nagy személyiség, hogy lassan csődbe viszi a Nemzetit.
Jozefina
Lesz román migráns képzés jó pénzért???!!!
lampa laz
@sgl: Az előélete volt a legjobb ajánló orbánhoz... 'besúgótestvérek', a múltjuk tekintve.
ómió
Efftársi "bojkott" meg sehol? Meg még az Auróra is késik?
Nessy
@szaboria1: Már sikerült neki! Tavaly is milliókat kapott, mert becsődölt volna! Az rég volt, mikor sorba álltunk jegyekért!
Eladott Ország
Vidnyánszky a kultúra mészárosa...
Vidnyánszky: Sokan nem állnak mögöttem a Viktoron kívül
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/119786643_946984212448153_6590372922472222642_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=P8chxR16e74AX99EHw-&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=f86e8a118534d771ba2ca082e80d8fa6&oe=60233753
Rémes! Mintha valami Mikszáth novellából léptek volna ki. Ez az ostoba nagy magyarkodás! Mintha ezen múlna az ország élete! Egyszerűen szégyen amit műveltek. Megint rengeteg fiatal, tehetséges művész életét teszik tönkre, nevetséges ásatag pojácák! Na, és az a bot?! Egy földesúr járkált ilyennel a 19. században!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118209642_1553217954860209_2688006311288003087_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=72Y6fTQfDj0AX_WrqcD&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=1a5734e527207694c56410ce20c61c8c&oe=600DEDD7
Nyírfa
@Eladott Ország: tegnap 10.30

A csoportkép alapján egy elmegyógyintézet pácienseire asszociálok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.