Milliárdokat bukik a Karácsony Gergely vezette fővárosi vezetés "gőgössége és hozzá nem értése" miatt a BKV az általa kiírt reklámtenderen – írta a Fidesz budapesti szervezete szerdán a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a főváros baloldali többsége "jogszerűtlenül megakadályozta", hogy a JCDecaux cég jogszerű ajánlata nyerjen a BKV reklámközbeszerzésén.

Ezt a bíróság is megállapította, csakhogy a francia hátterű cég egy évvel később, a koronavírus-járvány idején már nem tartja az eredeti ajánlatát.

Mint írták, az "elkaszált közbeszerzéssel" négy éven keresztül havonta 142 millió forint bevétele lett volna a BKV-nak, a 2019-es 55 millió és a 2020-as 62 millió forint helyett, vagyis minden hónapban 80 millió forint a veszteség. Ez évente csaknem egymilliárd forint.

Megjegyezték, hiába volt a kormányhivatal törvényességi észrevétele és a fővárosi Fidesz-frakció jobbító javaslata a helyzet rendezésére, Karácsony Gergely hajthatatlan volt. A számlát viszont a budapestiek fizetik – írták.

Kérdés, ki vállal felelősséget a többmilliárdos veszteségért és mikor lesz következményük a sorozatos törvénytelen döntéseknek – tették hozzá.

A JCDecaux Hungary Kft. korábbi lapinformációk szerint a járműágazathoz, illetve a tömegközlekedési infrastruktúrához tartozó reklámfelületek hasznosításáért havi 142 millió, évi több mint 1,7 milliárd forintot ajánlott a BKV Zrt.-nek. A cég ajánlata nyert volna, a BKV azonban megtagadta a szerződéskötést. Erre azt követően került sor, hogy Fővárosi Közgyűlés elfogadta Karácsony Gergely főpolgármester határozati javaslatát, amely megtiltja, hogy a fővárosi cégek egy évnél hosszabb időre írjanak alá megállapodást a tulajdonukban, használatukban vagy vagyonkezelésükben lévő reklámfelületek hasznosítására. A BKV a tenderkiírás szerint négy plusz opcionálisan további négy évre tervezte a reklámhelyek értékesítését.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Rohadt fidesz banda, Tarlos alatt mennyi volt a hiány csalás lopás??? egy alja mocskos szemét népség, hiába ugattok, eltüntök a szinről 2022 ben. szavamat adom, börtöben lesz a helye a mostani kormányak és bandájának , főleg ez az elmebeteg undoritó zsiros disznó OV
ómió
Akkor már nemcsak a Lánchídon buktáznak? Bizony, az "efftársi hozzáértés" mindig is "legendás" volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.