A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, sürgősen adjon pontos útmutatást az oltóközpontoknak a kiolvasztás után megmaradt koronavírus elleni vakcinák felhasználásáról.

A DK szóvivője szerdai, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Átlátszó.hu oldalnak egy neve elhallgatását kérő budapesti orvos elmondta, a "katasztrofális szervezetlenség és az oltási stratégia hiánya miatt" a kiolvasztott oltóanyagok egy része a kukában végzi. Barkóczi Balázs hozzátette, az orvos közlése alapján

egyáltalán nincs terv arra, hogy mit kell csinálni a megnyitott, de fel nem használt oltóanyaggal.

A politikus felhívta a figyelmet, a nyilatkozó arról is beszámolt, szerették volna, ha az intézményben fekvő betegeket, vagy a kórházi dolgozók családtagjait oltják be ezekkel a vakcinákkal, de erre nincs lehetőség.

Barkóczi Balázs elképesztőnek nevezte, hogy miközben rengetegen várnak oltásra, azért "dobálják ki az oltóanyagot", mert azt a központi utasítás hiánya miatt nem merik felhasználni.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Nem kellene maradékkal számolni a nap végével, ha jól lenne megszervezve az oltási folyamat.
lemming
Nincs útmutatás, mert nincs oltási terv.
Mindig a konyhás nénik viszik haza a maradékot.
Nessy
@vitriol: akkor sem ártana egy útmutató. Mert ha berendelsz százat, de csak kilencven jelenik meg és többen oltanak, akkor bizony lesz maradvány. De ha biztonságból tízzel több embert rendelsz be, viszont mindenki megjelenik, akkor vagy lesz,akinek nem jut, vagy akkor is marad pár másnap már nem felhasználható adag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.