Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) lezárta a koronavírus elleni orosz Szputnyik V vakcina törzskönyvi dokumentációjának ellenőrzését, és jóváhagyta a vakcina engedélyezését – tudta meg az Index.

Az OGYÉI már jóváhagyta az orosz vakcinát

A következő lépést a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laboros és egyéb vizsgálatai jelentik, és ha az NNK-ban is mindent rendben találnak a szakemberek, akkor indulhat a szállítmány Oroszországból.

Az anyagot december eleje óta vizsgálta a gyógyszerhatóság.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Név szerint ki adta ehhez a nevét?
Ki írta alá a papírokat?
Vagy ez is titkos 30 évig?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Egyáltalán minek? Állitólag ! 16 millió vakcinát rendeltünk az Eu-s lekötöttből. Ez tökéletesen elegendő a felnőtt lakosság kétszeri átoltásához. Akkor minek az orosz és a kinai, többszörös áron? Ja, tudom- abból lehet lopni. Kiváncsian várom, melyik csókos közeli barátjánal cége lesz a vásárlás lebonyolitója. Dögkeselyűk.
simmering73
M1 híradó ma reggel: Aki nyugati vakcinával akarja oltatni magát, azt is megteheti. Ezt jegyezzük meg, mert holnap már azt is letagadják, hogy csillag van az égen.
kereső
@sgl: Az MTI hire alapján ez igy van. Viszont a nyugati lapok nem igy irják. Putyin és Angela Merkel arról egyeztetett szerointük, hogy Németország segiti a Szputnyik oltóanyag fejlesztését- és későbbiekben a gyártást- amennyiben a fejlesztés eredményét az EMA- európai gyógyszerügynökség az engedélyt megadja. Tehát a németek is -még a közös munka erdményét IS!!!- az európai engedélyhez kötik, nem a némethez. Nem tudom, hogy ki hazudik itten- vagy ki az aki félrefordit.
Az info ott élő hazánkfiaitól származik.
kereső
@sgl: A 16 millió az Pfizer( a nagy része), és Moderna. Mindkettőből két oltás kell. Tehát a mennyiség a teljes felnőtt lakosság kétszeri átoltásához elég. Amiből három kell az a kinai 150 dolláros , az oroszból is elég kettő- csak annak megy 70 % körüli a hatásfoka. Szóval akkor miért is kell ezekből bevásárolni?? Miért nem lehet úgy megszervezni az oltást, hogy a beérkezett vakcinák maradéktalanul felhasználásra kerüljenek- erre kéne az oltási terv- helyre, időre, névre lebontva oltópontononként-és az orosz /kinai vakcinára forditott összeget inkább inkább az oltópontok kialakitására forditani- háziorvosi rendelők, szakrendelők, megyei ántsz-ek rendelői(nem tudom megvannak-e még??,2009-ben én ott vettem fel a H1N1 vakcinát), na de ehhez az kéne, hogy a toporzék fürkészei és maga toporzék is ne a saját zsebe tömésére használja a járványhelyzetet.
És mi lesz azzal az eu-s vakcinával, amire leszerződött orbán, de az orosz és kinai bevásárlás miatt nem kerül felhasználásra?? Megvan már a helye, kinek ajándékozzuk???
human
@kereső: 5:30-ra: Ennyi. Nincs több kérdésem.
human
@simmering73: Nekem is ez a bajom. Pár hete valamelyik fejes azt mondta, hogy nem lehet válogatni a vakcinák közül. Kapsz, amit kapsz. Pár napja meg azt mondták, hogy lehet választani. Tegnap meg egy Kásler megüzente, hogy fejezzük be a válogatást a vakcinák közt.
Egy hét telne már úgy el, hogy nem változtatgatják az álláspontjukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.